Odkyselení – klíč k uzdravení

Odkyselení – klíč k uzdravení

Tisk

Odkyseleni perexNakladatelství Noxi vydalo další knížku věnovanou našemu zdraví (předtím již vyšly knihy Tejpování, Zelené smoothie, Vysoký krevní tlak či Intolerance laktózy). Považuji to za velmi prospěšnou činnost, protože velmi kultivovaně objasňuje svým čtenářům – laikům příčiny vzniku řady civilizačních onemocnění a možnosti jejich ovlivnění domácími prostředky (většinou dietními a pohybovými). 


V knížce Acidobazická rovnováha vysvětluje autorka, lékařka Eva-Maria Kraskeová, zabývající se přírodní léčbou, homeopatií a paliativním lékařstvím, příčiny a příznaky narušené rovnováhy kyselin a zásad v lidském těle. Jakkoliv je to téma odborně náročné, podařilo se jí srozumitelnou a přitažlivou formou přiblížit čtenářům, co se děje v lidském těle při našem způsobu života, jak si tělo umí poradit prostřednictvím chemických procesů s nadbytkem či nedostatkem kyselých či zásaditých látek. Nahlíží na známý fakt, že současná lékařská věda nemá dostatečné vysvětlení pro mnohé druhy onemocnění (např. pro revmatismus, osteoporózu, výskyt patologických kvasinek ve střevech, chronické kožní problémy, migrénu, rakovinu, dnu atd.) a nabízí možnost zlepšení či dokonce vyléčení některých těchto chorob prostřednictvím nastolení vyrovnaného stavu mezi kyselinami a zásadami.

Kniha je rozdělena na dvě části. V první (teoretické) autorka objasňuje princip hospodaření s kyselinami a zásadami. Připomeneme si školní znalosti – co jsou kyseliny a zásady, co je acidóza a alkalóza a co je ovlivňuje. Rovněž se dozvíme, jak máme postupovat při odkyselení organismu. V druhé (praktické) části uvádí autorka možnosti, jak dostat kyseliny a zásady do přirozené rovnováhy. Naučíme se rozpoznávat signály svého těla a testovat svou acidobazickou rovnováhu. Autorka nám nabízí řadu typů pro zdravé stravování, podporující tuto rovnováhu. Součástí je osmidenní zásaditá kúra pro tělo a duši. Najdeme zde návrh na týdenní plán, různé typy prospěšných dechových a relaxačních cvičení, detoxikaci organismu či různé typy masáží.

Odkyseleni

Kniha je velmi úhledná a těší čtenáře, kdykoliv si ji rozevře na kterékoliv stránce. Graficky je zdařilá. Kdyby takhle přitažlivě vypadaly všechny učebnice, možná by školní výsledky našich dětí vypadaly jinak. Text je členěn do kratších oddílů, přerušovaných různými citáty, tipy, doplňkovými a důležitými informacemi. Doprovázen je bohatou obrazovou přílohou, která ale není předimenzovaná. Potěší i odpovědi na časté dotazy či přehled kyselinotvorných a zásadotvorných potravin. Všechna doporučení jsou akceptovatelná a smysluplná.

Knížka je určena všem zájemcům o zdravý životní styl. Opravdu se mi opravdu moc líbí. Je dalším z přínosných příspěvků k pochopení zdravého životního stylu a podporuje náš aktivní přístup ke svému zdraví. Při preventivním využití těchto informací bychom nemuseli nesmyslně onemocnět. Lékařům by se tak mohlo ulevit – pacientů s nevyřešitelnými potížemi by totiž mohlo rapidně ubýt. A to není zrovna malý cíl!

Acidobazická rovnováha. Odkyselení – klíč k lepšímu zdraví /z německého originálu Säure-Basen-Balance. Schlüssel zu mehr Wohlbefinden

Autor: Eva-Maria Kraskeová
Přeložila: Pavla Lutovská
Žánr: populárně-naučná literatura – kategorie: zdraví
Nakladatelství: Noxi, s. r. o.
Rok vydání: 2015
Počet stran: 128
Zdroj foto: Noxi, s. r. o.

Hodnocení: 100%


www.noxi.cz
www.facebook.com/NoxiNakladatelstvi


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Berdík, revoluce v pěstování zeleniny. Nová éra městského zemědělství začíná

Berdik perexJe tady jaro a to už je nejvyšší čas, aby se milovníci čerstvé zeleniny poohlédli po nějakých sazeničkách nebo semínkách a dali se do práce. Taková doma vypěstovaná rajčátka nebo mrkev jsou přeci jen voňavější a chutnější, než ty ze supermarket...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nenechte si ujít Thiliezovu prvotinu

krvavy andel 200Nakladatelství XYZ potěšilo všechny fanoušky francouzského spisovatele Francka Thillieze a vydali jeho prvotinu s názvem Krvavý anděl.

 

...

Literatura

Podivní podruhé a určitě ne naposled

pod 200Ještě dnes si pamatuju, jak mě uhranul plakát na první díl ve výloze knihkupectví. Podivná holčička mírně se vznášející nad zemí. A to jsem ještě netušila, že se celou knihou budou táhnout ještě podivnější příběhy na nejpodivnějších místech – kde taky ...

Divadlo

Autentická vzpomínka na devadesátá léta aneb punk’s not dead v brněnském HaDivadle

roky 90 200Jaká byla devadesátá léta pro generaci dnešních třicátníků? Jak jsme prožívali a vnímali dobu, kdy se naši rodiče opět stali dětmi v prchavém ráji divokého kapitalismu? Ondřej Novotný nám ve své nové divadelní inscenaci představuj...

Film

Sympatie k ďáblovi je další americký film, na kterém se podílel Petr Jákl

petr jakl200Právě v těchto dnech míří v zámoří do kin psychologický thriller Sympatie k ďáblovi (Sympathy fot the Devil), na kterém se podílel Petr Jákl jako spoluproducent. Hlavní roli tajemného pasažéra ztvárnil mistr poněkud složitějších osobností a podi...