Pro zvídavé děti jsou tu Naše zvířata

Pro zvídavé děti jsou tu Naše zvířata

Tisk

nasezvirata perexNakladatelství Fragment přináší všem dětem, které milují zvířátka a rády si lepí samolepky, velký barevný sešit s fotografiemi zvířat a 80 samolepkami jednoduše nazvaný Naše zvířata. Na dvanácti stránkách si malí čtenáři mohou prohlédnout obrázky zvířat žijících na horách a dozvědět se zajímavé informace o jejich životě (např. kolik váží medvěd, jak rychle běhá jelen, kolik potravy sní hryzec za den). 

 

 

Publikace přibližuje jednotlivé živočichy podle míst, v nich žijí. Exkurze začíná od nižších a středních poloh, kde se na pastvinách pasou ovce, kozy či baskický pony a v lesích se prohánějí lasičky, tchoři či veverky. Nechybí ani horské bystřiny a potůčky s mloky, pstruhy a skokany.  Poté se čtenáři vydávají do horských lesů, jež jsou domovem medvědů, vlků, rysů i divočáků. Vysokohorské oblasti jsou poslední zastávkou putování za našimi zvířaty. Děti zde čeká povídání o kozorožcích, kamzících a svištích. 

Zvláštní kapitoly jsou věnovány ptákům a hmyzu. Představuje se zde výr, strakapoud, sokol, poštolka, sup, moucha, mravenec, babočka, mravenec i saranče. Nechybí ani několik zástupců horské květeny (hořec, pupava, vrbovka, protěž). 

U každého živočicha je uvedena popiska s délkou, hmotností a zajímavostí o jeho životě. Poslední kapitola je věnována ochraně životního prostředí a ohrožených živočichů.  Součástí sešitu je velký rozkládací plakát, který znázorňuje horské panorama a jeho zvířecí obyvatele. Z druhé strany je k dispozici prázdné panorama, do něhož mohou děti vlepovat samolepky s fotografiemi jednotlivých živočichů. 

Malí přírodovědci sešit plný zvířátek a samolepek jistě ocení a rádi stráví nad jeho stránkami mnoho příjemných chvil, plných zábavy, ale i poučení. Nakladatelství ve stejném formátu a úpravě přináší též sešit nazvaný Divoká zvířata, v němž představuje divoké obyvatele africké savany. 

Naše zvířata 

nasezvirata
Žánr: popularně naučná literatura pro děti od 6 let 
Vydáno: 2014  Stran: 12
Vydalo nakladatelství: Fragment 
Hodnocení: 70 % 

Zdroj foto: www.fragment.cz

( 0 hlasů )

 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

8. díl seriálu Březen, za kamna vlezem – nejlépe s knihou (tištenou, elektronickou, audio)

8 BMC perexBřezen býval měsícem knihy, starší ročníky si to dobře pamatují. Asi i v dřevních dobách býval touto dobou propad prodejů (i když se na ně asi tenkrát tolik nehrálo) a tak byl jarní měsíc vybrán jako vhodný ku čtení. Na nějaký čas nám, milovníkům...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Bang! Bang! Motherfucker!

100 naboju 200100 nábojů: Posmrtné blues je dalším zářezem na pažbě Briana Azzarella, který se v mých očích v posledních měsících dostává blíž a blíž k výšinám komiksových tvůrců. Brian napsal další skvělý scénář o osude...


Literatura

Inspektor Zastávka vyšetřuje

zlocin200Vloni uplynulo 90 let od úmrtí jednoho z našich nejlepších malířů, Jakuba Schikanedera. V rámci připomínkových akcí, kdy byla například otevřena velká retrospektivní výstava ve Valdštejnské jízdárně, se nakladatelství Albatros připojilo se svou „troš...

Divadlo

Věřte nebo ne, sbalit ženu je jednoduché

jak sbalit zenu200V rámci zlínského divadelního svátku – festivalu Setkání Stretnutie 2019 do Zlína zavítalo také Divadlo pod Palmovkou se svým manuálem Jak sbalit ženu 2.0.

...

Film

Kdo přežije v boji Na život a na smrt?

na zivot smrt perexFilm Na život a na smrt, v originále Lone Survivor (opět kvalitní překlad že?), shrnuje události, které proběhly v roce 2005 v Afghánistánu ve válečné americké operaci pod krycím názvem „Red Wings“, jejímž hlavním cíl...