Koncerty i vzdělávání nabídne hudební konference a přehlídka MuNa

Koncerty i vzdělávání nabídne hudební konference a přehlídka MuNa

Tisk

Music navigator200Nová mezinárodní hudební konference a showcase festival MuNa – Music Navigator, zaměřující se na středoevropský region, proběhne 16. – 18. 9. 2022 v pražském Vzletu. Účastníky čekají panelové diskuse, přednášky, workshopy, konzultace a koncerty s českými a zahraničními odborníky, promotéry a žurnalisty.

 

Akce bez žánrové vyhraněnosti, cílí nejen na profesionální a amatérské hudebníky, jejich tým či pořadatele i širokou veřejnost. Večery budou patřit koncertům od klasické hudby po elektroniku.

Program konference přiblíží možnosti finanční podpory Ministerstva kultury, OSA a české proexportní kanceláře SoundCzech, provede světem ticketingu, příjmů z užití hudebních děl, problematikou hudebních profesních organizací, nabídne průvodce a osobní tipy po německé, polské a slovenské hudební scéně.

David Mírek (DAMU) promluví o produkci kulturních akcí v netradičních prostorech. Téma pořádání akcí v uplynulých měsících i výhledu do budoucna rozvine Matwe Kaščák (Nová Cvernovka) a promotérka Barbora Šubrtová.

Své zkušenosti tour managera kapel umělců jako The Chemical Brothers, New Order, PJ Harvey, Massive Attack předá James Baseley, světem DIY propagace provede britský publicista a PR manažer James Thornhill (BBC Derby, Electronic Sounds aj.).

O managementu, bookingu, polské a mezinárodní hudební scéně, ale i básních bude s Grzegorzem Kwiatkowskim z Trupa Trupa diskutovat ředitelka konference Anna Mašátová.

Kwiatkowski, polský básník a hudebník, je autorem několika básnických sbírek s tematikou historie, paměti a etiky a členem psychedelické rockové skupiny Trupa Trupa. Ta vystupovala na festivalech SXSW, Primavera Sound a Iceland Airwaves. Mezi jejich fanoušky patří Iggy Pop nebo Henry Rollins. Kapela vystoupila v legendárních NPR Tiny Desk session a BBC Radio 6 music session. Jejich hudbu vydávají světová labely jako Sub Pop, Glitterbeat Records, Ici d’ailleurs a Lovitt Records.

Music Navigator Kwiatkowski

Diskutovat se bude o současné situaci na ukrajinské hudební scéně. Hudebnice Katya Gapochka a Tetiana Stadnyk z Music Export Ukraine si budou povídat s hudební publicistkou Michaelou Peštovou.

O svém uvažování o sound designu a postupech bude hovořit hudebník, producent a sound designer podcastu Vinohradská 12 či 5:59 Martin Hůla.

Hudebníci mohou přihlásit svou tvorbu do tzv. listening session, osobní postřehy ke skladbám sdělí Daniel Sywala (Český rozhlas jazz, Harmonie aj.), Kristina Kratochvilová (Deník N, Headliner) a textař a skladatel Alasdair Bouch. Ten navíc povede workshop pro ty, kteří píší, zpívají nebo produkují písně v angličtině.

Během večerních koncertů vystoupí písničkář Rodan, pohybující se s lehkostí mezi současným popem a indie folkem, Ivy Z, projekt Lenky Zbořilové z dream-popových Billow, se skladbami inspirovanými slowcorem, lo-fi folkem nebo třeba weird popem, skladatel a hudebník Chalupski, vycházející z klasické, elektronické a minimalistické hudby. Nadžánrovost, syrovou rytmiku a ostré riffy přivezou MMNK. Ze Slovenska dorazí trio producentů Sam Handwich, nacházející radost z nových a inspirativních zvuků, zpěvu a rytmu.

V sobotu pak vystoupí violoncellista David Pěruška, laureát Concertino Praga a mnoha dalších soutěží, mezi osmdesátkovou estetikou a současným kytarovým popem oscilující The Valentines, uhrančivá Nika s lyrickými písněmi a fascinujícím hlasem, česko - běloruské duo s výrazným groovem Zabelov Group a také ukrajinské undergroundové indie duo Gapochka, které předskakovalo domácí hvězdě Lucie.

Kompletní program naleznete na musicnavigator.cz. Vstupenky na konferenci nebo koncerty zakoupíte v prodejní síti GoOut.net

Hudební konference a přehlídka MuNa proběhne za podpory Ministerstva kultury České republiky, Nadace Český hudební fond a grantového programu Partnerství OSA.

Music Navigator plakat

Více informací: musicnavigator.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Spisovatelka Jana Poncarová o svém novém románu Cyklistka a soutěži Nejlepší den mého života

Jana PoncarovaLiterární soutěž s názvem Nejlepší den mého života je u konce a známe již jejího vítěze! Patronkou této naší soutěže, do níž se přihlásilo přes 40 účastníků se stala spisovatelka Jana Poncarová, která má na kontě již několik úspěšných románů a ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Karlovu Studánku navštívil tatínek Pepa z komedie S tebou mne baví svět

Novy perex2Karlovu Studánku navštívil herec Pavel Nový, který účinkoval v pořadu S vámi mě baví svět… a ze mně (země) se zachvěla. Držitel Českého lva zde před sedmatřiceti lety natočil  komedii století  S tebou mě baví svět


Literatura

Včelička aneb odlišný svět dvou žen a jedno vzácné přátelství

vcelicka chris cleave„Británie je hrdá na svou dlouhou tradici poskytování bezpečného útočiště lidem prchajícím (sic!) před pronásledováním a konflikty“ (z příručky Život ve Spojeném království: cesta k občanství - Ministerstvo vnitra ...

Divadlo

Moderní zpracování klasického příběhu

Cyrano perexPaříž, 17. století. Cyrano z Bergeracu (Luboš Veselý) je nápadný nejen díky svému vtipu, pohotovosti a básnickému umění, ale především kvůli svému mimořádně velkému nosu. Miluje svou nádhernou sestřenici Roxanu (Natálie Řehořová), o kterou má ...

Film

Lorax: Děti, chraňte přírodu!
ImagePředstavte si městečko, kde je vše dokonalé, barevné, krásné… ale také umělé. Zvířata, květiny, stromy nevyjímaje. Místo živých stromů si lidé na zahrady pořizují náhražky, které mohou dálkově ovládat a podle nálady si měnit jejich barvu. Co k...