Ženy nezapomínají

Ženy nezapomínají

Tisk

200liMladá anglická autorka Tilly Bagshawe si neklade velké literární cíle. Využila možnosti, že na knižním trhu chybí knihy typu telenovel a pouští se do své prvotiny „Zbožňovaná“. Kniha má úspěch nejen v Anglii, ale i ve Spojených státech amerických a získala si i své příznivce na českém trhu. Povzbuzena úspěšným začátkem píše dál i v Čechách má na svém kontě již devět titulů, některé i v opakovaném vydání.


V knížce „Skandál“ uvádí čtenáře na universitu v Cambridge, kde v profesorském sboru je výjimečnou postavou Theo Dexner. Neupoutával okolí svými znalostmi, ale svou vizáží. Studentky ho milovaly a on toho dokázal využívat a zneužívat. Vědomě ubližoval svými eskapádami se studentkami své manželce Therese, která toužila po dítěti.

Theresa milovala Thea, Theo miloval Thea.
Také mladičká krásná a naivní studentka Sasha Miilerová se do Thea bezhlavě zamiluje. Že je to bezcharakterní sobec poznává, až když bylo pozdě. Theo bez výčitek svědomí její vynikající objev si přivlastňuje. Sasha se brání, ale on si uměl dopředu spočítat, že nikdo neuvěří nějaké bezvýznamné studence. A je to ona, kdo prohrává a musí opustit univerzitu. Pochopila ale, že člověk bez moci a peněz těžko najde spravedlnost a odjíždí do Ameriky studovat.

li

Theo se stává náhle světově proslulým, jeho ambice jsou však vyšší, chce se stát ještě populárnějším a bohatším a proto odlétá do Ameriky. Tam mu začíná vadit jeho manželství a rozvádí se, Theresa se vrací do Anglie. Jeho druhá manželka Dita je slavná a krásná herečka a s Thea se stává hvězda, což si vždycky přál a bylo to i jeho cílem.

Do Anglie se vrací po úspěšném studiu i Sahsa a dostává místo v prestižní realitní firmě, ve které pracuje i syn majitele Jackson. Sahsa se s ním od začátk nesnášela a on s ní, zároveň je něco k sobě neustále přitahovalo.

Therese se splnil dávný sen, je těhotná a uchází se o místo děkana na své fakultě. Stejný záměr má i Theo, který počítá s tím, že mu k místu stačí jen jeho popularita. Sasha využívá všech svých schopností i peněz, aby mu to překazila, což se jí podaří. Navíc ještě lstí dokáže Thea přinutit, aby se přiznal ke krádeži její výzkumné práce. Tím, že celá záležitost byla zveřejněná, byla očištěna a mohla být spokojená.

Jenže k úplné spokojenosti jí chyběl snubní prstýnek. Nečekala, že by Jackson, jeden z nejžádanějších mladých mužů na ženění, s královským bohatstvím by ho navlekl právě jí.

Název: Skandál (Scandalous)
Autor: Tilly Bagshawe
Překlad z AJ: Ivana Nuhlíčková
Žánr: červená knihovna
Nakladatelství: BB ART
Rok vydání: II. vydání 2013
Počet stran: 311
Hodnocení: 50%

Zdroj foto: BB ART


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jožo Ráž: „Hrajem hlavne pre seba a pre svojich najbližších.“

jozo razSlovenská skupina Elán nyní jede velké turné s podtitulem „Best of Elán“ a před Vánoci má v plánu komornější unplugged turné „S vámi“. S námi udělal rozhovor Jožo Ráž, který mimo ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Španělská chřipka: Příběh pandemie 1918

csm 102 Spanische Grippe T 9783899195125 7cc6b46d6e 200Nakladatelství Vitalis vydává novou obrazovou publikaci, tentokrát u příležitostí stoletého výročí pandemie španělské chřipky, která po první světové válce zko...


Literatura

Alternativa nemusí být umaštěná

DelamesitodomasamiZa každou knihou stojí příběh jejího spisovatele, který je často dramatický. Jen ne vždycky se ho dozvíme. Alena Thomas, autorka knihy „Děláme si to doma sami“, zvolila poněkud jinou ...

Divadlo

Švandovo divadlo přináší mrazivý zážitek

zahrada perexKdyž slyšíte název Betonová zahrada a nečetli jste novelu Iana McEwana ani neviděli její filmovou verzi, asi máte mnoho představ, co se za trochu sterilním názvem skrývá. Přesně pro takové diváky bude nová inscenace mrazivým zážitkem. V Česku...

Film

Návrat do budoucnosti: cestování časem

DVD Návrat do budoucnostiKoncepčně vychytaný film Návrat do budoucnosti (1985) představuje Michaela J. Foxe v jeho nejlepší roli. Škola života, kterou prochází, je stejná jak v roce 1985, tak i v r...