Ultimate Spider-Man a spol. Vol. 9

Ultimate Spider-Man a spol. Vol. 9

Tisk

200spCrew s.r.o. pokračuje v sérii příběhů o pavoučím muži a mutantech se speciálními schopnostmi už devátým číslem.

 

 

 

 

Brian Michael Bendis nám ve třetím a čtvrtém dílu tentokrát naservíroval pořádnou dávku zábavy. Nejen, že se dozvídáme více o nitrech samotných hrdinů i antihrdinů, ale taky nám začíná mladá Gwen pořádně vystrkovat růžky. Aby toho nebylo málo, na Petera se chystá nebezpečný nájemný lovec a Otto Octavius alias Doctor Octopus se touží pomstít zkaženému Hammerovi.

Vojenská jednotka pro plnění úkolu zůstala pořád stejná. Kromě Bendise se opět podílel Mark Bagley (kresby) a Steve Buccellato (barvy), překlad opět Jiří Pavlovský.

sp

Návrat do Projektu X se dramatizuje čtvrtým a hlavně pátým sešitem této x-menovské série, protože armáda Profesora Xaviera je stále držena v přísně střeženém a utajeném vězení, ze kterého, zdá se, není úniku – jeden se však může splést, protože všichni zapomněli, i podcenili, na snad nejlepšího z X-Menů, a sice na Wolverina, jenž se za osvobozením svých přátel a rodiny rozhodně nežene sám.

Skvadra se samozřejmě nezměnila ani v tomto případě. Scénář opět vytvořil Mark Millar, kresbu Adam Kubert, ink Art Thibert.

Více mne opět zaujaly spíše x-menovské příběhy, protože jsou zkrátka napínavější a mnohem akčnější než ty vyprávějící o maskovaném pavoukovi. Dohromady se ale jedná o další skvělý komiks série.

Ultimate Spider-Man a spol. Vol. 9
Autoři: Brian Michael Bendis, Mark Millar
Kresba: Mark Bagley, Adam Kubert
Překlad: Jiří Pavlovský
Vydalo: CREW
Vazba: brožovaná
Počet stran: 96
Hodnocení: 80 %
Rok: 2013


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Zazpíváme na podporu léčby rakoviny, pomůžete?“ ptá se Hynek Tomm

Koncert200Hynka Tomma zná veřejnost jako romantického tenora s láskou k hudbě a zpěvu. Teď ale nosí v srdci bolest z odchodu milované maminky. Slávu utlumila ztráta, ale život musí jít dál. Hynek se rozhodl pomáhat lidem, kteří trpí nemocí, která mu sebrala ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Velké historické okamžiky 20. století z netradičního úhlu pohledu odhaluje Stoletý stařík… Jonase Jonassona

stolety starik 200Alan Karlsson měl toho dne slavit sté narozeniny. Se všemi poctami, co k takové slávě patří. Celý domov důchodců se na to připravoval, babky se zkrášlovaly, dědkové se těšili na vzrůšo, personál domova netrpělivě pobíhal a všichni...


Literatura

Černý humor jak se patří

oct 200Tahle knížka vyšla už v roce 2010, takže žádná novinka. Jenže já ráda hledám v dříve vydaných titulech dnes ukrytá a polozapomenutá díla. Vy ještě netušíte, o čem je řeč? Tak to hned napravme: přede mnou kniha

Divadlo

James Harries a další známí i začínající umělci vystoupí za záchranu kostela na Festivale KUKOKLI: 21. – 23. července

Festival KUKOKLI  foto Vojtěch Krunt 15Léto a festivaly pod širým nebem zkrátka patří k sobě. Návštěvníky všech generací od 21. do 23. července přivítá KUKOKLI 2023. Šestý ročník multižánrového festivalu opět oživí chátrajíc...

Film

Přijely Ostře sledované vlaky

vlak perexUž po čtvrté - bohužel s hlemýždím tempem jednoho titulu ročně - se obnovené premiéry dočkává klasické dílo české kinematografie, digitalizované, vyčištěné a vyrovnané v kontrastu i jasu. K divákům se tak dostává v podobě, v jaké se uvádělo při prem...