Punisher: Barracuda

Punisher: Barracuda

Tisk

punisher 200Akce, sex, násilí! Hlavní tři prvky vyskytující se v šestém pokračování série o Punisherovi. Náš slavný zmrdobijec se v této části své cesty dostane z New Yorku až do sluncem oděného Miami. Jeho úhlavním nepřítelem je drsnej zabiják Barracuda, který nejde pro ránu daleko a s nikým se nepáře. Jeho slovník zahrnuje hlavně vulgarismy, z nichž jedno používá ustavičně pro oslovení nebo prostě proto, aby si ulevil. Jedná se o slovo popisující ženské přirození začínající na p.

Barracuda však není jediným problémem Punishera. V cestě mu totiž stojí hlavní hráč jedné velké korporace Harry, jenž si hraje tak trochu na Boha a snaží se vytřískat peníze na elektřině určené pro právě slunnou Floridu. Do všeho se zapojuje ještě pravá ruka Harryho Dermot. Ten také není žádným svatouškem ve světě špíny a neřestných intrik v Punisherově světě, protože je to právě on, kdo Harryho ženě pravidelně roztahuje nožky.

Garth Ennis a Goran Parlov vám nabízejí další z krvavých zážitků s Punisherem. Při čtení ani nevíte, komu pořádně fandit. Punisher, známý vykonavatel dobra, působí mnohdy jako osamělý kovboj s nasraným výrazem, koltem u pasu číhající na svou kořist. Nejdříve však samozřejmě musí zjistit, po kom to vlastně vůbec jde. Barracuda na druhou stranu je týpek užívající si života každým coulem. A možná právě pro svou povahu příběh neskutečně oživuje i doplňuje o zábavné momenty (velice rád krmí zvířectvo svými nepřáteli nebo jeho úsměv se zlatými zuby s nápisem FUCK YOU je prostě dokonalý, dokud mu nějakej chlap nevyrazí určitý písmena – a nejenom to).

Kresba? Tak to je celkem zbytečné rozebírat. Stačí jen říct, že se jedná o mistrnou moderní práci zasluhující nejvyšší hodnocení. Jednotlivé obrazy v knize se mi v hlavě vybavily jako scény ve velkolepém americkém akčním filmu (kéž by k tomu došlo a studia by to napadlo zrealizovat).

Opravdu musím pochválit vynikající scénář Ennisův a vyzdvihnout bravurní překlad Richarda Podaného, díky němuž jsem měl z knihy stoprocentní zážitek.

Koupit či nekoupit? Za mě? Určitě do toho jděte. Jedná se o dílo přesahující u mě dokonce můj dosavadní nejoblíbenější poslední komiks o jezdci z pekla. Pokud by to šlo, dal bych více procent, než mám tu možnost udělit.

Tato série o Punisherovi se řadí mezi to nejlepší, vedle pár dalších, jaké čtenář může mít k dispozici.

punisher

Punisher MAX: Barracuda (Punisher Max 6: Barracuda)
Garth Ennis, Goran Parlov
Překlad: Richard Podaný
Kategorie: Komiksy
Vyšla 17. 10. 2012
Stran: 144
Vazba: brožovaná
Nakladatelství: BB art
Hodnocení: 100/100

Zdroj foto: BB art


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Dominik Vodička: „Vítězství je vždy krásná věc, ale tady šlo hlavně o půl rok strávený se super lidmi.“

vodicka 200Dominika Vodičky jste si mohli všimnout v pořadu Stardance, kde společně s Veronikou Khek Kubařovou vyhráli. Na co bude nejvíce vzpomínat, co mu to přineslo a jak se nyní má?

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Lhotákův vláček opět míří mezi děti

vlacekobalkaNakladatelství Albatros přináší nejen dětem nové vydání mnoha generacemi milovaného a jako rodinnou vzácnost uchovávaného leporela Šťastně dojeď, dlouhý vláčku!, jehož stránky zdobí nostalgický půvabné ilustrace jednoho z nejznámějších českých ...


Literatura

Byla jednou jedna řeka – tajemný příběh od břehu Temže

 

řekaLidské životy jsou jako řeka – někdy poklidné a volně plynoucí, jindy plné zákrut a zrádných míst. Každý má ovšem svůj jedinečný příběh. Příběhy nás z části tvoří i ovlivňují. Tento začíná události, která se stala jednou v noci v hostinci u Bílé labutě okolo roku 1870, událostí, o n...

Divadlo

Dokonalá svatba dostála svému názvu

svat 200Dokonalá svatba je situační komedie od britského autora Robina Hawdona, která se od roku 1994 hraje po celém světě. Je velmi aktuální a dokáže rozesmát nejeden sál. I ten ve Zlíně se velmi dobře bavil, za což bylo kromě herců zodpovědné i režisérské duo...

Film

Naděje: Tak trochu jiný studentský film s Jiřím Mádlem v hlavní roli

200 nadejeKaždý rok spatří světlo světa desítky studentských filmů. Většina z nich ale bohužel unikne veřejné pozornosti, což je veliká škoda.  Mezi filmovými pokusy mladých tvůrců totiž můžeme najít skutečné unikáty, dokládá to napříkl...