Buďte renesanční a pomožte dostat Tiziana do Prahy!

Buďte renesanční a pomožte dostat Tiziana do Prahy!

Tisk

tiziano kampan 200Nedávno jsme vás informovali o Kickstarter Opening Party, která se konala 9. dubna v pražské Galerii Vernon. Právě zde odstartovala kampaň týkající se výstavy s názvem Tiziano Vanitas - Básník obrazu a odstínu krásy”. Odstartovat by měla 23. září letošního roku v prostorách Císařské konírny Pražského hradu, ale na vypůjčení jedinečných děl tohoto umělce je potřeba mnoho peněz, a právě proto je tu tato kampaň, o které vám řekneme víc.

Světoví kurátoři a mezinárodní tým

Poslední výstava Tizianových děl se v Praze konala za vlády Rudolfa II., tedy v 16. století, proto je výstava tak unikátní a podílí se na ní mezinárodní tým lidí v čele s Čechy, Italy a Němci. Prim pak hrají dva z nejuznávanějších evropských kurátorů – Lionello Puppi a Serena Baccaglini. Lionelli Puppi je jedním z největších odborníků na Tiziana a je ředitelem Fondazione Centro Studi Tiziano v Pieve di Cadore v Itálii. Serena Baccaglini je prezidentkou společnosti Arttelling zaměřené na pořádání velkých kulturních akcí a má tak velké zkušenosti s podobnými projekty.

Unikátní obrazy

Na výstavě se objeví obrazy z celého světa a nebudou mezi nimi chybět velmi významné olejomalby. Například Salome z roku 1515, znázorňující Salome nesoucí hlavu Jana Křtitele na míse, kterou doprovází služka. Dalším pokladem z francouzského Louvré je Žena se zrcadlem (1515) nebo Appolon a Marsyas ze soukromé sbírky v Itálii. Mnohé z těchto děl sou z vlastnictví soukromých sběratelů a na výstavy nejsou půjčovány.

Genius loci Prahy

Praha je městem oblíbeným po celém světě – všichni milují její atmosféru a magiku, kterou skrývá. Pražský hrad míchá architekturu s uměním i historií a jde tak o ideální místo pro tuto akci.

tiziano kampan 1

Kampaň

Široká veřejnost může díky společnosti Fundchaser a Kickstarteru věnovat své peníze na neocenitelnou věc spojenou s velkým zážitkem. Milovníci umění mají možnost vidět díla, která byla odepřena a určena jen pro několik málo ušlechtilých mužů a žen. V pracovním týmu je přes 20 lidí, kteří se starají o bezproblémový průběh výstavy. Tyto přípravy trvají už dva roky a nyní je potřeba financí.

Pro přispěvovatele je připraveno mnoho lukrativních odměn a to už od 1 dolaru (cca 26 korun). Můžete tak získat například ručně psané poděkování, vstupenky na výstavu, trička nebo repliky obrazů. Ti, kteří přispějí nejvíc, se mohou těšit na příjemné chvíle strávené v Aria Hotel nacházejícímu se nedalekoPražského hradu a také na soukromou ceremonii nebo jedinečnou prohlídku s kurátorem.

Vše naleznete na webu kampaně: https://www.kickstarter.com/projects/martinvitek/titian-is-coming-to-prague-tiziano-vanitas?ref=category_location

Pokud budete chtít přispět a nevíte si rady, kontaktujte naši redakci.

Zdroj foto: tiziano.cz


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Miloš Dvořák: Péče o hroby předků vypovídá o kultuře národa

Milos Dvorak perexJsou lidé, kteří po hřbitovech chodí velmi rádi. Milují tu tichou atmosféru. Mezi ně určitě patří divadelník a fotograf Miloš Dvořák, který je také autorem knihy „Malý průvodce po hrobech velkých...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Radlická jde naproti umění - ArtWay Fest se blíží

art 200Člověk v životě potká různé cesty. Spletité i ty jednoduché. Některé mají jasný cíl, ale jiné člověka mohou zavést na místa, o nichž se mu ani nesnilo. A právě proto tu bude během tří dnů od 12. do 14. září multižánrový ArtWay Fest s jasný...


Literatura

Kniha krve je autofikční román, který zraje do několika dimenzí a ocení jej náročnější čtenáři

Kniha krve

V debutovém románu Kniha krve jde o mix rodinné historie, pátrání v rodokmenu, kus botanické exkurze, trocha popisného sexu, vše dohromady proplétá fluidní genderové vytváření sebe sama v lingvistickém experimentování. Pravděpodobně ne...

Divadlo

Elita národa včera, dnes a zítra
ElityDoba se mění, ale lidé zůstávají stejní. Tento sociální jev má svou kladnou i zápornou stránku. Jestliže se ale v postkomunistických zemích objevují na vysokých společenských pozicích osoby spjaté s nechvalnou činností pro minulý režim, je tento úkaz silně...

Film

STALO SE: může se to stát i ve skutečnosti?

altStalo se je celkem nový a dost zajímavý film. I když na něco podobného by šel třeba s holkou do kina asi jenom úchyl nebo někdo, kdo si nepřečetl pořádně o čem to bude.

...