Rock for People uvádí: showcase stage

Rock for People uvádí: showcase stage

Tisk

RFP perexUž za pár dní na letišti u Hradce Králové vypukne jubilejní dvacátý ročník jednoho z největších hudebních festivalů u nás. Letošní line-up je snad víc než kdy jindy nabitý mladou a čerstvou krví. Minimálně na talentových a showcase podiích je nabídka značně rozmanitá. Co rozhodně nepropásnout?


Holden Caulfield / JACK DANIEL´S STAGE/ čtvrtek 3. 7. / 13:20 – 13:50/

Indie popová čtveřice z Prahy je mladou a nadějnou krví české hudební scény. Energické a svěží songy s příjemným vokálem Martyna Starého strhnou svojí bezstarostností na první poslech. Na kontě mají dva roky staré šesti skladbové album Inflate the Balloons (s vynikajím songem Marry Christmas Pauline), EP Sixteen and Pregnant, singly Blind a Save The World. Poslední jmenovaný je jejich nejnovějším počinem, o který určitě nepřijdou fanoušci na Rock for People. 

Kensington /ZOOTH SHOWCASE STAGE/ čtvrtek 3. 7. / 16:30 – 17:10/

Čtyřčlenná indie rocková partička z holandského Utrechtu je na scéně už osm let. Na kontě má dvě EPs a dvě dlouhohrající studiovky. Debutové Borders vydali před čtyřmi lety, následující Vultures jestaré dva roky. S ním se kapela umístila na šesté příčce v holandské top 100. Doma se těší velké popularitě, jejich podzimní turné je už vyprodané. Získají si svými pohodovými kytarovkami nové fanoušky i v Hradci? 

Lake Malawi / ZOOT SHOWCASE STAGE/ čtvrtek 3. 7. / 23:40 – 00:25/

Lake Malawi zasvěceným netřeba představovat. Ta kapela, ve které teď působí Albert Černý, zpěvák nyní už neexistujících Charlie Straight. Z dobře rozjeté a už víc, než jen průměrně známé kapely, tenhle miláček náctiletých slečen přesedlal do nejistého projektu. Ten se ale zatím setkává s úspěchem i po necelém roce fungování. Pod názvem Lake Malawi, který si partička vypůjčila z pojmenování songu od indie folkové formace Bon Iver, se vedle Alberta ukrývají tři další hudebníci. V současnosti pracují na svém debutovém albu a pendlují mezi Prahou a Londýnem. A ještě před Rock for People si předskočí před 30 Seconds to Mars. Kdo rád kontrasty?

Natas loves you / ZOOT SHOWCASE STAGE/ pátek 4. 7. / 19:10 – 19:50/

Další indie partička, tentokrát pětičlenná, přiveze z Lucemburska svůj zvučný a nevtíravý kytarový popík. Za pět let společného fungování mají na kontě tři EPs a rozpracovaný debut The Eighth Continent, pod který se producentsky podepíše Chris Zane (Holy Ghost!, Friendly Fires). Přípravy na debutu provází letní koncertování. Kromě převážně francouzských festivalů si zahráli i na barcelonském Primavera Sound a nyní se chystají na letiště u Hradce.

Holy Esque / ZOOT SHOWCASE STAGE/ pátek 4. 7. / 23:15 – 00:00/

Skupina ze skotského Glasgow je nepřeslechnutelná. V současnosti snad v nejvíc trendy hudební disciplíně, neboli indie rocku, má něco, co konkurence ne. Nebo spíš někoho? Zpěvák Pat Hynes disponuje neobyčejně chvějícím se chraplákem. Fluidum kapely si český fanoušek mohl vyzkoušet na loňském showcase festivalu Nouvelle Prague na Smíchově. Rozhodně je na co se těšit!

Peter Pan Complex / MUZIKUS TALENT STAGE/ pátek 4. 7. / 18:35 – 19:15/

Pětičlenná pražská formace je na scéně se svým alternativním rockem sedm let. Za sebou mají EP nahrávku Unholy s producentským podpisem Borise Carloffa a singl Wolfskin. Ten odstartoval přípravu na debutové dlouhohrající album a spolupráci s londýnským producentem Michaelem Rendallem. Práce na studiovce probíhají od jara a o to i díky úspěšnému projektu na hithit.cz. Plackyse fanoušci dočkají ještě letos.

RFP

Zdroj foto, více informací: www.rockforpeople.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Komentovanou výstavu považuji za velmi důležitou součást prezentace, tvrdí malíř Jaroslav Jerry Svoboda

svoboda 200Pražský malíř Jaroslav Jerry Svoboda má za sebou řadu výstav doma i v zahraničí. Jeho díla se nacházejí v soukromých sbírkách v Číně a Holandsku, vystavoval v Kanadě a USA. Tvoří na pomezí neosymbolismu, semifigurativního expressionismu a postmodern...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ohnivý anděl: Strhující příběh ze země, kde si všichni tykají

ohnivy andel perexNa Ohnivého anděla jsem narazila tak trochu náhodou, a jsem ráda, že jsem na něj narazila. Díky islandské autorce Yrse Sigurđardóttir jsem se poprvé setkala v literatuře s Islandem. Vlastně nejen v lit...

Divadlo

Komiksovou komedii se špetkou černého humoru uvede Divadlo na Vinohradech

vinohrady200Daniel Majling je autorem hry Láska! Prsty! Salman Rushdie!, kterou uvede v premiéře v sobotu 4. června ve Studiové scéně Divadlo na Vinohradech. Představení, které se hraje v překladu a dramaturgii Vladimíra Čepka, režíruje Barbora Mašková a vin...

Film

Petr Jákl povyprávěl, jak bylo na festivalu v Karlových Varech

Kopie souboru Petr Ja╠ükl 1 (2)Producent a režisér velkofilmu Jan Žižka Petr Jákl dorazil do Karlových Varů na filmový festival s tajným plánem, který mu vyšel. Nakonec se přeci jen odchýlil od původní varianty, protože občas neumí...