Open air léto s Filharmonií Bohuslava Martinů nabídne tři koncerty na platformě zlínského 14|15 Baťova institutu

Open air léto s Filharmonií Bohuslava Martinů nabídne tři koncerty na platformě zlínského 14|15 Baťova institutu

Tisk

open air 200Venkovní platforma 14|15 BAŤOVA INSTITUTU v létě opět ožije koncerty Filharmonie Bohuslava Martinů a jejich hostů. Návštěvníci se mohou těšit na celkem tři jedinečné koncerty v atraktivním prostředí baťovského továrního areálu při západu slunce. Vstupenky jsou již v prodeji.

 

Sérii koncertů Open air léto s FBM zahájí filharmonie v úterý 9. srpna v 19.30 hodin koncertem s názvem SLOVÁČEK FAMILY, na kterém zazní klasická hudba, hudba z filmů, muzikálů, hudba populární naše i světová v podání saxofonisty Felixe Slováčka, zpěvačky Anny Julie Slováčkové a dirigenta, saxofonisty a zpěváka Felixe Slováčka jr. spolu s Filharmonií Bohuslava Martinů. Na klavír zahraje Vjačeslav Grochovskij.

Další koncert se uskuteční v úterý 30. srpna v 19.30 hodin a společně na jednom podiu vystoupí legendární Jiří Pavlica a HRADIŠŤAN s Filharmonií Bohuslava Martinů pod vedením dirigenta Stanislava Vavřínka.

Poslední koncert se uskuteční ve středu 7. září v 19 hodin, kdy na platformě 14|15 BAŤOVA INSTITUTU vystoupí za doprovodu zlínské filharmonie poprockové duo violoncellistů THE CELLO BOYS a zahrají slavné rockové a popové hity, například od Imagine Dragons, Lady Gaga, AC/DC, U2, apod.

„Také letos jsme s Filharmonií Bohuslava Martinů připravili koncerty, které slibují jedinečné hudební zážitky a prostředí továrního areálu dotvoří příjemnou večerní atmosféru,“ pozvala na akci Petra Kubíková, ředitelka příspěvkové organizace 14|15 Baťův institut.

„Dramaturgie koncertů na platformě je divácky vstřícná natolik, aby umocnila atmosféru léta a dovolených. Věřím, že tóny hudby unášené větrem budou pro diváky osvěžením prázdnin a pozitivně nás naladí na další pracovní den. Jsem ráda, že spolupráce Filharmonie Bohuslava Martinů a 14|15 BAŤOVA INSTITUTU se každým rokem víc a víc prohlubuje,“ uvedla Zuzana Fišerová, radní pro kulturu a školství.

open air plakat

V případě nepřízně počasí se koncert SLOVÁČEK FAMILY uskuteční o den později, tzn. 10. srpna v 19.30 na platformě 14|15 BAŤOVA INSTITUTU a koncerty HRADIŠŤANU a THE CELLO BOYS se budou konat vždy ve stejný den a čas v Kongresovém centru Zlín.

Vstupenky jsou již k zakoupení online a na pokladnách 14|15 BAŤOVA INSTITUTU a Filharmonie Bohuslava Martinů v Kongresovém centru Zlín.

Akce je realizována s finanční podporou Statutárního města Zlína.

Více informací na www.filharmonie-zlin.cz a www.14-15.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

nemec200Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!


Literatura

Ami, chlapec z hvězd se vrací

Ami 1 perex„Až se vrátíš na svou planetu, napiš tuto knihu. Buď dalším hlasem, který promluví, dalším zrnkem v písku a pomalu, krůček po krůčku, se tvůj svět změní.“ Zaznělo v knize Ami, chlapec z hvězd už v roce 1989. Od té doby se rozšířila po ce...

Divadlo

Dramatizace slavné literární klasiky Paní Bovaryová poprvé v Národním divadle moravskoslezském

pani bovaryova perexUž ve čtvrtek 16. listopadu se na jevišti Národního divadla moravskoslezského v Ostravě objeví poprvé dramatizace slavné literární klasiky – románu Gustava Flauberta Paní Bovaryová, a to v titulní roli s...

Film

Festival francouzského filmu: Svatý pan Oscar a ministr, jemuž chcípnul motor

holy motorsHned pět francouzských filmových titulů, které budou mít příští týden českou premiéru, uvádí v předpremiérách 15. ročník Festivalu francouzského filmu. Festival nastartoval motor ve čtvrtek projekcí snímku Thérèse D...