Nikdo není víc než tým! Tvůrci představují první záběry a první plakát k filmu Děti Nagana

Nikdo není víc než tým! Tvůrci představují první záběry a první plakát k filmu Děti Nagana

Tisk

deti nagana 200První hotové záběry a první plakát představují tvůrci rodinného filmu Děti Nagana, který v únoru zamíří do kin. Hynek Čermák v něm vede partu kluků do důležitého hokejového zápasu s tenisákem na plácku proti starším rivalům z vedlejší vesnice. Hrdinové filmu našli svou inspiraci ve vítězství českých hokejistů na olympijských hrách v Naganu, film proto vstoupí do kin symbolicky 22. února 2023, tedy na den přesně 25 let od slavného naganského finále.

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Sestaví tým a plánují si zahrát svůj vlastní velký zápas proti klukům z vedlejší vesnice. Vedle toho chce Dominik vyhrát i srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy.

Dospělé role hrají Hynek Čermák, Klára Issová, Pavel Batěk, Otakar Brousek, Taťjana Medvecká, Štěpánka Fingerhutová nebo Simona Babčáková. Hlavní postavu hraje Tom Brenton, v dalších dětských rolích se představí Johanka Racková či Fabian Šetlík. Roli ve filmu má i hokejová ikona Dominik Hašek.

Deti Nagana 1

„Kluci hrajou na plácku hokej, ale zároveň řeší trable se spolužáky, s holkama, doma. Vedle hokeje a plnění snů je to film o kamarádství, lásce, rodičovství. Ostatně malému Dominikovi jde především o to, aby se zalíbil holce ze sousedství,“ říká k filmu scenárista a režisér Dan Pánek.

Představitele hlavní dětské role Toma Brentona objevil na sportovním hereckém kempu. „Tom hraje hokej a nejtěžší pro něj bude zahrát, že ho zas až tolik neumí,“ říká Pánek.

Deti Nagana2

„Hraju bývalého profesionálního hokejistu, který má pocit, že mu čas a sny protékají mezi prsty. Pak ale v té partě kamarádů s hokejkama na ulici uvidí sám sebe kdysi, když byl malý. Taky vidí, že jsou vlastně jako hokejisti trochu zoufalí a rozhodne se, že jim při přípravě na jejich zápas proti rivalům z vedlejší vesnice pomůže,“ přibližuje svou postavu Hynek Čermák.

 První klapka padla v únoru na ledě, hlavní část natáčení probíhala v srpnu a září. Během 24 natáčecích dnů se štáb pohyboval v celkem 7 lokalitách po celé České republice. „Ani jeden záběr, který diváci uvidí, není ze studia a všechno je točeno v reálu. Na filmu se podílelo přes tři stovky lidí a při natáčení se zlomilo 17 hokejek,“ doplňuje zajímavosti k filmu jeden z producentů Martin Beinhauer za Visual Riders.

Deti Nagana3

Generálním partnerem filmu je mezinárodní investiční skupina Progresus Invest Holding Lukáše Zrůsta a Lukáše Forala a hlavním partnerem se stala Česká mincovna, která už letech 2018 až 2020 vydala sérii mincí s vítěznými olympijskými hokejisty z Nagana.

„V naší investiční skupině se řídíme heslem, že dobrý scénář nesmí zůstat jen na papíře a jsme opravdu rádi, že tento i díky nám na papíře nezůstal. Děti Nagana jsou o splnění dětských sportovních snů. I to se nám neskutečně líbí, jelikož mladé talenty na cestě k naplnění jejich životních scénářů v Progresus dlouhodobě podporujeme,“ říká jeden ze spolumajitelů, Lukáš Zrůst.

Deti Nagana 4

Mezi další partnery, mimo jiné, patří i Nadační fond Ivana Hlinky, v jehož čele je Liběna Hlinková. Tento fond podporuje bývalé hráče, kteří se ocitli v tíživé životní situaci. Mediálním partnerem filmu je Blesk, Sport, E15, ABC, Reflex, Evropa 2, Bigboard Media a webový portál hokej.cz.

deti nagana plakat

Zdroj foto: Jana Labrová

Více informací: www.detinagana.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Transformace Daniela Landy. Kouzelník Žito maluje čáry a věci se dějí.

LandaZpěvák, skladatel, scénárista, producent... Daniel Landa je navenek úspěšným mužem, v jehož práci se snoubí mnoho uměleckých profesí tvořících harmonický celek. Výsledkem je spousta písničkových hitů, několik ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Jak buřiči a rozvratníci zachránili Hollywood

bezstarostni jezdci zurici byciŠedesátá léta narušila snad všude na světě zavedené pořádky, které v kinematografii dosud panovaly. Zejména režiséři se chtěli vymanit z područí služebnosti - ať již ji zosobňovaly ideologické tlaky, jak...


Literatura

Motýlí chlapec – co skrývají motýli za svými křídly?

motyli chlapecCelý příběh začíná poněkud zvláštně. Mladý pár zanechá v lese své první dítě v kolonii motýlů. Proč zrovna v kolonii motýlů, není jasné, ovšem jde poznat, že mladý pár tohle dělá za nějakým účelem, až bych řekla ...

Divadlo

Listopad ukáže prezidenta USA bez kalhot!

listopad200Myslíte si, že politika může být jen nudná a dokáže člověka jenom rozčílit? A co takhle sám prezident Spojených států amerických? Velevážená a celosvětově uznávaná osoba nemusí být jen taková, jakou ji známe z televize. Ve hře Listopad

Film

Ceny udělované v kultuře odrážejí ekonomii prestiže

altMédia nám ráda vnucují představu, že udělení nějaké prestižní ceny skutečně odráží hodnoty oceněného díla. Však také jeho atraktivita jako prodejného produktu tím každopádně vzroste. Stačí si připomenout třeštění pravidelně provázející udílení amerických Oscarů...