Chcete si založit e-shop? Nejdřív si přečtěte tuto knihu!

Chcete si založit e-shop? Nejdřív si přečtěte tuto knihu!

Tisk

tajny denick eshopistu perexMít vlastní e-shop je lákavá představa. Snadná práce, která zahrnuje pouze balení a posílání balíků, spousta volného času a hodně peněz. Za nablýskanou fasádou se však ukrývá realita – a ta je plná nejen hezkých věcí, ale i komplikovaných, nepříjemných, rozčilujících či bizarních překvapení.

Své o tom ví i autor oblíbené facebookové stránky Tajný denníček e-shopistu, který se rozhodl sdílet své zážitky spojené s provozováním úspěšného slovenského e-shopu. S podnikáním začínal doma v obýváku a postupně vybudoval nejen funkční byznys, ale i komunitu nadšenců a zákazníků, se kterými může sdílet vášeň pro to, co prodává. Jeho podnikatelská cesta byla plná chyb i překvapivých poučení, z nichž nejdůležitější najdete v knize nazvané stejně jako zmíněná facebooková stránka.

Podnikání jako trnitá cesta ke svobodě

Pro autora bylo podnikání již od začátku cestou ke svobodě. Jeho přístup k vedení e-shopu je proto netypický. Vhodným příkladem je nesouhlas se zažitým tvrzením „Náš zákazník, náš pán.“ Jistě, zákazníci jsou důležití, ale podřizovat se každému jejich rozmaru nevede k ničemu dobrému. Jak říká autor: je lepší mít pět kvalitních zákazníků než padesát prudičů. Lidé, kteří neznají pozadí fungování online obchodu, by byli pohoršeni, kolegové e-shopisté zas souhlasně přikyvují.

Kniha tak kromě příběhu o těžkých podnikatelských začátcích a vybudování e-shopu nabízí i stručné vysvětlení toho, jak vlastně e-shop funguje. Přibližuje, kolik práce se ukrývá za jedním poslaným balíkem, jaké byrokratické překážky je nutné překonat, jaké komentáře e-shopaře zaručeně rozčílí, jak naložit s odstoupením od kupní smlouvy, jak zlepšit své služby, jak si nastavit a obhájit své hranice… zkrátka nepřikrášlenou realitu, kterou až doteď znali pouze zasvěcení.

Nechybí ani trefná memečka a vybrané facebookové komentáře z diskusí, které k příspěvku proběhly na facebookové stránce. Některé z nich nabídnou podněty pro vaše podnikání, jiné vás pobaví a další zas přinutí nevěřícně kroutit hlavou.

Upřímnost nadevše

Nejtypičtějším znakem autorových textů je upřímnost. Ta zde nemá žádné hranice. Ať už jde o problémy se státními úřady a jejich „ochotnými“, „milými“ a „nápomocnými“ zaměstnanci, doručovateli či technikou, nebo o problémové zákazníky, jejichž počínaní není možné logicky pochopit. Autor si nebere servítky a řekne bez cenzury to, co si opravdu myslí. Používá přitom zábavné slovní obraty a také spoustu vulgarismů, které podtrhují absurdnost popisovaných situací. Tento styl psaní ale rozhodně není pro každého, takže pokud si potrpíte na slušnou mluvu nebo korektnost, kniha se vám líbit nebude.

Jestli ale pracujete s lidmi, se situacemi v knize se snadno ztotožníte. Zjistíte, že v tom nejste sami a že i jiní zaměstnanci či podnikatelé musí čelit srážkám s blbci, což může být značně uklidňující. No a pokud jste se ani po přečtení nevzdali snu založit si e-shop, odložte knihu do své knihovny a občas se k ní vraťte. Něco z toho, co zažil autor, čeká i vás, a tak se můžete jeho řešeními inspirovat.

tajny denick eshopistu

TAJNÝ DENNÍČEK E-SHOPISTU
Autor: Tajný denníček e-shopistu
Jazyk: slovenský
Vydáno: vlastním nákladem, 2023
Počet stran: 312

Hodnocení: 95 %

https://tde.sk


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Buď jdeš dopředu nebo stojíš na místě.

MirelaZukal200Mirela Zukal - majitelka Galerie U Zlatého kohouta v Praze, s manželem společně podniká v oblasti filmového průmyslu a jsou majitelé firmy URANIA s.r.o.

 

 

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Intimní historie od antiky po baroko

intimni historie vondruska 200Intimní historie od antiky po baroko je velmi zajímavá kniha. Týká se věcí, o kterých se ve společnosti dříve příliš nemluvilo, ale přesto se o ně lidstvo svým způsobem neustále zajímá. Důkaz...


Literatura

Covid 19 podrobně i emotivně

PandemiePandemie koronaviru ovlivnila knižní trh nejen tím, že zavřela kamenná knihkupectví. Zároveň nabídla i poměrně dost titulů, které v současné době obávanou nemoc probírají. Zřejmě prozatím nejpodrobnější z nich je Pandemie od českých autorů Michala ...

Divadlo

Pražská divadla v březnu: emoce, napětí i dojetí

divadlobrezen1 perexNabídka v početných pražských divadlech je při plné sezóně skutečně rozmanitá. Přinášíme tipy, kam se vypravit za nejblizším zážitkem. Divadlo Disk láká na své absolventské Letovisko plné ironické drásavosti, Divadlo Rokoko zve ...

Film

Valerie a tisíc hereckých tváří jedné herečky ve filmu Přišla v noci

prisla v noci200Tak až v únoru jsem konečně viděl český film Přišla v noci! Neskutečný a přitom uvěřitelný horor! Nebo jde o černou komedii? Každopádně se hned v úvodu článku přimlouvám o jeho pokračování! Dvojka by „bodla“! Protože Simona Peková, pře...