Nakupte na Dobro společensky odpovědně a pomozte u toho potřebným

Nakupte na Dobro společensky odpovědně a pomozte u toho potřebným

Tisk

nakup na dobro 200E-shop Nakup na Dobro na jednom místě nabízí udržitelné dárky, které jsou originální a dávají smysl. Vše na Nakup na Dobro totiž zákazníci pořídí pro dobro svoje, planety a hlavně stovky českých drobných podnikatelů, sociálních podniků, chráněných dílen a dobročinných projektů řady neziskových organizací. Každý nákup má navíc smysl také pro desítku zaměstnanců se zdravotním postižením, kteří se o chod tohoto unikátního e-shopu starají.

 

Asociace společenské odpovědnosti dlouhodobě usiluje o to, aby se udržitelnost stala přirozenou součástí podnikání i fungování každé organizace v Česku. „Tímto projektem se snažíme změnit nákupní chování zákazníků směrem k udržitelnosti, u jednotlivců začínaje, velkými firmami a státní správou konče. Věříme totiž, že dají přednost Nákupu na Dobro svoje i planety, a podpoří tak lokální podniky i neziskové organizace. E-shop Nakup na Dobro je místem, kde vždy najdou potřebnou inspiraci,“ dodává Lucie Mádlová, ředitelka Asociace společenské odpovědnosti, která za celou myšlenkou e-shopu s udržitelnými dárky stojí. To, že je o udržitelné dárky ve společnosti rostoucí zájem, dokládá i aktuální výzkum agentury Ipsos, dle kterého při výběru dárku udržitelnost zohledňují 4 z 10 Čechů.

E-shop Nakup na Dobro přináší pestrý sortiment smysluplných udržitelných dárků a reklamních předmětů, které potěší nejen obdarované, ale i společnost a přírodu. Vedle designových upcycle výrobků či bio a fairtrade produktů nabízí i charitativní předměty a služby, jejichž koupě podpoří neziskové organizace jako např. Adra či Lékaři bez hranic. Pro firemní zákazníky e-shop poskytuje možnost reklamního brandingu vybraných výrobků a náhradní plnění na celý nákup včetně dopravy.

Nákup na Dobro má smysl i pro desítku zaměstnanců se zdravotním postižením, kteří se na jeho provozu a logistice v Havlíčkově Brodě podílejí, fulfillment e-shopu totiž pro Asociaci zajišťuje sociální podnik Ergotep. „Idea Asociace a filosofie Ergotepu se v tomto projektu skvěle spojily v unikátní celek. Prodej odpovědných a udržitelných produktů vytváří kvalitní práci pro hendikepované lidi a možnosti jejich rozvoje,” uvádí Jiří Černý, generální ředitel Ergotepu. Koupě jakéhokoliv produktu z nabídky Nakup na Dobro navíc podpoří i další osoby se zdravotním znevýhodněním, jako např. ženy s epilepsií, zaměstnance s duševním onemocněním či sluchovým postižením. Většina výrobků z nabídky e-shopu totiž pochází z výroby chráněných dílen či sociálních podniků.

Nakupnadobro1
Udržitelnost na prvním místě

Nakup na Dobro má navíc ambici stát se zcela udržitelným e-shopem. Recykluje obaly, při balení dává druhou šanci použitým a vratným krabicím nebo pytlům od mouky. K výplni balíků používá kartonové střiže vlastní výroby nebo vlnitou papírovou lepenku. Ekologické balení tak chrání nejen zásilku, ale i planetu. Zboží je navíc uskladněno v budově, která je napájena elektřinou z FVE a vytápěna tepelným čerpadlem. Zcela unikátní je pak 100% uhlíkově neutrální ekologická doprava, kterou e-shop Nakup na Dobro nabízí díky exkluzivnímu partnerství s dopravcem DPD, jenž zákazníkům dobro balíčky doručí ekologicky až do domu, a navíc zcela zdarma, ať už je hodnota nákupu jakákoli. „V rámci naší dlouhodobé zelené strategie 100% kompenzujeme uhlíkovou stopu u každého přepravovaného balíku. Do míst, kde je to možné navíc doručujeme elektrododávkami, elektrokoly nebo pěšími kurýry,“ vysvětluje Miloš Malaník, CEO českého DPD a Regional Manager DPD CEE. Ušetřené peníze za dopravu můžou zákazníci věnovat na obnovu českých lesů po kůrovcové kalamitě v okolí skladu e-shopu na Vysočině zakoupením sazenice stromů, o jejichž výsadbu se postará Asociace společenské odpovědnosti ve spolupráci s organizací PEFC.

Udržitelné dárky pro firmy

E-shop Nakup na Dobro se po prázdninách připravuje na velké objednávky firem se zájmem o společenskou odpovědnost, které chtějí obdarovat své zaměstnance a firemní partnery udržitelnými dárky s dopadem. Mezi takové společnosti patří například i Skupina ČEZ. „Dlouhodobě podporujeme chráněné dílny a sociální podniky. Proto máme radost, že jsme mohli aktivně přispět na vznik nového e-shopu a zapojit mnohem více šikovných řemeslníků, kteří se potýkají se zdravotními nebo sociálními omezeními,” popisuje Kateřina Bohuslavová, ředitelka ESG Skupiny ČEZ, jež na jaře podpořila vznik e-shopu v rámci crowdfundingové kampaně na Hithitu společně s Montessori Institute Prague a advokátní kanceláří PEYTON Legal, která navíc e-shopu poskytuje pro bono veškeré právní služby.

Nakupnadobro2

Více na www.nakupnadobro.cz.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Révai: Základem vztahu s dítětem je důvěra

revai 200Namyšlený tělocvikář Aleš Nezval ze seriálu Gympl nebo vtipně glosující porotce v soutěži StarDance, hlavně ovšem lamač dívčích srdcí z filmu Rebelové. Tak známe herce a tanečníka Jana Révaie

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Magie života v Muzeu alchymistů a mágů staré Prahy

Magie 2 - foto AcO víkendu 2. až 3. března se v Muzeu alchymistů a mágů staré Prahy (Jánský vršek na Malé Straně) uskutečnil program Magie života-Magický víkend. Přítomní měli možnost navštívit mnoho besed, nechat si vyložit karty, prohlédnou...


Literatura

Naučte se francouzsky s úsměvem

francouzstina perexPokud rádi cestujete, víte, jaký je problém domluvit se v některých zemích včetně evropských anglicky. Příkladem může být Francie. Ten, kdo již Francii navštívil, možná zjistil, že je snadnější naučit se francouzsky, než se s Fran...

Divadlo

Hosté v zajetí „dobrých“ mravů

Slavnost 200Upřímnost nebo takt. Rozhodně hlavně neurazit.  Za každou cenu stát za svým názorem nebo být součástí stáda a myslet si své pouze pro sebe? Podobné otázky si vzali na paškál tvůrci z pražského Studia Hrdinů a pohráli si s původním scénářem česk...

Film

Nový český film Pohani uctí památku tragicky zesnulé ukrajinské autorky Anny Jablonské

POHANI200Když si v roce 2011 přiletěla význačná ukrajinská autorka Anna Jablonská převzít hlavní cenu za divadelní inscenaci Pohani, v Moskvě na letišti Domodědovo tragicky zahynula při teroristickém útoku. Vrcholem její kariéry je označována právě divadelní hra...