Neváhejte a vyrazte za zážitky na Kulturu pod hvězdami

Neváhejte a vyrazte za zážitky na Kulturu pod hvězdami

Tisk

kultura pod hvezdami200Kultura pod hvězdami pořádá letní kulturní akce open-air s tím, že spojuje krásná místa s krásným zážitkem v podobě muzikálů a činohry pod širým nebem. Už mají za sebou několik zastávek jako je Opočno, Kroměříž, Brno nebo Kuks, ale další jsou o prázdninách v plánu.



Děti ráje

Výpravná koncertní verze nejúspěšnějšího českého muzikálu Děti ráje v rytmu písní Michala Davida přijíždí za Vámi! Přijďte si užít léto a připomenout si atmosféru legendárního představení, které pravidelně končí aplausem ve stoje. V podání hlavních představitelů - předních osobností české hudební scény - opět zazní nejlepší písně z muzikálu (notoricky známé megahity jako jsou Decibely lásky, Pár přátel, Poupata, Céčka, Nonstop a mnohé další), které si diváci zpívají spolu s účinkujícími. Trocha romantiky, maličko nostalgie, humor, zábava, ale i nadhled. To všechno a mnohem víc vám přivezou vaše Děti ráje!

ÚČINKUJÍ: Aneta Vrzalová, Tomáš Löbl, Michaela Nosková, Sagvan Tofi, Braňo Polák, taneční company

kultura pod hvezdami deti raje

Rebelové

Jedná se o krásný a romantický večer s hity filmového retro muzikálu Rebelové z dílny Filipa Renče a Zdeňka Zelenky.

Romantický muzikál s hity šedesátých let podle stejnojmenného filmu, natočeného před 20 lety a oceněného dvěma Českými lvy. Film Rebelové, natočený v roce 2000, měl premiéru v roce 2001, v roce 2003 byl muzikál uveden v komorní verzi v Divadle Broadway a nyní bude v premiérové podobě koncertní verze uveden tak na letních scénách Kultury pod hvězdami. Nenechte si ujít příběh jedné velké lásky zasazený do léta roku 1968 a přijďte si s námi zazpívat všem známé písně jako: "Š-š-š", "Pátá", "Gina" nebo "Jó, třešně zrály" a mnoho dalších.

Nastudování: Divadlo Broadway

ÚČINKUJÍ: Jan Révai/Bořek Slezáček, Petr Ryšavý/Robert Urban, Martin Schreiner, Zuzana Norisová/Ivana Jirešová, Nikola Ďuricová / Sarah Salloum, Marianna Polyáková, taneční company

kultura pod hvezdami rebelove

Kleopatra

Večer s koncertní verzí původního českého muzikálu Kleopatra, jež pojednává o životě Kleopatry VII., poslední egyptské panovnice. Mezi dalšími historickými postavami uvidíte i dva Kleopatřiny osudové muže – Ceasara a Marca Antonia. Máte možnost si vychutnat neobyčejný příběh ženy, jež vládla Egyptu až do jeho obsazení Římem.

Libreto: Zdeněk Borovec, Lucie Stropnická a Lou Fanánek Hagen
Hudba: Michal David
Režie: Filip Renč
Nastudování: Divadlo Broadway

ÚČINKUJÍ: Marian Vojtko / Daniel Hůlka, Jan Kopečný / Josef Vágner, Petr Ryšavý, Kamila Nývltová, Linda Finková a další.

kultura pod hvezdami kleopatra

Robinson Crusoe

Pustý ostrov uprostřed oceánu. Na něm osamělý trosečník čekající na záchranu. Dočká se jí? A jaký je jeho skutečný příběh? Román Robinson Crusoe spisovatele Daniela Defoa patří ke skvostům světové literatury a nyní se dočkává i své původní české muzikálové podoby. Strhující příběh o nezlomné síle lidského ducha, zoufalém boji o přežití a nekonečné věrné lásce.

Libreto: Ivan Hubač
Texty: Jan Krůta
Hudba: Zdeněk Hrubý
Režie: Václav Knop
Maskérna: Lukáš Bartoň, Pavlíčková Marie, Kristýna Chalupová, Matunová Kristýna
Garderoba: Marie Bucharová, Eva Vernerová
Rekvizity: Lenka Vavricová
Nastudování: Divadlo Na Maninách

ÚČINKUJÍ: Daniel Hůlka/Radim Schwab/Jaroslav Rusnák, Marian Roden/Václav Knop, Lukáš Randák/Martin Hucl/Josef Vágner, Ivana Jirešová/Elis Ochmanová/Lucia Jagerčíková/Felicita Prokešová, Šárka Vaňková/Marianna Polyáková/Kateřina Herčíková, Miroslav Hrabě/Petr Urban, Jaroslav Rusnák/Milan Malinovský, Martin Pošta/Martin Schreiner, Martin Hucl/Petr Urban a další

kultura pod hvezdami robinson

Procházka slavnými muzikály

Romantický podvečer s největšími muzikálovými hity v podání manželů Králových. Vydejte se s námi na procházku rozmanitým světem muzikálu od Broadwaye přes Londýn až k nám do Ostravy.

Zazní písně z oceněných světových muzikálů i českých filmových hitů. Uslyšíte písně z muzikálů West Side Story, Kabaret, Hello Dolly, Donaha, My Fair Lady, Kdyby tisíc klarinetů, Noc na Karlštejně, LaLaLand, Evita a další...

ÚČINKUJÍ: Petra Králová a Radovan Král

Dracula

Muzikál Dracula vidělo v Paláci kultury (nyní Kongresové centrum) v letech 1995-1998 rekordních 1,2 milionů diváků, což je dosud nevídaný a nepřekonaný český muzikálový rekord! Následně byl uveden na Slovensku, v jihokorejském Soulu, v Polsku, Německu, Rusku, Belgii nebo v Lichtenštejnsku. Téměř hned byl nazván českým muzikálem století.

Muzikál vznikl na námět Stokerova románu Drákula, jejž se však drží jen velmi volně. Děj se odehrává v 15. století, v 19. století a v neurčité blízké budoucnosti. Představovat více Draculu není třeba. V srdci Poruby se v rámci koncertní verze muzikálu rozezní písně jako: „Vím, že jsi se mnou“, „Nespravedlivý Bůh“ nebo „Jsi můj pán“.

Libreto: Zdeněk Borovec, Richard Hes
Texty písní: Zdeněk Borovec
Hudba: Karel Svoboda
Režie: Jozef Bednárik
Scéna: Daniel Dvořák
Kostýmy: Roman Šolc
Nastudování: Divadlo Broadway

ÚČINKUJÍ: Daniel Hůlka, Tomáš Trapl, Josef Vágner, Linda Finková / Kamila Nývltová, Kamila Nývltová / Alžběta Bartošová a taneční company

Tip redakce: Toto představení v Brně viděla naše redaktorka Jana Langerová a rozhodně jej doporučuje! Děj velmi rychlé ubíhá se známými melodiemi a při zpěvu Daniela Hůlky i Lindy Finkové má člověk husí kůži. Atmosféru navíc umocňovalo stmívání a v Brně i žáby a světlušky. Standing ovation zde byly nutné!

kultura pod hvezdami dracula

Láska nebeská

Nejznámějšími hity Valdemara Matušky v podobě koncertní verze zamilované duchařské komedie z dílny Divadla Broadway.

Nutno zdůraznit, že Láska nebeská není muzikálem, který by jakkoliv vycházel ze životního příběhu Waldemara Matušky. Děj této muzikálové komedie je koncipován tak, aby se jednotlivé Matuškovy písně staly logickou součástí spletitého děje, aby ho posouvaly, nikoliv přerušovaly. Jedním z autorských záměrů tedy byla i snaha vzbudit u diváků dojem, že Matuškovy písně byly složeny přímo pro tuto komedii o dvou bratrech, z nichž jeden se po své tragické smrti vrátí na svět jako duch. Náš muzikál je tedy především situační komedií. Někdy smutnou, někdy rozvernou, občas dojemnou, ale vždy zábavnou.

Představení nabídne drobné zamyšlení nad smyslem života od mladíka, který tak nesmyslně zahynul jedné osudné noci při cestě z bujaré zábavy a který jako by byl důkazem pravdivosti rčení, že člověk začne chápat život teprve v okamžiku, kdy se dotkne smrti. To vše ale v obalu zábavného, komediálního, duchařského muzikálu, který vás dovede od smíchu po slzy zároveň. Přijdete si s námi zazpívat písně, jako "Tisíc mil", "Jó, třešně zrály", "Slavíci z Madridu", "Tereza", "Růže z Texasu" ale třeba i "Ach, ta láska nebeská"?

Scénář a režie: Zdeněk Zelenka
Nastudování: Divadlo Broadway
ÚČINKUJÍ: Petr Pecha, Milan Peroutka, Bohuš Matuš, Sandra Pogodová, Nikola Ďuricová a taneční company

kultura pod hvezdami laskajpg

Art

Krásný a romantický večer ve společnosti tří výtečných herců v podobě činoherní komedie ART z dílny Divadla Bez Zábradlí.
Kolik pravdy, upřímnosti a tolerance unese přátelství? Solidní vztah tří přátel se ocitá na tenkém ledě ve chvíli, kdy si jeden z nich pořídí velmi drahý obraz. Co Marka, Borise a Ivana vlastně spojuje? Tahle otázka dokáže ty tři zavést pěkně daleko. Až téměř na konečnou jejich dlouholetého přátelství. Zdánlivě banální estetický spor se zvrhne v nesmírně vtipnou hádku o hodnotách života a podstatě skutečného přátelství. Jedna z nejslavnějších francouzských komedií v současnosti sesbírala snad všechny prestižní ceny ve Francii i v zahraničí.

Autorka hry: Yasmina Reza
Režie: Karel Heřmánek
Překlad: Michal Lázňovský
Kostýmy: Jana Berg
Hudba: Ondřej Brousek
Nastudování: Divadlo Bez Zábradlí

ÚČINKUJÍ: Josef Carda, Karel Heřmánek, Zdeněk Žák

kultura pod hvezdami art

Rusalka

Jedna z nejslavnějších a nejoblíbenějších oper v exkluzivním provedení předních českých pěvců, pojatá jako komorní drama lásky a zrady na pozadí dvou světů – přírody a světa lidí. Toto nastudování Dvořákovy opery v originálním doprovodu klavíru a harfy si klade za cíl zdůraznit mimořádné libreto Jaroslava Kvapila. Věříme, že v tomto neobvyklém uvedení si najdete i ty nejjemnější nuance geniálního díla.

Libreto: Jaroslav Kvapil
Režie: Jaromír Brych
Choreografie: Jiří Horák
Kostýmy, masky: Lukáš Bartoň
Nastudování: Divadlo Na Maninách

ÚČINKUJÍ: Tereza Mátlová, Peter Berger, Daniel Hůlka, Ester Pavlů, Vladimír Chmelo, Ahmad Hedar, Markéta Doubravská

kultura pod hvezdami rusalka

Tři mušketýři

Slavnostní premiéra muzikálu Tři mušketýři se konala 18. listopadu 2004. Slavný příběh Alexandre Dumase se těší obrovskému úspěchu dodnes, třináct let od svého světového uvedení. Příběh o věrném přátelství a lásce, příběh plný napětí doplňuje dynamická hudba Michala Davida a Bryana Adamse, jehož hit „All For Love“ se stal ústřední písní muzikálu. Tento muzikál je díky své úspěšnosti téměř legendou mezi českými muzikály a dokázal strhnout diváky napříč všemi generacemi. Nádherné písně jako je Přátelství na třikrát, Láska, Čas na lásku mít již téměř zlidověly.

Libreto: Lou Fahánek Hagen, Libor Vaculík
Hudba: Michal David
Režie: Libor Vaculík
Scéna: Marek Holý
Kostýmy: Roman Šolc
Choreografie: Libor Vaculík
Nastudování: Divadlo Broadway

ÚČINKUJÍ: Marian Vojtko, Jan Kopečný, Petr Ryšavý / Josef Vágner, Alžbeta Bartošová / Michaela Gemrotová-Štiková, Linda Finková a další

kultura pod hvezdami musketyri

Kdy a kde se co hraje?

Sychrov

  • 15. 7. Děti ráje
  • 16. 7. Rebelové
  • 17. 7. Kleopatra

Ostrava

  • 22. 7. Děti ráje
  • 23. 7. Robinson Crusoe
  • 24. 7 Procházka slavnými muzikály
  • 24. 7. Dracula

Lednice

  • 29. 7. Láska nebeská
  • 30. 7. Art
  • 31. 7. Rusalka

Třeboň

  • 5. 8. Rusalka
  • 6. 8. Rebelové
  • 7. 8. Procházka slavnými muzikály
  • 7. 8. Dracula

Stod

  • 12. 8. Rusalka
  • 13. 8. Děti ráje
  • 14. 8. Tři mušketýři

Žďár nad Sázavou

  • 19. 8. Děti ráje
  • 20. 8. Robinson Crusoe
  • 21. 8. Noc na Karlštejně

Na místech konání jsou nachystané prodejní stánky s občerstvením, nápoji a dobrým vínem. Organizátoři doporučují včasný příjezd, teplé oblečení (i když přes den může být teplo, v noci se ochladí) a pláštěnku, protože deštníky nejsou z hlediska bezpečnosti povoleny. Zároveň garantují vrácení vstupného v případě zrušení představení z důvodů nařízení vlády nebo v případě zrušení určitých míst z důvodu dodržení nařízených kapacit.

Zdroj foto a více informací: https://www.kulturapodhvezdami.cz/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Lucie Brejšová: Cestování je součástí mého života

archiv Lucie BrejšováVše u ní začalo již v dětském věku, když s rodiči cestovala po rodných Čechách. Poznávat svět se Lucie Brejšová rozhodla po maturitě a tehdy ji cesta zavála do Anglie. Od té doby procestovala se svým manželem celou Evropu, navštívili Argentinu,...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Shakespeare v Mahenově divadle NdB
necozaneco perJe to skutečně záhada. Velký dramatik Shakespeare napsal spoustu nejlepší divadelních her, jaké kdy se objevily a taky několik velmi špatných her. Jako by v Shakespearovi byli dva autoři. Nebo že by Shakespeare, onen herec co utekl ke k...

Literatura

Moderní česká literatura? Střídavá péče pro Kukačku

stridava pece200V květnu 2016 vydala Mladá fronta novou knihu známému českému spisovateli Pavlu Bryczovi. Jde o knížku Střídavá péče pro Kukačku o soužití lidí, rozvodu a hlavně hledání pravdy. Podle popisky se jedná o škatulku detektivn...

Divadlo

Skleněný pokoj: Světová premiéra původně knižního bestselleru v Brně

Skleneny pokoj 200Román britského spisovatele Simona Mawera se odehrává v Brně, mezi roky 1925 a 1968. Podkladem příběhu je osud lidí kolem slavné vily Tugendhat, světově uznávaného architekta Ludwiga Miese van der Rohe.

Film

Špion Johnny English znovu zasahuje
ImageOd pokračování ztřeštěné parodie na Jamese Bonda by se dalo očekávat, že její úroveň poklesne, stejně jako tomu bývá v mnoha jiných případech ne příliš pochopitelných pokračování. Ale tentokrát úroveň filmu kupodivu s...