Tajemné Jumaroro

Tajemné Jumaroro

Tisk

jumaroro lauerovaKombinace napětí, exotiky a mystiky vás bude provázet na cestě do amazonského pralesa, kam se vydáte společně s Karolínou, pátrající po příteli Lukášovi. Ten se nevrátil z dovolené v Brazílii a ačkoliv se rodina utěšuje myšlenkou, že se tam zamiloval do žhavé Brazilky a vrátí se, až vzplanutí vychladne, Karolína se s tím nechce jen tak smířit. Potřebuje znát pravdu, ať je jakákoliv a rozhodne se, že Lukáše najde.

 

Do rukou se jí postupně dostávají indicie, které ji, krok za krokem, navádějí k cíli. Zpočátku musí vyřešit několik rébusů, absolvovat dlouhou dobrodružnou cestu, na níž potká pár zajímavých lidí a pozná exotická místa kolem Amazonky. Jakmile se jí zdá, že zachytila novou Lukášovu stopu, neváhá a vrhá se do dalšího dobrodružství. Sbírá jednotlivé střípky a sestavuje pestrou mozaiku pravděpodobné Lukášovy trasy, až se ocitne v podivuhodné osadě uprostřed amazonského pralesa na místě, kde běžné zákony neplatí. Je přesvědčena, že právě tam svou lásku najde, ale místo odpovědí ji čekají další otázky, neobvyklé úkoly, proces sebepoznávání, touha po změně, naplnění a pravdě. Na prahu k dokonalosti je snadné přiznat si, že není cesty zpět…

V románu Jumaroro rozehrává autorka Sylva Lauerová partii, v níž se hlavní hrdinka postupně proměňuje z věže ve střelce, z koně v pěšáka a nakonec – možná – z dámy v královnu. Ne vždy zhodnotí správně, zda je zrovna na tahu, ale se svou vůlí a odvahou zdolává pole za polem. Ovládá své kroky sama? A pokud ne, tak kým je potom vedena?
Do poslední chvíle budete udržováni v napětí, jak hra skončí.

jumaroro lauerova

Čtenáři s vyšší mírou zkušeností se jistě často pozastaví nad Karolíninou naivitou, ale to k jejímu mládí patří a navíc nás to podněcuje k přemýšlení, jak bychom se v podobných situacích zachovali my a jsme tak vtahováni přímo do děje.

Při čtení proniknete nejen do tajů deštného pralesa, ale i pod hladinu mysticismu. Smyslové prožitky vás vynesou do závratných výšin, budete chtít zažívat totéž, co Karolína, zvědavost a touha vás poženou dál a dál. Máte-li odvahu – buďte vítáni!

Spisovatelka Sylva Lauerová si pro své romány rozhodně nevybírá všední témata. Žádné z jejích děl nezůstává nepovšimnuto a zejména romány Otrok a Hračka rozvířily hladinu knižního trhu a obsazovaly první příčky knižních „hitparád“. Hlubiny lidské duše, nastavení mysli, schopnost či potřeba manipulace, láska, touha, přátelství, cesta duchovního vývoje a konečného poznání jsou prvky sjednocující její díla – poetickou sbírku Ovace nevlídnosti vydanou nedávno nevyjímaje.

jumaroro lauerova

Sylva Lauerová právě pobývá na Seychelských ostrovech, které jsou jejím druhým domovem  a pracuje na novém románu. Snad mohu prozradit, že talismanem a malou tropickou můzou jí je drobná ještěrka ( a svatební roje mravenců).

Upoutávky na zmíněné romány a sbírky poezie najdete na youtube:



Stránky autorky: sylvalauerova.cz

Jumaroro
Autor: Sylva Lauerová
Žánr: mystický román s detektivní zápletkou
Vydáno: 2011
Stran: 248
Vydalo nakladatelství: van Aspen
Hodnocení: 100%

Zdroj foto: sylvalauerova.cz


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Josef Albrecht - Klenoty naší krajiny

Klenoty nasi krajiny 200Pod názvem Klenoty naší krajiny se představuje nový osmidílný dokumentární cyklus, který se zabývá mimořádnými oblastmi v Chráněných krajinných oblastech.  Provázet nás tímto pořadem bude Miroslav Vladyka. Chcete-li v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Připravte si doma nějaký luxusní dezert

moderni ceska cukrarina 200Nakladatelství Motto se chytilo příležitosti a v době slávy pořadu Peče celá země vydalo knihu jednoho z porotců – Josefa Maršálka. Jedná se o působivou kuchařku s názvem Moderní česká cukrařina.

...

Literatura

Nechte se poučit: Klasická filozofie v kostce

klasicka filozofie v kostce 200V srpnu vyšla pod hlavičkou nakladatelství Universum kniha Klasická filozofie v kostce od amerického autora Michaela Moora. Slibuje nám kompletního průvodce antickou filozofií, včetně Pythagora, Sókrata, Pla...

Divadlo

Komiksovou komedii se špetkou černého humoru uvede Divadlo na Vinohradech

vinohrady200Daniel Majling je autorem hry Láska! Prsty! Salman Rushdie!, kterou uvede v premiéře v sobotu 4. června ve Studiové scéně Divadlo na Vinohradech. Představení, které se hraje v překladu a dramaturgii Vladimíra Čepka, režíruje Barbora Mašková a vin...

Film

Zac Efron se představuje v traileru drsného australského thrilleru ZLATO

zlato 200Uprostřed rozlehlé, jedinečné a nelítostné australské pouště se odehrává drsný thriller o chamtivosti, která dokáže zatemnit lidskou mysl. Jak daleko dokáží lidé zajít při cestě za nesmírným bohatstvím?

...