Umění být v pohodě pomáhá: S vůní jara

Umění být v pohodě pomáhá: S vůní jara

Tisk

Pomnenky perexMáte s prvním jarním sluncem chuť vytáhnout ze šatníku něco svěžího a barevného? Nechte se inspirovat přírodou. Něžné tóny květin zlepší náladu nejen vám, ale i okolí. Pastelové barvy jsou univerzální. Bát se ale nemusíte žádné barvy, podle znalců vám sluší každá, jen je třeba zjistit, který je ten váš odstín.


Chybí vám energie?

Žlutá, bílá, červená, růžová, fialová, modrá. Zapomeňte na jednotvárnost šedých a béžových tónů, nastal čas na změnu. Kabátek barvy slunce vám propůjčí pořádnou dávku energie a rozjasní tvář. Podobně budete působit v bílé halence. Za úvahu stojí bezstarostná růžová. Máte pocit, že vám po zimě chybí energie? Oblečte se do červené od hlavy k patě! Pokud se vám to však zdá příliš výrazné, dopřejte si barvu plnou energie zjemněnou třeba kombinací s bílou. Když se neumíte vzdát černé či šedé, také ji doplňte na rozveselení bílou. Nebo, je lepší červená? Pokud ano, neváhejte! Zrcadlo napoví. Jaro patří radosti, přidejte se! Už se usmíváte? Skvělé! Co víc?

Pomnenky

Pomněnky - nezapomenutelné jaro: Ukryjte ho v srdci a bude všechno, jak má být.
Foto © Maja Kadlečíková

1, Nezapomínejte na krk
Na krku je pokožka nejtenčí a téměř tam nejsou mazové žlázy. Chcete-li předejít vráskám a zpomalit stárnutí, dopřejte jí výživný krém s vitamíny a minerály. Pokožka je celkově zásobována ze všech orgánů jako poslední, výživu jí zajistíte i stravou – účinné látky v sobě skrývá rajče, petržel, papája, čočka a ryby. První pomoc pro pokožku krku z domácích receptů zůstává tvarohová maska – rozmíchejte tvaroh s trochou zakysané smetany, naneste na krk, zabalte do fólie na potraviny, poté do ručníku a nechte působit 15 minut – v teple se kůže více promastí a hydratuje. Masku smyjte vlažnou vodou.
2, Na levé
Trpíte pálením žáhy? Vědci zjistili, že pomoc je poblíž - stačí, že budete spát na levé straně. Především v noci žaludeční kyselina stéká zpět do jícnu, a když ležíte na pravém boku, žaludeční šťáva stoupá vysoko.
3, Pozor na voňavé kapesníky
Stalo se vám, že najednou jste z ničeho nic potřebovali papírový kapesník mnohem častěji, ačkoli jste se cítili zdraví? Problém může být v samotných papírových aromatizovaných kapesníčkách s výtažky léčivých rostlin nebo ošetřujícími složkami. Mnohé z nich mohou vyvolat alergii, aniž byste si to uvědomili.
4, Jen žádnou paniku!
Máte pár minut do odchodu na utkání, na nehtech odloupaný lak a nemáte odlakovač? Nalakujte nehty ještě jednou stejným lakem a rychle mokré setřete papírovým ubrouskem, pozor, ne vatou! - spolu s novým setřete i starý lak. Pokud vám došla pěna či gel na holení, dají se nahradit kondicionérem - obsahuje silikon, který tak jako u pěny udělá mezi pokožkou a žiletkou ochranný film.
5, Ve znamení modré
Líčení ve znamení modré jaru sluší. Vizážisté modrou doporučují každé ženě bez ohledu na typ. Při správné volbě odstínu zkrášlí každou a úprava v modrých tónech nabízí spoustu možností jak zazářit. Žádaná je šedomodrá a pomněnková na víčkách, za úvahu stojí i modrá oční linka.

Text, fotografia © Maja Kadlečíková, novinárka, spisovateľka


Kniha Bodkulienka
https://marencin.sk/704/Bodkulienka
Kniha Život ide ako má
https://marencin.sk/938/Zivot_ide_ako_ma
Kniha Modré diaľky
https://marencin.sk/1104/Modre_dialky
Kniha Poetika Foto - Grafie
http://www.eshop.librix.eu/Poetika-foto-grafie-d763.htm


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„...i do sítí pavoučích se dá štěstí chytat..."

aneta200Aneta Langerová je v pilných přípravách na turné k novému albu „Jsem", které se stalo v den jeho křestu zlatým. Turné začíná na koncertě v brněnském Semilassu 16. 2. 2010. Na koncertech zazní jak nové skladby, tak i oblíbené kusy z alb předchozích. ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Osobní receptář pro zdraví a pohodu

osobni receptar pro zdravi a pohodu200V listopadu vyšla další úžasná kniha české propagátorky zdravého jídla a prevence Margit Slimákové. Osobní receptář pro zdraví a pohodu vám pomůže zvládat chutě na sladkosti, nechuť k pohybu, str...


Literatura

Vyšla Velká kniha komiksů Jana Štěpánka

velkaa kniha komixu200Jan Štěpánek je můj oblíbený autor komiksů, proto jsem s nadšením přivítala počin Tomáše Krejčího a redaktorů nakladatelství Edika, kteří pro jeho fanoušky připravili Velkou...

Divadlo

Vánoce u Ivanovových aneb bezhlavé svátky naruby

vanoceV divadle Stará aréna uvádějí hru Vladislava Vveděnského Vánoce u Ivanovových čili Úplně předělaný snář. Jedná se o drama nebo komedii? Najdeme zde obojí. A jedno podtrhává druhé.  

...

Film

Bláznivá dovolená – velká dávka nostalgie

blazniva-dovolena-perexMám takový pocit, že každý z nás se alespoň na malou chvíli setkal s rodinkou Griswoldových, ať už s tou filmovou nebo jí velmi podobnou v reálném životě. Připomeňme si americkou komedii z osmdesátých let, která vás možná, ...