Interaktivní deník kočičky Ťapičky

Interaktivní deník kočičky Ťapičky

Tisk

TapickaŤapička je bílé kotě s šedými proužky, které se právě stěhuje do nového domova. Tam potká především kocourka Balonka, se kterým prožívá všemožná dobrodružství, ale také dvě velké kočky. Jak si získat jejich přátelství? Musí si ho přece zasloužit. Ale jak? I na to časem koťata přijdou. A potom ocení, jak se jim pomoc Týnky a Píši často hodí.

 


Příběh malé Ťapičky mi velmi připomíná příběhy kocourka Modroočka. Citlivé vyprávění srozumitelné i malým dětem je doplněné řadou líbivých ilustrací Barbory Kubátové. Fakt, že je tu obrázků skoro víc než textu, je velkým lákadlem především pro nejmenší. Písmena jsou příjemně velká, takže příběh rychle utíká. Kniha má logický spád a je znát, že autorka se dokáže vžít do dětské duše. Používá výhradně česká a srozumitelná slova, nepoužívá zbytečně dlouhá souvětí, která by odváděla pozornost od příběhu.

Tapicka 1

Deník malé kočičky je povídání o seznámení se s novým domovem a jeho obyvateli, nechybí tu ani trocha toho odstrkování a řevnivosti, podstatou je však soužití a pospolitost. Zpočátku nepřátelské chování mezi velkými kočkami a mládětem, které bylo v jejich očích vetřelcem, přeroste v náklonnost končící kamarádstvím. Děti vidí i věci, které se v životě běžně dějí, ale podané zvířecíma očima a jsou pro ně tak lépe stravitelnější.

Kniha je interaktivní a děti v ní kromě příběhu najdou také úkoly, ve kterých mají hledat rozdíly, vybarvovat omalovánky nebo pomáhat Ťapičce najít cestu ven z bludiště. Díky větším písmenům je knížka vhodná i pro první čtení malých školáků.

Tapicka 2

Markéta Harasimová pořádá mnoho besed, nejen se svými romány, ale i čtení dětem, kde předčítá právě o Ťapičce. Tato vystoupení mají velký úspěch. Autorka nejen, že má krásný přednes, navíc je sympatická a pohledná a děti ji zbožňují.

Packy pac!

Název: Z deníku kočičky Ťapičky
Autor: Markéta Harasimová
Žánr: Dětská literatura
Ilustrace: Barbora Kubátová
K vydání připravili: Jan Machač a Viktorie Šmajstrlová
Zodpovědný redaktor: Petra Langrová
Grafická úprava: Amos repro, spol. s r.o.
Vytiskl: EUROPRINT, Praha
Vydalo: ©BOOKMEDIA s.r.o., Ostrava
Rok vydání: 2018, 1. vydání, vázaná
Počet stran:  95
ISBN: 978-80-88231-10-9
Hodnocení: 95 %
Zpracovala: Renáta Šťastná
zdroj foto:  www.marketaharasimova.cz 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor o nové desce i nenávisti v rohlíku s Xindlem X

Písničkář Ondřej Ládek alias Xindl X momentálně chystá novou desku s půvabným názvem Láska. V tomto rozhovoru se o ní dozvíte různé zajímavosti. Xindla X také můžete vidět naživo v rámci jeho jarního turné, v nejbližší době například v pátek 30.3. na Rampě v Mariánských Lázních nebo ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Academia sbírá paměť 20. století

aca 200Nakladatelství Academia vydává knihy ve více než dvaceti různých edicích. Když nedávno facebookem projela vlna „bookchallenge“, ve kterých vyzvaní měli sepsat deset knih, které je něčím zasáhly, nemohla jsem nezmínit knihy z e...


Literatura

Není uspávací peřinka jako uspávací peřinka – jedna z nich je Kanafásek!

o kanafaskovi miklinova galinaKdyž se to vezme kolem a kolem, málokteré dítě chce večer do postýlky. To je prošení a smlouvání, aby se ještě nemuselo spát. Co se tím rodiče natrápí, co všechno večer co večer naslibují, aby své ratolesti udrželi pod ...

Divadlo

Švandovo divadlo přináší mrazivý zážitek

zahrada perexKdyž slyšíte název Betonová zahrada a nečetli jste novelu Iana McEwana ani neviděli její filmovou verzi, asi máte mnoho představ, co se za trochu sterilním názvem skrývá. Přesně pro takové diváky bude nová inscenace mrazivým zážitkem. V Česku...

Film

Vánoce, Vánoce přicházejí, radujme se...

dvanact mesicku majkusova vojtekTelevizní vánoční programy spoléhají na jistotu: zejména každoroční opakování pohádek vytváří jakousi jistotu, že vše zůstává při starém - nic z toho, nač ...