Písecký víkend módy a designu podporuje české tvůrce, řemeslo a udržitelnost

Písecký víkend módy a designu podporuje české tvůrce, řemeslo a udržitelnost

Tisk

Pisek 200Agentura Verona ve spolupráci s Centrem kultury města Písek připravuje na 19. a 20. května 2023 2. ročník Píseckého víkendu módy a designu. Projekt vzniká za podpory města Písek a jeho cílem je zviditelnit české značky a designéry tvořící dle principů udržitelnosti.

 

Návštěvníci si budou moci užít páteční jedinečnou módní přehlídku v kulturním domě, a pak od 10:00 do 20:00 sobotní design market v Palackého sadech. Fashion show představí přední české módní návrháře a značky. Vedle modelek se na molu objeví také známé osobnosti, které se tématu udržitelnosti věnují dlouhodobě. Budou to herečky Michaela Tomešová, Natálie Halouzková, Tereza Vítů a Alena Doláková. Jako čestný host dorazí modelka Jitka Nováčková. Večerem provede Lejla Abbasová. 

Pisek1

Design market láká návštěvníky nejen na módu a doplňky, ale třeba i na keramiku, výrobky z papíru, hračky, bytové dekorace, přírodní kosmetiku, svíčky nebo biopotraviny. Zajištěn je bohatý doprovodný program plný hudby, tance, malých módních přehlídek, aktivit pro děti a prémiového občerstvení z lokálních zdrojů. Akce je vhodná nejen pro milovníky módy a designu, ale i pro rodiny s dětmi. Písek jakožto město s bohatou textilní tradicí má potenciál poskytnout reprezentativní zázemí pro prezentaci aktuálních trendů z oblasti módy a designu.

Písecký víkend módy a designu 2023 nabídne místním i návštěvníkům z celé republiky jedinečnou módní přehlídku udržitelných módních značek a designérů a design market složený z kvalitních výběrových produktů. “Naším cílem je vytvořit akci, která bude v očích veřejnosti profilovat Písek jako město podporující české řemeslo a talentované tvůrce. Na vzájemné podpoře mezi značkami, které s námi spolupracují, stavíme celou ideologii Píseckého víkendu módy a designu,” popisuje Veronika Poláková, majitelka pořádající Agentury Verona.

Písecký víkend módy a designu vzniká především díky podpoře města Písek, spolupořadatelství Centra kultury města Písku a zapojení partnerů se stejnými hodnotami. “Spojení Fiskars s Píseckým víkendem módy a designu není až tak překvapivé, jak by se mohlo na první pohled zdát. Spojuje nás totiž společný zájem o udržitelnost a kvalitní design. Společnost Fiskars vždy stála v čele inovací, což se promítá i do našeho úsilí o udržitelnější budoucnost. Recyklované nůžky Fiskars ReNew jsou jedním z příkladů udržitelného designu, který nabízí nejlepší výkon, pohodlí, dlouhotrvající kvalitu a snížení množství odpadu. Nůžky jsou vlastně i takovým symbolem naší spolupráce. Ne nadarmo se vždy říkalo střihnout na šaty,” vysvětluje důvody pro spolupráci Tomáš Duda, Country Manager Fiskars Czechia and Slovakia.

pisek 1 Fiskars

Program PVMD

Páteční módní přehlídka v kulturním domě v Písku nemá díky své jedinečné koncepci obdoby. Ve svébytných blocích bude divákům představena tvorba módních značek tvořících na udržitelných principech. Svou kolekci zde představí designérky Lay Sedláková, Šárka Strnadová a šperkařka Dana Bězděková. Modelky vynesou modely značek Bigbros., Ecstatic, Kaftanlicious a JUSTLOVE Label. Outfity doplní pokrývky hlavy od Tonaku, luxusní lodičky Segriidentity a kabelky značek Mybelka a byMirasha.

Pisek Kaftanlicious PVMD

Na sobotním trhu budou k vidění a zakoupení oděvy, módní doplňky, přírodní kosmetika, svíčky, mýdla, dekorace, hračky a mnohé další. Gastro zóna nabídne dobroty z lokálních surovin a návštěvníci si pochutnají na skvělé kávě, rolované zmrzlině a masových i vegetariánských lahůdkách. Velkým lákadlem bude Aperol servírovaný z designového italského autíčka. Pro řidiče navíc i jeho nealko varianta - Crodino. Kdo si přinese deku, může si udělat jedinečný piknik přímo v srdci design marketu. K tomu skvělá hudba, taneční vystoupení místních spolků, malé módní přehlídky, workshopy a zábavné aktivity pro děti. PVMD si užije celá rodina.

Písecký víkend módy a designu je oslavou české módy, udržitelné výroby a poctivého řemesla. Funguje na principech vzájemné podpory a spolupráce v rámci české designové scény. Koná se v produkci Agentury Verona a je podporován městem Písek.

 pisek plakat

Módní přehlídka
19.5.2023 od 19:30 v kulturním domě v Písku, vstup 300 Kč v předprodeji na www.centrumkultury.cz

Design market:
20.5. 2023 - od 10:00 do 20:00 - Palackého sady v Písku, VSTUP ZDARMA

Workshopy:
Kamila Vodochodská Osobní styl s podpisem slow v hodnotě 1500 Kč

Lilia Khousnoutdinová Jednoduché a důležité kroky, které podpoří porodní proces v hodnotě 1250 Kč

Zuzana Melicharová Kašmírový workshop o udržitelnosti a cestě do Mongolska - JUSTOVE Label v hodnotě 1000 Kč

Mgr. Lenka Ptáčníková Motýlí tanec (cykličnost ženy) v hodnotě 750 Kč

Prodej: https://www.centrumkultury.cz/event/612510/taska-plna-pomoci-pisecky-vikend-mody-a-designu

Více informací naleznete na: www.pvmd.cz

 


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Pavel Tesař: „V dnešní době už do ČR zahraniční kapely moc nejezdí, doba se změnila, už pominulo ono porevoluční nadšení.“

200hookBrněnský klub Mersey slaví 20 let existence a za jeho vznikem stojí promotér Pavel Tesař. Než vyrazíte na některý z narozeninových akcí – na party s Peterem Hookem nebo koncert skupiny Garage

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Zlínské Vítání prváků se blíží!

vitani 200Snad žádná zlínská akce pro studenty není legendárnější než Vítání prváků. Tato noc je šílená, zábavná a hlavně nezapomenutelná. Kromě tradičního půlnočního pasování je připraven bohatý program, který se bude konat hned na 8 místec...


Literatura

Spletité tajemství ukryté na ledovém dně

hlubiny 200Švédsko nás neustále zásobuje (nejen) svými krimi romány a je to jen dobře. Máme možnost se setkávat s novými autory, novými vyšetřovatelskými týmy a především s novými tajuplnými a napínavými příběhy. Ledové hlubiny s sebou nesou spletitý příb...

Divadlo

Zdenek Merta a Kamil Střihavka se potkají u klavíru v Městském divadle Brno

Merta200Zdenek Merta není jen známý a úspěšný skladatel a klavírista, ale také zpěvák, showman, vtipný společník a zábavný vypravěč. Diváci Městského divadla Brno jej velmi dobře znají i jako zdatného moderátora neobvyklé divadelně-hudební talk show Zdenek ...

Film

Zlobili by se řečtí bohové na film Hněv Titánů?

 Zlaté pravidlo Hollywoodu říká "Pokud byl film komerčně úspěšný, co nejdříve natočit jeho pokračování, bez ohledu na jeho kvality." A proto po dvou letech do našich kin dorazilo pokračování průměrného Souboje Titánů. První díl byl přijat značně kriticky, což producenty ve...