V Trenčianskych Bohuslaviciach sa v piatok o 15:00 otvoria brány ŽÁKOVIC OPEN

V Trenčianskych Bohuslaviciach sa v piatok o 15:00 otvoria brány ŽÁKOVIC OPEN

Tisk

ziakovic 200Festival ŽÁKOVIC OPEN v Trenčianskych Bohuslaviciach organizátori sprístupnia 29. júla o 15:00 a bude k dispozícii až do nedeľného poludnia.

 

 

„Je to už 22. ročník festivalu a pre mňa je to veľmi radostné, že sa nám ho darí robiť už toľko rokov vďaka našim fanúšikom, ľuďom z Bošáckej doliny, ako aj našim partnerom. Najskôr to bolo kamarátske stretnutie kapiel, ale že to môže dosiahnuť toľko ročníkov, by mi nikdy nenapadlo. Som rád, že sa veci vrátili do normálu a že tento pocit po dvoch rokoch zažije aj náš festival. Tešíme sa, že sa opäť stretneme aj s tými návštevníkmi, ktorí sa nezmestili na festival v posledných dvoch rokoch,“ pozýva organizátor festivalu Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Program festivalu je určený všetkým. Ide o kombináciu rôznych hudobných štýlov, aby si každý návštevník prišiel na svoje. Do Trenčianskych Bohuslavíc príde zahrať HEX, o Billy Barman, Medial Banana, Chiki Liki Tu-a či objav roka Tamara Kramar. Nebudú chýbať kapely Žena z Lesoparku, Vetroplach, O.B.D. Toddler Punk, Cpt. Slice, Autodrom, Fishface, alebo Random Choices a ďalší.

ziakovic 1

Chýbať nebude ani stanová dedinka, ktorá sa nachádza oproti areálu festivalu.“Pripravili sme aj stanovú dedinku EXTRA, ktorá je umiestnená hneď vedľa pódia, takže ste priamo v centre diania. Dedinka je oplotená a strážená a ponúka benefity pre návštevníkov ako napríklad sedenie so slnečníkmi, chladničky, veselý bazénik, sprchu, umývadlá či toalety,“ vymenúva Yxo.

Návštevníci festivalu, ktorí prídu vlastným autom, môžu parkovať zadarmo na upravenej časti poľa smerom na Bošácu. Parkovanie je zdarma.

„Tak, ako každý rok bude premávať aj kyvadlová doprava. V piatok zo stanice v Novom meste nad Váhom od 15:00 do 20:00 v približne 40-minútových intervaloch priamo do areálu a v nedeľu z areálu od 9:00 do 11:00 na stanicu v Novom meste nad Váhom v rovnakých intervaloch. A to všetko zadarmo,“ uzatvára Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

ziakovic 2

Text: Tlačová správa NK Factory s.r.o, Lenka Meravá

Viac informácií: http://www.zakovicopen.sk/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jak se zrodily dárkové knihy od Milju

Milju perexStudentka psychologie Žaneta Krčilová založila značku Milju.Věří, že základem šťastného života jsou kvalitní vztahy a přeje si, aby lidé věnovali více času a péče právě jim. Je autorkou dárkových knih, které lze kreativně dotvářet. Její posled...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Unikátní publikace, která není k mání všude: Pravdivý příběh byzantských věrozvěstů Konstantina a Metoděje

Slovo pameti 200K 1150. výročí příchodu Cyrila a Metoděje vydalo Slovácké muzeum v Uherském Hradišti publikaci Pravdivý příběh byzantských věrozvěstů Konstantina a Metoděje. Publikace ...

Divadlo

Poprask na laguně jako pouliční muzikál

Poprask 200Vášně, atmosféra přímořského italského předměstí, živá kapela na jevišti a silná herecká komediální sestava, to jsou hlavní lákadla inscenace Poprask na laguně, která bude mít v sobotu 5. září odloženou premiéru ve Velkém sále Městského divadla Zl...

Film

Best of DAFilms 2023: Nejlepší hrané a dokumentární filmy uvedené letos online

BestofDAF 23Streamovací portál DAFilms uvádí svůj tradiční předvánoční program Best of DAFilms. Jeho kurátoři vybrali TOP 25 z českých i zahraničních snímků, které dafilms.cz uvedl v roce 2023. Do výběru se dostaly divácky nejsl...