Od září bude na Primě všeho víc

Od září bude na Primě všeho víc

Tisk

Prima 200Zatímco tropické teploty atakují rtuť teploměrů po celé České republice, programové oddělení televize Prima se již naladilo na podzimní vlnu. Není divu, protože podzimní schéma „primáckých“ programů startuje na televizních obrazovkách už v posledním srpnovém týdnu.

 


Na TV Prima bude na podzim hezky česky

Dozvuky letních dní budou divákům připomínat seriály Vinaři a Přístav. Seriálová novinka Přístav zavede diváky do chatové oblasti Zátoka, která opět ožije po příchodu bývalého prvoligového hokejisty Marka (Martin Dejdar) a jeho kamaráda Romana (Filip Blažek). Marek s Romanem si zde totiž otevřou hospodu Přístav, která se stane dějovým průsečíkem nejen pro místní chataře, ale také pro staré známé z Benátek a Špičky, které si divák velmi dobře pamatuje ze seriálu Svatby v Benátkách. Také v novém pokračování Vinařů se divák bude moci setkat se starými známými. Oblíbené postavy už ale nezastihne na moravských vinicích nýbrž v severních Čechách, kde také dojde mezi Čechy a Moraváky k sázce, jež zamotá dějem všech šestnácti dílů.

Prima Pristav


Po prázdninách se na obrazovky rovněž vrátí divácky oblíbený seriál Cesty Domů III, kterému bude patřit pouze úterní večer. A ačkoli do nových dílů přibydou také dvě další postavy – staronový policista Tomáš Havlíček (Martin Písařík) a fyzioterapeutka Petra Kopecká (Michaela Badinková), tak se osudy všech hrdinů touto řadou již završí.


Čtvrteční hlavní vysílací čas pak připadne seriálu Všechny moje lásky, kde Veronika Žilková alias Marie Svobodová bude se svými kamarádkami řešit nejen milostné ale také životní peripetie.

Prima serial

Vedle produkování seriálů se Skupina Prima podílí jako koproducent a rovněž i jako předkupce vysílacích práv také na tvorbě českých kinofilmů. Z tohoto důvodu budou divákům u televizních obrazovek nabídnuty v exkluzivní premiéře filmové novinky Hodinový manžel, Sedmero krkavců, Vybíjená, Andílek na nervy, Zejtra napořád či Raluca.

Prima krkavci

Hned v září vypukne již pátá řada show Česko Slovensko má talent. Nové talenty budou vybírat matadoři Jaro Slávik a Lucie Bílá spolu s nováčky, slovenskou herečkou Dianou Mórovou a zpěvákem Jakubem Prachařem. Proto také Jakuba Prachaře i Martina „Pyco“ Rausche nahradí na pozici moderátorů nová dvojice Milan Junior Zimnýkoval a Marcel Fogáč. Další novinkou se také stane zlatý bzučák, který každému porotci umožní vybrat pouze jednoho soutěžícího rovnou do přímého přenosu.

Prima talent

Stanice Prima také nabídne zcela netypický formát; fotbalovou reality show Ano, trenére! Respektovaný trenér František Straka zde navštíví osm českých fotbalových klubů a pomůže jim zdokonalit výkonnost i tréninkové metody.

Kvalitu české gastronomie bude zase vylepšovat Zdeněk Pohlreich v nové řadě Ano, šéfe! a následně i v pořadu spojujícím profesionalitu a domácí kuchyni Teď vaří šéf!.  Domácí prostředí i kuchyni přinese také sobotní podvečer s Karolínou, domácí kuchařkou.  Ve všední dny nebude na obrazovkách chybět ani kulinární show Prostřeno!, jejíž vysílací čas se od podzimu posune na 17:50.

Pokud zrovna neoplýváte kuchařským uměním a jste si mnohem jistější v dílně než v kuchyni, pak byste si neměli nechat ujít Vychytávky Ládi Hrušky. Tento hobby magazín rozšíří v neděli poledne obzory nejednomu českému kutilovi. Další vychytávky i tipy na volnočasové aktivity pak nabídnou sourozenci Gondíkovi ve svém lifestylovém magazínu Gondíci, s. r. o.


Prima Cool přitvrdí

Bojíte se rádi? Pokud ano, tak již teď si do kalendáře poznamenejte termín 31. října 2015 a čas 22:00. V televizní premiéře se totiž představí thriller režiséra Petra Jákla Ghoul, který pojednává o ukrajinském kanibalovi Čikatelovi.

Prima Ghoul


Další smršť premiérové filmové nadílky pak připadne na středeční 22. hodinu, když začne vysílat nový pořad Cinema Tipy, který nabídne premiéru dalšího českého filmu Hany a také zahraniční scifi Fantastická čtyřka, Avatar, sérii o X-menech a Wolverinovi či fantasy komedii Princ a chuďas.

Prima Cool nebude pozadu ani v oblasti seriálů. Zcela nově se například představí Almost Human, který diváky přenese do roku 2048. Na nové řady se pak budou diváci moci těšit u seriálů Živý mrtví, Simpsonovi či Teorie velkého třesku.

Milovníky aut a motorek zase jistě potěší pokračování pořadů Top Gear, Autosalon a Moto cestou necestou.


Láska kvete v každé roční době

Nejen Máj je lásky čas, a proto i za dlouhých podzimních a zimních večerů bude Prima Love vysílat jeden romantický film za druhým. Na obrazovkách se mimo jiné objeví legendární Titanic, Střihoruký Edward, Marie Antoinetta, Vdaná snoubenka, Vzpomínky na Afriku či Přístav naděje.

Zástupkyně něžného pohlaví rovněž nadchne nový lifestylový týdeník New Look, který bude uvádět Eva Decastelo. Spolu s kadeřníkem Honzou Kořínkem a vizážistkou Klaudií Havlovou budou stát za proměnami televizních divaček. V pořadu ale nebudou chybět také aktuální trendy z oblasti módy, péče a životního stylu.

Prima NEWLOOK


Prima Love rovněž nabídne také novou řadu seriálu Castle na zabití a dvě seriálové novinky – kriminální seriál Bez hranic a seriál z lékařského prostředí Rush, jehož hlavní představitel doktor William Rush léčí pouze výjimečné případy známých hvězd a bohaté smetánky.



Poznejte svět zblízka na Prima Zoom

Od podzimu kanál Prima Zoom u svých diváků probudí Touhu po poznání a pokusí se jim prostřednictvím tohoto dokumentárního seriálu poskytnout odpověď na nejednu záhadu týkající se vědy, přírody či společnosti.

Nově zrestaurovaný britský dokumentární seriál Svět ve válce divákům zase detailně přiblíží nejdůležitější události druhé světové války.

Na obrazovky se opět vrátí také další řada oblíbeného dokumentárního seriálu Vetřelci dávnověku. Šestá série nabídne důkazy mimozemských návštěv zaznamenaných nejen pravěkými jeskynními malbami, podivnými hmotami v nitru egyptské pyramidy či neidentifikovatelnými mimozemskými pozůstatky v současné Americe.

Prima vlakove putovani


V úterní podvečer si na své přijdou zase cestovatelé a dobrodruzi tělem i duší. Ženou na konci světa se v třetí sérií opět stane polská editorka magazínu National Geographic a odvážná cestovatelka Martyna Wojciechowská, která se divákům stane průvodkyní po nejodlehlejších koutech světa, kde je bude seznamovat s neobyčejnými ženami, kulturou, náboženstvím i profesemi dané země. Zajímavá místa se dají rovněž naleznout také na našem kontinentu zvlášť, jsou-li absolvována pěšky. Pěšky po Evropě projdete nejzajímavější trasy Itálie, Irska, Norska, Španělska a Rakouska. Pokud jste však ještě nepodlehli trendu pěších túr, můžete se na cesty vydat vlakem. Ve Velkém vlakovém putování se britský žurnalista Michael Portillo vydá po stopách Bradshawova železničního průvodce z roku 1913 do Francie, Španělska, Itálie, Německa, Skandinávie a také Čech.

Milovníci divoké fauny a flóry by si jistě neměli nechat ujít dokumentární seriály Nezkrotná příroda a Gepardí deníky.



Nudíte se? Pořiďte si Prima Kvízy

FTV Prima se snaží přicházet s novinkami nejen v programovém schématu svých televizních stanic, ale také na svých jedenácti internetových portálech a zábavném facebook-friendly webu You.bo, kde také funguje doména BudunaPrime.cz.

Prima homePhone


Aby toho ale nebylo málo, tak se TV Prima ve spolupráci se společností Geewa a. s. rozhodla připravit pro uživatele chytrých telefonů a tabletů aplikaci Prima Kvízy. Jedná se o vědomostní hru, ve které můžete prověřit své znalosti se svými přáteli či osobnostmi televize Prima.

Foto: FTV Prima


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

David Háva: Bez lásky k dobrému jídlu se tato práce dělat nedá

culi perexU čtení tohoto rozhovoru by se vám měly sbíhat sliny – točí se totiž kolem fotografování jídla. V čem spočívá ten trik, aby výsledný pokrm vypadal k nakousnutí? Dekoruje jídla David Háva ze společnosti Culinairephoto...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Vykutálená parta z Madagaskaru je zpět

altČtveřice zvířecích uprchlíků z newyorské ZOO se k nám vrací ve svém třetím dobrodružství. Tentokrát je osud zavede do kasina v Monte Carlu, stanou se součástí bankrotujícího cirkusu doufajíce, že s jeho pomocí se dostanou nazpět do své milované domoviny, broo...


Literatura

Cikán Gabriel s černou hřívou v oblaku meruňkové vůně

Gabriel perexProč se o některých knihách hned tolik mluví, stávají se bestsellery, které závratným tempem mizí z pultů knihkupectví a regálů knihoven, jejich autoři jsou vynášeni do nebes a jiné jen tiše čekají na teplý dotek lidských dlaní, citlivě hle...

Divadlo

Divadlo Bolka Polívky baví

Divadlo B Polivky  perexJedním z nepřehlédnutelných pojmů v kultuře České republiky je herec, mim, dramatický autor a divadelní principál Boleslav Polívka. Už léta množstvím nápadů udivuje a baví.

...

Film

Vánoce, Vánoce přicházejí, radujme se...

dvanact mesicku majkusova vojtekTelevizní vánoční programy spoléhají na jistotu: zejména každoroční opakování pohádek vytváří jakousi jistotu, že vše zůstává při starém - nic z toho, nač ...