Zásadní rozhodnutí: Budu koníkatel, nebo podnikatel?

Zásadní rozhodnutí: Budu koníkatel, nebo podnikatel?

Tisk

handmade-byznys perexPřed dilematem, zda jen provozovat svého koníčka, nebo skutečně podnikat, se v jistém čase octla i Hana Konečná, autorka knížky Handmade byznys, stejně jako všechny další nynější podnikatelky, které ručně vyrábějí, jež do ní sezvala, a rozhodla se všem takovým, jako je ona, podat pomocnou ruku a sepsat příručku, jak z koníkání udělat podnikání.

 

Autorce se podařilo vyhmátnout téma, které budí zájem na trhu; jen já sám jsem napočítal na pět lidí ze svého dosahu, kterým bych tuto knihu rád daroval nebo aspoň doporučil, abych jim usnadnil hledání, co dělat, když chci podnikat v ruční výrobě. Tito lidé jsou vesměs ženy, ale cenného poučení se tu dostane i zájemcům opačného pohlaví, ačkoli ji psala žena s ženami, což je příznačné, protože ty mají k ruční výrobě bližší vztah.

Příručka pro každého podnikavce
Své tu ovšem najde každý podnikatel, nejen přes hand made. Kniha podrobně rozebírá takové pojmy, jako milovaný zákazník, prodej a jeho právní rámec, cenotvorba, branding, marketink či růst firmy, a ve všech případech detailně a srozumitelně ukazuje jejich význam v životě podnikatele, s praktickými a ověřenými návody k použití.

Ptáte se, jak je to s daněmi? Jak dát o sobě vědět a jak svoje výrobky prodávat? Odpovědi najdete zde. Jakož i řadu dalších informací potřebných pro podnikatele. Autorka nezapomíná ani na různé vychytávky. Málokdo např. ví, že když využívá reklamy od Facebooku a Google Ads, musí měsíčně jako tzv. identifikovaná osoba platit navíc DPH.

Doporučuji všem, kdož to se svým podnikáním začínají myslet vážně.

handmade-byznys

Handmade byznys
Autor: Hana Konečná
Žánr: poučná literatura
Nakladatelství: Jan Melvil Publishing
Rok vydání: 2022, brožovaná
Počet stran: 320

Hodnocení: 100 %

www.melvil.cz/kniha-handmade-byznys/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Hudba je pro mě naprosto přirozenou součástí každodenního života

Marie Kocian Matlova200Odmala se věnovala současně hře na klavír a housle, nakonec se díky tatínkovi soustředila na hru na housle, kterou studovala na několika prestižních hudebních školách. Od sezóny 2015/16 působí houslistka Marie Kocián Mátl...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Outsideři se představují v pohodové young adult

kluk napravo 200Pod značkou Red v Našem nakladatelství vyšel první díl ze série Outsideři od Kate Stewart, který nese název Kluk napravo.

 

...

Literatura

Tip na dárek k vysvědčení - Šifry pro děti

sifry perexV nakladatelství EDIKA vyšla kniha pro děti i pro ty, kteří rádi luští a přemýšlí – Šifry pro děti. Jejím autorem je Radek Pelánek, dlouholetý organizátor známých šifrovacích her pro dospělé.

 

...

Divadlo

Zabíjejte popírače klimatických změn. Švandovo divadlo chystá satirickou komedii o střetu politiky a ekoteroristů

Zabijejte popirace 200Co se stane, když se mocná síla klimatické změny střetne s nepružnými osobami z nejvyšší politiky? Ministryně životního prostředí se ocitá v největší morální krizi za svoji kariéru a koncert v australském parlamentu, který je...

Film

Nezdolná Jiřina Bohdalová si z lásky vrásky nedělá

altNový film Jiřího Stracha se s klidným svědomím dá přirovnat k o 11 let staršímu Babímu létu, ve kterém jako manželská dvojice, potýkající se se stářím, zářil Vlastimil Brodský a Stella Zázvorková. S filmem Vrásky z lásky h...