Tip na vánoční dárek pro milovníky umění

Tip na vánoční dárek pro milovníky umění

Tisk

muzeum umeni 200V nakladatelství Universum vyšla v srpnu jedinečná publikace s názvem Muzeum umění, která váží více než kilogram. Najdete v ní 2700 mistrovských uměleckých děl od různých umělců z mnoha zemí a věřte, že tato prohlídka stojí za to.


Muzeum umění je nejkrásnější umělecká sbírka, jaká kdy byla shromážděna v knižní podobě. Je to doslova virtuální muzeum výtvarného umění, které na 992 stran neobyčejně velkého formátu představuje 2 700 mistrovských uměleckých děl.

Publikace vznikala dlouhá léta za spolupráce odborníků na jednotlivé oblasti výtvarného umění z celého světa, kteří shromáždili významná díla, jež by mohla být vystavena v ideálním muzeu. Kniha obsahuje barevně odlišené „galerie“, „sály“, „chodby“ a „speciální výstavy“ zahrnující stovky soch, fresek, fotografií, tapiserií, vlysů, instalací, performancí, videí, dřevorytů, obrazů a rukopisů, které se skládají dohromady v přehled dějin světového výtvarného umění.

Je to jediné muzeum, v němž lze najít Leonardovu Monu Lisu, sbírku Rembrandtových nejlepších autoportrétů, Velázquezovy Las Meninas a Picassovu Guernicu, stejně jako čínskou keramiku, Hokusaiovy dřevoryty, zlaté artefakty z Peru a díla Jacksona Pollocka na jednom místě.

muzeum umeni

Název: Muzeum umění
Originální název: The Art Museum
Nakladatel: Universum
Jazyk: česky
Pořadí vydání: 1.
Rok a měsíc vydání: 2015/08
Počet stran: 992
Vazba: pevná
Formát, hmotnost: 348 × 480 mm, 10040 g

www.universum.cz 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Umění by nemělo být tvořeno jen v ukradených chvílích

Veronika perexVeronika Opatřilová, autorka úspěšného románu Počkej na moře, se stala patronkou naší literární soutěže Nejkrásnější milostný příběh. Slíbili jsme vám s ní rozhovor, tak tady je. Veronika na sebe prozradí, jakou literaturu má ráda, kdy začala p...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

V ostravském dole Hlubina vylétají z uhlí motýli, v podchodu se apeluje na čistý vzduch

200vytS neobvyklým nápadem, jak oživit dávno opuštěný ostravský důl Hlubina, přišlo občanské sdružení Provoz Hlubina. Přihlásilo svůj areál do projektu Dulux Let’s Colour a vyhrálo desítky litrů barev. Díky nim tak ožil nedaleký podchod a hlavně 25 metrů vyso...


Literatura

Typická rodina. Je silnější jejich láska, nebo touha navzájem se pozabíjet?

Jablka ze stromu nepadaji perexČtyři dospělí sourozenci Delaneyovi stojí před neřešitelným dilematem. Jejich matka se ztratila a je velká pravděpodobnost, že s tím má co do činění jejich otec.

...

Divadlo

Premiéra muzikálu v Brně: Ženy na pokraji nervového zhroucení

foto perexPodle známé filmové komedie Pedra Almodóvara  z roku 1988 se v londýnském West Endu pustili naslovo vzatí odborníci muzikálového  žánru, Jefrey Lane (libreto) a David Yazbek (hudba a text písní) do divadelní...

Film

Dokumentární tragikomedie Dagmar Smržové CHCI TĚ, JESTLI TO DOKÁŽEŠ míří do kin

Chci Te 200Osobitá dokumentární tragikomedie Dagmar Smržové o tom, že každý člověk potřebuje lásku a o tom, že nemožnost hýbat se nezamezuje člověku ve svobodném rozletu.

...