Festival komedie zahájil koncertem rozpustilý David Kraus, kterého okouzlilo pořadatelské město

Festival komedie zahájil koncertem rozpustilý David Kraus, kterého okouzlilo pořadatelské město

Tisk

Hrnec 1  00117. září rozeznělo náměstí v Novém Městě nad Metují koncertem kapely Davida Krause, který tak slavnostně zahájil 39. festival české filmové a televizní komedie. „V tomto krásném městě jsem poprvé a řadím ho mezi top města této republiky s úžasně zachovalými památkami a atmosférou. Komedii mám strašně rád a jako syn hereckých rodičů se bavím i u filmů, kde své rodiče vidím. Do dnes mě nesmírně baví Saxana, kde hrál táta Jan Kraus,“ hodnotí nadšený David.


„Minulý rok jsme zde měli The Tap Tap, letos jsem na tom vozíku přijel já a jsem tu s vámi rád. Festival je mojí srdcovou záležitostí,“ vítal s vřelými slovy hosty festivalu moderátor Michal Jančařík, kteří se v hojném počtu sešli na náměstí v historické části města. První film Špunti na vodě mohli diváci shlédnout v Kině 70, kde proběhlo slavnostní zahájení festivalu.  Snímek se promítal v 17:00 a v tuto dobu diváci uvidí každý den první a následně ve 20:00 druhý soutěžní film.

 DSC 3764

Na zahájení chyběl parton festivalu Jan Hrušínský, který se pro nemoc omluvil a poslal srdečné vzkazy zúčastněným. Nechyběla ovšem odborná porota. Tu letos tvoří:  Věra Míšková, Daniel Barták, Ing. Jiří Kunte, Prof. Rudolf Adler, Vladimír Suchánek, Zdeněk Zelenka, Josef Hanuš. Hosty vítal ředitel festivalu Zdeněk Krákora, který představil několik změn a ohlásil taktéž, že cenu za nezapomenutelné role v českých filmových a televizních komediích letos obdrží Jiřina Bohdalová.

 Hrnec 1  054 

„Jsem nadšený, že jsem se stal členem poroty a měl jsem tak jedinečnou příležitost shlédnout tolik snímků, ke kterým bych se za jiných okolností sotva dostal a mohu jen doporučit divákům se slovy, že je na co se těšit,“ komentuje nový člen poroty Daniel Barták.

 Hrnec 1  001

Program, vstupenky, filmy či fotogalerie, to vše přehledně najdete na nových internetových stránkách a Facebookových stránkách.

Pořadateli festivalu jsou Městský klub Nové Město nad Metují a Město Nové Město nad Metují. Festival probíhá s podporou Královéhradeckého kraje a pod záštitou hejtmana PhDr. Jiřího Štěpána, Ph.D.

Foto: festivalkomedie.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Premiéry nepatří mezi mé oblíbené dny, říká herečka Jaroslava Tihelková

jarka tihelkova 200Komediální i charakterní herečka, která má navíc muzikální talent, což dokázala třeba v titulní roli dnes už legendárního muzikálu Hello, Dolly! - Tak nějak lze jen velice stručně charakterizovat Jaroslavu Tihelkovou, dlouholeto...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Paměti psychologa Zimbarda

pameti psychologaNakladatelství Portál vydalo publikaci Paměti psychologa, která představuje život a dílo slavného psychologa Zimbarda, iniciátora Stanfordského vězeňského experimentu. Kniha je napsána formou rozhovoru, který vede Daniel Hartwig.

...

Literatura

Není špatné dostat Posledu

altMám ráda knížky dvojice autorů Rada – Žák. Kdysi jsem je doslova hltala, smála se nad nealko prohibicí na Žižkově (Z tajností žižkovského podsvětí), trampovala o sto šest (Dobrodružství šesti trampů)...

Divadlo

Super komedie Hnízdečko a šunkofleky

hnizdecko a sunkofleky divadlo radostJak může dopadnout situace, kdy si do svého sdíleného sklepního prostoru, který považují dva dlouholetí kamarádi za byt, oba přivedou novopečené manželky a snaží se jim vysvětlit, jak se jim krásně v tomto hnízdečku bude...

Film

Historické sci-fi: Zítra vstanu a opařím se čajem

altFilm Zítra vstanu a opařím se čajem (1977) se odehrává v nedaleké budoucnosti, kdy se lidem povedlo zvládnout cestování časem. Od jisté doby se odlétá na turistické výlety do starověkého Egypta nebo třeba na prohlídky druhohor a dinosaurů.