Kapela The Tap Tap natáčí novou desku. Hit Řiditel autobusu poprvé na CD!

Kapela The Tap Tap natáčí novou desku. Hit Řiditel autobusu poprvé na CD!

Tisk

tap tap tap 200The Tap Tap, kapela složená ze studentů a absolventů Jedličkova ústavu, natáčí novou desku! Album ponese název Moje volba a dosud největší hit Řiditel autobusu na něm nebude chybět. Skupina pokřtí desku 4. května na festivalu „Pojď dál“ v Praze na Vyšehradě. Festivalem oslaví 100. výročí Jedličkova ústavu.

 

Kapela The Tap Tap se dnes zavřela do unhošťského studia SONO Records, aby tady natočila svoji třetí desku Moje volba. Jmenuje se podle jedné z deseti nových písní. Kromě nich na desce zazní tři bonusové: megahit Řiditel autobusu a úryvky z oper Prodaná nevěsta a Vltava, speciálně aranžované pro perkusivní a bicí nástroje.

Na desce hostují Vojta Dyk, Xindl X a Dan Bárta v hitu Řiditel autobusu, který má na YouTube na milion a půl zhlédnutí. Na desce budou mít premiéru navíc dvě Xindlovy písně Svět se zbláznil a Kdybych já byl Xindl. Píseň je genderovým protipólem hitu Kdybych byla mrcha od skupiny Láska vole! Hostuje i nevidomý slovenský tenor Marián Bango.

tap tap tap

„Rádi bychom veřejnost vzdělali v tom, že Jedličkárna není žádné odkladiště nešťastných bytostí neschopných se o sebe postarat, ale funkční vzdělávací systém pro lidi s tělesným handicapem. Prvních a posledních deset let v životě jsme odkázaní na pomoc ostatních, někteří lidé mají vzhledem ke svému postižení speciální potřeby celý život. V tom je jediný 'rozdíl',“ říká kapelník The Tap Tap Šimon Ornest.

The Tap Tap je kapela složená z tělesně postižených studentů a absolventů škol pražského Jedličkova ústavu. Kapelu v roce 1998 založil a dodnes vede Šimon Ornest. The Tap Tap pravidelně vystupuje na českých festivalech (Rock for People, Mezi ploty, Trutnov Open Air Music Festival) a v zahraničí (v roce 2012 na LOH v Londýně, dále také v Moskvě a v předchozích letech v Madridu, Varšavě, Bruselu). Mezi poslední velké úspěchy kapely patří například uspořádání nevídané charitativní akce (paralelně konaných koncertů v Praze, Brně a Ostravě) - Koncertu proti konci světa. Klip k písni „Konec světa – zrušeno“ získal ocenění Zlatá pecka 2012. V současné době se The Tap Tap připravuje na vystoupení v rámci Pražského jara, oslav 100. výročí založení Jedličkova ústavu, chystá mezinárodní akci Koncert za zdravý rozum a další zahraniční cesty. V prosinci se pak uskuteční další velký koncert - Mikulášská ve Státní opeře. Mimo to The Tap Tap pokračuje v rozvoji multifunkčního bezbariérového vzdělávacího centra – STUDEO.

tap tap tap2

Více informací naleznete na následujících odkazech:
www.thetaptap.cz, www.jus.cz, www.facebook.com/thetaptaptap


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Matouš Vinš: „Na to, abych mohl cestovat a byl naprosto šťastný, opravdu nepotřebuji peníze“

matous perexMusel to být další z božích záměrů, aby se sešli dva novodobí evangelisté Matouš a Petr a stvořili Bibli pro cestovatele. Modlitby nomádů – začátečníků byly vyslyšeny a zrodila se Travel Bible! Nachystala jsem si desatero otázek pro Matouše a...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Šedý muž – akce, špioni a zase akce

sedy muz 200V červenci se na pultech knihkupectví objevila nadupaná kniha plná akce Šedý muž amerického autora Marka Greaneyho, jež vyšla v Edici světový bestseller a která se pyšní tím, že je předlohou pro nejdražší film společnosti Netflix. A dočkáme se ...

Divadlo

Divadlo ve Zlíně uvede premiéru Muže pod postelí

muz pod posteli200Docela jiného Dostojevského, než jak jej mnozí znají: Dostojevského komediálního, zábavného a zároveň zajímavého, který přinese vhled do žárlivostí zatemněné duše jednoho muže. To je téma novinky, kterou Městské divadlo Zlín uvede v pre...

Film

Gambler, kterého nezajímá výhra, ale prohra

gambler 200Film The Gambler (2014) je velmi zajímavé a přitom vtipné drama o hazardérovi (hraje Mark Wahlberg), který pořád hraje i když mu to očividně moc nejde. Hraje každý den, za velké peníze, nedá si přitom pokoj i když dluží spousty peněz a začíná mu j...