TITANIC ve 3D. Překvapí nás?

TITANIC ve 3D. Překvapí nás?

Tisk
ImageŽelezný obr: Už jenom ze samého jména Titanic by nás všechny mělo zamrazit. Vždyť loď nesoucí toto vystihující jméno patřila mezi nejluxusnější a největší parníky své doby. Její neuvěřitelná délka 296 metrů uváděla do rozpaků i ty nejotřelejší námořníky a kapitány lodí. Na palubě mohlo cestovat až 3000 pasažérů a vážila něco málo přes 47 000 tun. Kéž by tento parník zůstal známý pouze pro své přednosti a úžasné parametry. Celý svět však ví, že tomu tak není.


Tragédie tisíciletí


Jméno Titanic za sebou schovává nejznámější námořní katastrofu tisíciletí, ale také film oceněný 11 Oscary.  Když byl parník 31. května roku 1911 spuštěn na vodu, všichni se těšili z jeho krásy a luxusního vybavení. Kapitánovi E. J. Smithovi bylo šedesát let a ve službách společnosti White Star působil 30. rokem.  Na tento gigant však čekal na dalekém moři ledovec, který způsobil onu katastrofu. Potopen byl 15. dubna 1912. Na palubě zemřelo odhadem 1500 osob. Příčinou takto vysokého čísla obětí byl nedostatek záchranných člunů.

Katastrofa jako oscarový film


Vznik parníku, jménem Titanic  je spojen s obrovským úsilím a technickými zázraky, které na plátně můžeme zhlédnout. Patří mezi nejdražší filmy, které kdy byly natočeny. Režisér James Cameron vsadil na romantický příběh Rose a Jacka, který v kontrastu s prostředím a nadcházející katastrofou, zapůsobí na diváka ohromujícím dojmem. Myslím, že zde nemusím rozebírat obsah díla, jež je natolik známý a tragický, ale za to bych chtěla upozornit na nadcházející senzaci.

Image


Titanic ve 3D

5. února uplyne již 15 let od premiéry filmu. Je neuvěřitelné, jak celý film působí stále nadčasově, člověku by nad tím zůstal rozum stát, kdyby nevěděl, jak talentované herce (Kate Winslet, Leonarda diCaprio) obsadil Cameron do svého filmu. Největší senzací roku je, že se konečně dočkáme Titanicu ve trojrozměrné podobě, tedy 3D filmu. James Cameron již při premiéře Avataru prozradil svým fanouškům, že by svůj největší triumf rád převedl do 3D podoby. Svůj slib a sen nyní uskuteční.

Premiéra bude 6. dubna letošního roku. Letošní rok 2012 se stal pro Titanic výročím, a tak si zaslouží nemalou pozornost, kterou na sebe zajisté 3D filmem strhne. Pro mnohé diváky, mezi které se řadím i já, se tímto vyplní jejich sen zhlédnout Titanic v kině. Premiéra se stane velkým očekáváním v celém světě, a tak si rozhodně v dubnu nenechte ujít mimořádný zážitek. Máme se na co těšit a ti, kteří film propásnou v kině, zde rozhodně nebudou ochuzeni o recenzi 3D Titanicu.

Zdroj foto:
timemachinetoys.com, programujte.com
Distributoři filmu: Paramount, reald3D a Imax 3D



 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Štefan Margita a Michal Kindl prozradili, jaké bude turné Intimity

intimity 200Talentovaná česká cellistka Iris Moris vyjede se Štefanem Margitou a s Michalem Kindlem na turné nazvané Intimity, které představí koncertní podobu nových písní. Turné odstartuje 17. září 2021 a zatím čítá na třiadvacet koncertů – mezi zastávkam...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Vrabčáka Ríšu čeká další dobrodružství – Letíme 2 je právě v kinech

Letime 2 200Zábavný animák pro celou rodinu v podobě velkolepého ptačího dobrodružství je zpět! Malý vrabčák Richard stále žije se svou rodinkou čápů, která ho vychovala. Tak jako každý rok se chystají přezimovat u Velkého jezera v severní Africe, a Richard...


Literatura

Osho a jeho myšlenky o odpuštění

osho 200Osho, indický myslitel a duchovní učitel, který je známý po celém světě a stále vzbuzuje ohlas, přestože už více než třicet let není mezi námi. Možná už máte nastudované jeho přednášky, já jsem spíše začátečník a teprve se po jeho světě rozhlížím. Dnes v...

Divadlo

Máma říkala, že bych neměla: divadelní hit pro matky i dcery ve Vršovickém divadle MANA

mama rikala 200Říkáte si, že svoje dítě vychováte úplně jinak než vaši rodiče? Máte starosti s dětmi? A také vám máma říkala, co by se mělo nebo nemělo? I o tom je nová hra o rodinných vztazích Máma říkala, že bych neměla uznávané anglické autorky Char...

Film

Cesta na Měsíc znovu po 110 letech aneb pojďme 6. 9. 2012 na premiéru unikátního, dokumentárního filmu!

cesta na mesic plakatKdo by neznal obrázek měsíční tváře se zabodnutým projektilem v oku? Který z kluků nečetl román Julese Verna a kdo by neznal díla H. G. Wellse? A kdo by neslyšel o slavném ztraceném, zničen...