Legendární nahrávky na vinylech rámují třicáté narozeniny Pavian Records. Série začíná vydáním alba Pavola Hammela s Radimem Hladíkem

Legendární nahrávky na vinylech rámují třicáté narozeniny Pavian Records. Série začíná vydáním alba Pavola Hammela s Radimem Hladíkem

Tisk

dejavu 200Třicet let slaví slovenské nezávislé vydavatelství Pavian Records a k výročí přichází se sérií vinylů výjimečných alb česko/slovenské alternativní scény. První vlaštovkou je re-edice živé nahrávky Pavola Hammela a Radima Hladíka Déjà Vu, která navíc obsahuje 7 písní, jež nebyly součástí původního CD vydání.

 

Album Déjà Vu vzniklo při společném koncertě kytaristů Pavola Hammela a Radima Hladíka v brněnském klubu Stará pekárna v květnu 2007. Na dvou vinylech je vylisováno 25 hitů a časem prověřených písní a bonusová skladba Čo nás rozdelí, kterou Pavol Hammel složil speciálně pro toto album. Album je nahráno živě, bez dotáček, a Hammel s Hladíkem jím dokazují, že v jednoduchých aranžích se často skrývá více energie než ve vycizelovaném popu nebo hlučném rocku. Pavian Records s Pavolem Hammelem spolupracuje dlouhodobě a již vydalo řadu jeho nahrávek včetně klasik jako Na II. programe sna nebo Labutie piesne. Album bude k dispozici kromě klasických černých také v limitované verzi 111 speciálních šedých vinylů.

Pavol Hammel na natáčení desky s Radimem Hladíkem vzpomíná takto: "Nápad dramaturgie Staré Pekárny zahrát tento koncert, zaznamenat a zároveň ho nasnímat kamerami České televízie byl dost odvážný projekt pro nás oba, jelikož jsme spolu nikdy nekoncertovali. Pro Radima to bylo o složitější, protože z mého repertoáru neznal skoro žádnou skladbu a velmi matně si pamatoval písničky, které jsme kdysi dávno nahrávali spolu ve studiu. O to větší výzva to byla, ale střetli jsme se po obědě odpoledne před koncertem a šli jsme do toho," prozradil Pavol Hammel okolnosti vzniku koncertní desky.

Oproti původní CD verzi obsahuje dvojvinyl 7 písní navíc. “Tyto písně se kvůli stopáži nevešly na CD, tak jsme se rozhodli zařadit je na LP a vytvořit dvojalbum, abychom na něj dostali z koncertu v podstatě vše a památka na Radima mohla být co největší,” prozradil Hammel, jakým způsobem skládal s vydavatelstvím finální podobu výroční desky. Album bude k dispozici kromě klasických černých také v limitované verzi 111 speciálních šedých vinylů.

K 30. narozeninám chystá Pavian Records ještě několik dalších re-edic, které vyjdou v průběhu letošního roku. Mezi nimi bude například deska Dudlay brněnské alternativní legendy Dunaj, kterým u Pavian Records vyšla loni úspěšná výběrová deska Dunaj Reloaded, jejíž dolis se chystá v nejbližší době. Ze slovenské scény chystá Pavian první vinylové vydání debutu Noční jazdci rockových Billy Barman a kultovní druhou desku prešovské fromace Ali Ibn Rachid.

dejavu

Déjà Vu,
Nahráno 28.5.2007, Stará Pekárna, Brno
Nahrál : Ján Rejnek
Mastering a mix : Michal Pajdiak
Foto & design : Vladimír Yurkovic

Více informací:

https://www.drhorak.sk/titul/pavol-hammel-and-radim-hladik/25846-deja-vu-live-grey-vinyl
https://www.indies.eu/alba/205/dej-vu-live/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rád utíkám do vnitřního světa, říká herec Petr Franěk

petr franek200Zatímco asi před třiceti lety ho viděl v dramatu Maryša v Městském divadle Zlín, kde představoval Francka, letos jsem viděl Petra Fraňka také v Maryši, ale v roli hospodského. Hru nastudovalo Divadla Radka Brzobohatého a já tak mohl po letec...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Prý zavraždil svou první ženu. Co když to udělá znovu?


Jeji konec perexPatrick a Stephanie jsou dobře zajištěný a spokojený pár. Nedávno se stali rodiči dvojčat, a i když je péče o ně vyčerpávající, je Stephanie šťastná. Má všechno, co si přála. Pak ale do jejich života vstoupí Erica, žena z Pat...

Divadlo

Nahlédněte do běžného dne manželského páru v důchodu

Happy end perexMuž a žena, kteří jsou spolu 60 let. Jejich svět se v průběhu let vtěsnal do jednoho bytu a oni se postupně stali jeden druhému nejen nejlepším přítelem, ale především pomocníkem.

 

...

Film

Spielbergův Lincoln: inspirace mramorovým prezidentem

lincoln 200Americká režisérská legenda Steven Spielberg vystřídala ve své filmařské kariéře nespočet poloh. Šestašedesátiletý tvůrce začal jako inovátor neetablovaných žánrů: v roce 1975 filmem Čelisti zkultivoval thriller o...