Vražedný advent, Matylda na stopě 2

Vražedný advent, Matylda na stopě 2

Tisk

vrazednyadvent perexMám ráda příběhy s detektivní zápletkou. To už jsem v souvislosti s knížkou od stejné autorky jednou říkala. To bylo poté, co jsem přečetla první příběh vitální a neúnavné Matyldy. Jeho volné pokračování mě utvrdilo v tom, že tohle čtení je opravdu dobrá volba.

 

 

A nebyla by to Matylda, aby se kolem ní zase něco nepřihodilo. I tentokrát se, ze zdánlivě bezvýznamné věci, vyklube pořádný kriminální případ, ve kterém není nouze o napětí a dokonce ani o vraždu.

Matylda Pekárková je čerstvá penzistka, která neumí pořádně odpočívat. Poté, co se vrátí z dovolené na Istrii, kam ji poslala rodina, aby jí příchod do penze trochu zpříjemnila, se její život zase pěkně zamotá. Odpočine si sotva pár dní a slíbí výpomoc ve svém bývalém zaměstnání. Archiv je třeba dát do pořádku a to je pro Matyldu opravdová výzva. Hned první den však narazí na záhadu, která jí nedá spát. Ale připadá jí dost nepravděpodobné to, co ji okamžitě napadne. Přeci by někdo nefalšoval zápisy v evidenci… Řekne si, že to pustí z hlavy, ale další události na sebe nenechají dlouho čekat. Poté, co ji někdo přepadne v archivu, začne mít strach, že to asi nebylo náhodou. Stále jí nejdou z hlavy všechna "proč?". Věci dostanou ještě rychlejší spád poté, co se jí ozve její kamarád Dan, se kterým se seznámila na dovolené u moře. Proč se jí v životě pletou do cesty pořád nějaké záhady?

Příběh, který začíná nevinně, se dramatizuje a události, které spolu zdánlivě nesouvisí, do sebe najednou zapadají jako ozubená kolečka v hodinovém strojku. 

Vražedný advent jsem přečetla za tři večery a bylo mi líto, že to tak rychle uteklo. Matyldu, dámu, se kterou se nikdo nenudí ani na okamžik, jsem si oblíbila hned v úvodu první knížky od paní Ivany – Jedna vražda stačí. I přesto, že se jedná o dva samostatné příběhy, jsou oba provázané, nemusíte je číst nutně obě. Každá má svůj vlastní děj a ucelený příběh. Ovšem byla by velká škoda ošidit se o jednu z nich. Ještě větší škodou je ale smutný fakt, že autorka, Ivana Hutařová, nám další pokračování již nedá. V roce 2013 odplula na obláček, ze kterého jistě sleduje, jak čtenář se zaujetím bere do ruky její knížky, u kterých se chvěje napětím a utírá slzy dojetí.

Pojďte se na chvíli zastavit a také si odpočinout u příběhu s detektivní zápletkou. Zkuste najít ve svém životě místo na příběh psaný životem někoho jiného. Tahle četba určitě stojí za to. Je logická, má spád a příběh není nereálný. Posuďte sami. Příjemnou četbu!  

Vražedný advent s podtitulkem Matylda na stopě 2 

Vrazedny advent obalka mala

Autor: Ivana Hutařová 
Žánr: Beletrie pro dospělé 
Nakladatelství: JaS, s.r.o., Praha 5 
K vydání připravila: Jana Semelková 
Korektura sazby: Věra Marušková 
Ilustrace: Klára Mayerová 
Obálka: Karim Shatat
Rok vydání: 2012, 8. publikace, vydání první, vázaná
Počet stran: 184  ISBN: 978-80-904936-9-8 
Hodnocení: 90%

www.jasknihy.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Skládat svoje písničky jsem si přála odmala

archiv Dáša Zázvůrková - foto k jejímu EP image0Herečka, zpěvačka, moderátorka, textařka, skladatelka, jsou profese Dáši Zázvůrkové, kterou moc baví psát si písničky se svými tématy, také ráda ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Povídky o vlasti: Z pera břitkého kritika Kremlu

povidky o vlasti200V květnu došlo ke 2. vydání souboru Povídky o vlasti od progresivního ruského autora Dmitrije Glukhovskeho. Ruská satira má hluboké kořeny, je stále aktuální a navíc se v dnešní pohnuté době dobře prodává. Hlavně však stojí za přečten...


Literatura

Príručka prvej pomoci pre laikov

pomoc200„Znalost a dovednost poskytovat první pomoc se v dnešní vyspělé době považuje za běžný standard základního vzdělání každého člověka“. A táto nová príručka, z vydavateľstva Grada, pomáha získať práve túto znalosť.

...

Divadlo

Děvky od Arbesa, herecký nářez v podzemí

arb 200Pokud máte pro strach uděláno, jděte se podívat do podzemí Švandova divadla na pražském Smíchově. Petra Hřebíčková a Zuzana Onufráková se v prostorách alternativního Studia proměňují v dračice, které maj...

Film

Slovenská literatura mezi námi

SlovFilm perex
Pro filmové fandy, kteří slovenštinu ještě nepovažují za nesrozumitelný jazyk a bez váhání si v něm čtou, jsou určeny následující řádky. Rád bych příznivcům kvalitního čtení o pohyblivých obrázcích – a nejen o nich - prozradil, že ...