Obrazy Izraele na fotografiích Lenky Hatašové

Obrazy Izraele na fotografiích Lenky Hatašové

Tisk

obrazy izraele200Obrazy Izraele na fotografiích Lenky Hatašové můžete až do 3. února vidět v galerii Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (Senovážné náměstí 9, Praha 1). Prodejní výstava, konaná pod záštitou předsedkyně SÚJB Dany Drábové, je otevřena každý všední den od 8 do 17 hodin, vstup je zdarma.

 

 

Zeď nářků, izraelsko-palestinská hranice, Judská poušť, Galilejské jezero, Getsemanská zahrada/Olivová hora, Chrám pokušení, Hrob Panny Marie, Chrám božího hrobu… Na fotografiích uvidíte plno fotografií z Jeruzaléma i dalších míst Izraele. Výstava je doprovázena dokumentárním filmem z cesty, kterou Lenka Hatašová podnikla s kamarádkami. Podbarvují jej tematické písně Marty Kubišové (Magdaléna), Heleny Vondráčkové (Přejdi Jordán) nebo Věry Martinové (Ó pane náš)…

Magické místo

Na úvod vernisáže výstavy, která se uskutečnila ve čtvrtek 12. ledna a zúčastnil se jí i charge d'affaires Izraele v ČR, uvedla Dana Drábová, že výstavy jsou v budově pořádány již plno let. Izrael považuje za magickou záležitost, křižovatku kultur, historie a náboženství, což má podle jejích slov společné s naší zemí. Autorku fotografií Lenku Hatašovou představila kouzelným maňáskovým představením její partnerka Bela Schenková. Sudičkami výstavy se spolu s Danou Drábovou a Belou Schenková staly také herečky Simona Stašová a Nela Boudová.

Umí správně zasvítit…

Simona Stašová řekla, že Lenka Hatašová je jedním z mála lidí, které si k sobě niterně připustí. Ocenila její fotografické umění. Podle jejích slov umí bez retuše nafotit ženy tak, že vypadají dobře – zkrátka správně zasvítí… Nela Boudova, která byla jednou z účastnic cesty, řekla, že měla pocit, že byla u každého focení, a přesto některé fotky vidí poprvé – třeba ostnatý drát na izraelsko-palestinské hranici.


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Tereza Kadečková: Draků není nikdy dost

116339490 210826513650369 423286207714227236 nO dracích a lidech je název debutového románu mladé české autorky Terezy Kadečkové. Proč si zvolila zrovna tuto tématiku a žánr? Byl rozdíl v psaní povídek a p...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Výšlapem na Sněžku, během i muzikou pro Vojtíška

Snezka 200Janek Ledecký s kapelou, Koneckonců, Patrola Trutnov... Dobrou muziku si mohli poslechnout účastníci benefice pro desetiměsíčního Vojtíška, kterému musely být tři dny po porodu amputovány obě nožičky nad kolenem.


Literatura

Další wow efekt z pera Blakea Crouche

zhrouceny cas 200V říjnu vyšla u nakladatele Laser v Edici světový bestseller další kniha amerického autora Blakea Crouche. Věřte, že Zhroucený čas vás nenechá chladnými a donutí vás zapnout mozkové závity na maximum!

Divadlo

Muzikál Mamma Mia! na prknech divadla Hybernia

Mia 200Muzikál Mamma Mia! patří bezesporu k nejslavnějším muzikálům světa. I u nás má tento muzikál úspěch. Prodalo se přes 250 000 vstupenek. Proto je muzikál obnoven a během léta se dočkáte 32 exkluzivních představení. V českém znění. Hra...

Film

Střihoruký Edward je dokonalá klasika

strihoruky edwardStřihoruký Edward (1990) je dokonalá klasika. Johnny Depp si ve filmu vystřihl roli mechanického nekňuby, nad kterým se ustrne nejeden člověk a zvlhne nejedno oko. Mohl být šermí...