Písničkářka Marjari vydává debutový počin

Písničkářka Marjari vydává debutový počin

Tisk

Marjari 200Jihočeská písničkářka Marjari, vlastním jménem Martina Činátlová, vydává svou prvotinu Let's Ride. Pět anglicky zpívaných skladeb vzniklo pod taktovkou producenta Daniela Šubrta v Megahit Lair Studiu pod vydavatelstvím Dayspeed Music. Nahrávka se dočká i verze na desetipalcovém vinylu začátkem příštího roku.

 Vrstvy kytarových sekvencí nahraných na looper a křehký zpěv Marjari v éterickém pojetí dávají dohromady první autorský celek po letech hraní převzatých skladeb. Písničkářka využila času během lockdownu pro zdokonalení se v zacházení s looperem a přípavě námětů.

„Náměty na písničky jsou zápisky z mýho deníčku. Někdy se vypisuju ze svých smutků, jindy obdivuju, jak krásný věci se můžou dít. Skládám doma v pokojíčku, když nejsou rodiče doma. Většinou složím dřív melodii, se kterou si pár dnů hraju. Když si myslím, že už mám skladbu celou hotovou, nahraju si ji na diktafon v telefonu a jdu na delší procházku. Pustím si ji do sluchátek a pak se rozhodnu, jestli ji předělám nebo jsem spokojená,” říká Martina Činátlová alias Marjari.

Skladba Your Gypsy Eyes ze zmíněného EP je součástí tanečního představení DOMA, které režíroval Jan Štrachal. Inscenace měla premiéru 2. září v pražském tanečním divadle PONEC.

„Kapelu jsem začala skládat na popud koncertu pro všechny, co mi přispěli přes Donio na tohle EP. Bylo to vlastně překvapení pro všechny přispivatele. Nakonec se z jednorázové sestavy stala stálejší parta a budeme takto k vidění za podzim hned několikrát,” říká Činátlová.

Mladá umělkyně vystupuje živě v doprovodu baskytaristy Vlastimila Nohejla a bubeníka Ondřeje Škocha. V listopadu zahraje na koncertech v pražské Cargo Gallery na přehlídce umělců vydavatelství Dayspeed Music 20. listopadu a v Prachaticích na zimní Vivat Vila 27.11.

Marjari 1

Zdroj foto: archiv umělkyně

Více informací:

Multlink EP Let's Ride: https://songwhip.com/marjari/lets-ride

Facebook: https://www.facebook.com/Marjariii
Instagram: https://www.instagram.com/marjari__/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

TEREZA KOSTKOVÁ: K PLNOHODNOTNÉMU ŽENSTVÍ PATŘÍ MUŽ

Tereza Kostkova 200Krásnou herečku a moderátorku Terezu Kostkovou čeká náročný podzim – natáčení seriálu, moderování nového pořadu, představení v divadle. Na tiskovou konferenci FTV Prima v Mikulově dorazila odpočatá...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Dítě třetí říše

Dítě třetí říšeSilný emotivní fiktivní příběh, který sice není čtením k odpolední kávě, ale rozhodně nepostrádá napětí. Lenka Kališova ve své recenzi neprozradí víc, než je nutné, a zároveň vás naladí na další knihu. Nebude chybět ani romantická zápl...

Divadlo

Divadlo Šumperk uvede premiéru legendárního příběhu Přelet nad kukaččím hnízdem

prelet200Přelet nad kukaččím hnízdem bude první premiérou nové sezóny v Divadle Šumperk. Proběhne v sobotu 10. září a v dramaturgii Michaela Sodomky, překladu Luďka Kárla a režii Jiřího Š. Hájka se představí oblíbení šumperští herci.

...

Film

Severský filmový čtvrtek vyprodala islandská komedie

kralovska cesta 200První čtvrtek v srpnu patřil pravidelnému setkání u promítání severského filmu. Skandinávský dům společně s Komorním kinem Evald tentokrát přichystaly pro návštěvníky dramatickou komedii Královská cesta, která nás zavedla do malé k...