Pařba na třetí je pořádný odvaz plný dokonalého vtipu a pohotovosti

Pařba na třetí je pořádný odvaz plný dokonalého vtipu a pohotovosti

Tisk

hangover 3 200Třetí pokračování úspěšné trilogie Hangover (Pařba na Třetí) dopadlo nad všechna očekávání. Patřím mezi ty, kterým se pod ruce dostala nejdříve druhá část série, Pařba v Bangkoku. Následně, jako po opiu navátý, jsem lačnil po prvním dílu, tedy Pařbě ve Vegas. Vesměs ti, co to prožili stejně jako já, říkají, že dvojka byla lepší než jednička. A ti  druzí zase naopak.

 

Musím s ledovým klidem prohlásit, že miluji všechny tři verze. První pro svůj nápad, druhý za odvahu v něm pokračovat. Třetí verze však hravě předčí obě předchozí. Jak už z názvu vyplývá, bude konec. Žádné další paření. Po zhlédnutí tohoto snímku však nabydete dojmu, že chcete ještě víc. Skoro si dovedu představit i situační komedii na jedné z amerických soukromých televizních stanic, kde by povedená čtveřice aktérů hrála. Tvůrci si však dali záležet na tom, aby na konci filmu nezbývaly pochybnosti a veškeré úvahy o pokračování hned v zárodku típli. Já se však obávám, že základ na čtvrté pokračování je položen a nám nezbývá, než na další díl čekat jako na dealera kokainu.

Proč kokain? Ten ve filmu opět zastává důležitou úlohu. Bez toho by totiž vyšinutý Chow nebyl tím, koho známe. Tvůrci se ve filmu vrátili na místo zrození, tedy do lasvegaského hotelu Ceasar Palace, kde všechny patálie našich čtyř hrdinů začaly. Těžko říct, proč si tvůrci této šílené jízdy vybrali thajského Asiata, který v tomto díle ztvárnil jednu z hlavních postav. Možná proto, že u tohoto týpka nikdy nebudete vědět, na čem jste.

hangover 3 1

Kdybych tady chtěl složitě popisovat děj, musel bych prozradit hlavní zápletku. A věřte mi, že to nechcete. To, co na vás čeká v kinech, bude pořádná jízda smršti vtipu, předvídatelných kiksů ale i nepředvídatelného zauzlení děje našich hrdinů, kteří se zdárně a bez pomoci zázračných filmových efektů a magie poperou se složitou situací. Pokud jsme u filmových triků, ano, za zmínku stojí trošku neseriózně a mdle působící havárie hned na počátku filmu, kdy režisér nechá odstranit velmi krutým způsobem žirafího samce. Samotná hromadná bouračka na dálnici už pak působí jak z německého seriálu Kobra 11.

Na výbornou s hvězdičkou bych ohodnotil hudební doprovod filmu. Místy hodně procítěné, a jak by to v dobrém trháku mělo být, umocněné hudební jednání nenechá nikoho na pochybách, že na filmu pracovalo několik hodně šťastných lidí, kteří věděli přesně, čeho chtějí dosáhnout.

hangover 3

Pokud toužíte po kvalitní komedii plné hladivého dramatu a po řádném úletu, je pro vás Pařba na třetí ideálním filmem, který vám zvedne náladu tak minimálně o 100%.

Přeci jenom vám něco prozradím. Kde vzal zubař nová prsa? Takže dejte si jointa a hurá na pořádnou letní komedii.

The Hangover III. – Pařba na třetí
Komedie
USA, 2013, 100 min
Režie: Todd Phillips
Scénář: Craig Mazin, Todd Phillips
Kamera: Lawrence Sher
Hrají: Bradley Cooper, Jamie Chung, Ed Helms, Zach Galifianakis, Mike Tyson, Ken Jeong, Mike Epps, Sondra Currie, Heather Graham, Sasha Barrese, John Goodman, Melissa McCarthy, Jeffrey Tambor, Justin Bartha, Brian Metran, Adrian Voo

Hodnocení: 90%


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Petra Š. Jirglová: „Pracovně jsem svou knihu nazvala “plážovka.”

jirglova 200Petra Š. Jirglová vždy ráda cestovala, ať už za zábavou, nebo za prací, a tato vášeň stála v základech nejen její úspěšné prvotiny Letuška z Economy aneb co na Instagramu neuvidíte (2019), ale i románového debutu Všechno nejlepší, Anoo, volně ins...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Čtyřlístek ve službách krále míří do kin už 31. ledna

ctyrlistek ve sluzbach krale 200Král Rudolf v touze po zlatotvorném kameni mudrců vydává všanc poklad nejcennější - svatováclavskou korunu i blaho celého království. Podle prastaré věštby jedině podivné bytůstky ze vzdálené budoucnosti m...


Literatura

Když jsem tě viděla naposledy

kdyz jsem te videla naposledy 200V listopadu nás nakladatelství domino láká na napínavý thriller s názvem Když jsem tě viděla naposledy od sesterského dua píšícím pod pseudonymem Liv Constantine. Dáte knize šanci i vy?

Divadlo

Novinky Švandova divadla v sezóně 2022/2023: Den otevřených dveří, šest premiér, nová talk-show i otevření komunitního centra

svandovo divadlo200Den otevřených dveří pojatý jako sousedská slavnost, šest nových inscenací i dva noví mladí členové hereckého souboru – Anežka Šťastná a Jan Mansfeld. To jsou ve stručnosti hlavní novinky sezóny 2022/2023 Švandova divadla v Praze. Pat...

Film

Století rádia ukazuje, kudy se ubíralo rozhlasové vysílání

200filmV ostravském televizním studiu vznikl střihový dokument k 90. výročí rozhlasového vysílání, nazvaný Století rádia. Režisér Roman Vávra jej pojal jako mozaiku jednotlivých dochovaných relací od nejstarších dob téměř po dnešek, aniž by vložil jediné slov...