Celé dlouhé filmové večery na Youtube. A zadarmo!

Celé dlouhé filmové večery na Youtube. A zadarmo!

Tisk

 

youtubeOblíbený komunitní portál Youtube.com si zřejmě začal zahrávat s ohněm. Nebo je nová strategie společnosti začátkem něčeho nového? Sledujte filmy online a zadarmo.

Jaksi jsme si pomalu začali zvykat, že na internetu už máme zadarmo kde co. Nejen, že si uživatelé mohou stáhnout nelegální obsah počínaje softwarem pro počítače, muzikou a filmotékou do A do Z konče. S absolutní novinkou přišel komunitní portál Youtube, který je na trhu již od roku 2005 a do dnešní doby čítá na miliardy uživatelů. Povolil většině uživatelům, kteří vlastní na Youtube účet nahrávat snímky delší než patnáct minut a tím otevřel dveře pro nekontrolovatelné uploaudování jakéhokoliv materiálu, který chceme sledovat.

Revoluce ve sledování filmů na Youtube proběhla již zhruba před třemi roky, kdy server zveřejnil nový kanál Movies (filmy) a uživatelé mají možnost vidět na desítky zahraničních old-school snímků, mezi některé jmenovitě Noc oživlých mrtvol (1968), Alice in Wonderland (1966) nebo množství filmotéky z indického Bollywoodu. Spuštění nového filmového kanálu se osvědčilo a pozadu nezůstaly ani novější snímky. Za zmínku stojí film o domovské planetě Home (2009) nebo Život v jednom dni (2011), který mapuje samotné uživatele portálu Youtube pod taktovkou režiséra Kevina Macdonalda. 

youtube

Nyní samotný obsah celovečerních filmů řídí samotní uživatelé tím, že mají volné hodiny a mohou tak nahrát téměř cokoliv. Při zadání klíčových slov do vyhledávače přímo na portálu v českém jazyce na vás vypadnou desítky odkazů na videa celovečerních filmů v různé kvalitě. Někdy horší, někdy lepší. Na výběr jsou snímky zahraničních produkcí jako třeba Kráčející skála, Demolition man, Nico, nebo nesmrtelné komedie s Louise De Funésem v hlavních rolích. Pozadu nezůstala ani česká produkce. Nalezl jsem Svěrákovy Vratné láhve, Czech Made Man, S čerty nejsou žerty a mnoho dalších.

Zda-li je to dobře nebo ne, posoudí až čas. Nepochybně tuto informaci neuslyší rádi přímo čeští producenti a režiséři. A uživatel? Ten je na tom zase o něco lépe. Už nemusí složitě stahovat, stačí pouze pár kliků a máte to zadarmo.

Zdroj foto: Google


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Roman Janků: „Po dvaceti letech začínám mít opravdu obavu o budoucnost živých koncertů klasiky na menších městech.“

Roman Janku200K současné situaci v kultuře se v následujícím rozhovoru vyjadřuje dlouholetý organizátor koncertů klasické hudby a zakladatel cyklu KLASIKA VIVA Roman Janků.

...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Ultimátní filmová ABBA párty zamíří v září i do českých kin

abba-the-movie-image-10Švédská skupina ABBA patří bez jakýchkoliv diskuzí mezi největší popové ikony dvacátého století. A jejich hudba přitahuje, částečně i díky muzikálu Mamma Mia, zástupy nových a nových fanoušků napříč generacemi. Ačkoliv už muz...


Literatura

Lepší svět v České kotlině? Čirá utopie!

LepsiSvet perexPojďme si chvíli dělat iluze a představme si, že máme k dispozici takřka nevyčerpatelný zdroj finančních prostředků. My sami už nic nepotřebujeme, jsme se svým životem spokojení a jedinou naší touhou je ješ...

Divadlo

Super komedie Hnízdečko a šunkofleky

hnizdecko a sunkofleky divadlo radostJak může dopadnout situace, kdy si do svého sdíleného sklepního prostoru, který považují dva dlouholetí kamarádi za byt, oba přivedou novopečené manželky a snaží se jim vysvětlit, jak se jim krásně v tomto hnízdečku bude...

Film

16. Festival francouzského filmu

200filmOd 21. do 27. listopadu promluví plátna vybraných kinosálů v Praze (Lucena, Světozor, Kino 35, CineStar Anděl), Brně (Scala) a Českých Budějovicích (Kotva) jazykem vzdělanců a zamilovaných. Již šestnáctý Festival francouzského filmu opět nabízí rozman...