Škrhola a lotři ze mlýna ovládli hrad Sovinec

Škrhola a lotři ze mlýna ovládli hrad Sovinec

Tisk

sovinec 200Středověký hrad Sovinec nacházející se v krajině Nízkého Jeseníku je proslulý nejen svou dlouhou minulostí, ale i historickými hrami v podání různých divadelních souborů. Mnoho návštěvníků zavítalo o víkendu na tradiční oblíbenou rodinnou akci s názvem Škrhola a lotři ze mlýna. Pro zájemce organizátoři připravili pásmo pohádek a pověstí proloženými kovářskými a šermířskými ukázkami.

Ani neúprosné horko neodradilo malé i velké diváky, kterých bylo plné nádvoří. Ti nejmenší uvítali šermířskou pohádku Rumcajs, kterou předvedla Šermířská a divadelní společnost Fuente Ovejuna, na programu byla i nezastupitelná pohádka o Kašpárkovi a čaroději v podání Divadélka Kašpárkův svět. Děti se osobně mohly zúčastnit Pohádky o velké řepě. Stala se tak velkou atrakcí pro malé amatérské herce.

sovinec 1

Spoustu ovací získal žonglér a fakír Zdeněk Vlček, jenž divákům předvedl neuvěřitelné triky s kuželkami. Pro dospělé obecenstvo byly určeny šermířské show Diabolo, Golem pražský a Vagabundus.

Akci zorganizovalo Muzeum Bruntál ve spolupráci se Sokolnickým spolkem.

Podívejte se na galerii:


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„Zazpíváme na podporu léčby rakoviny, pomůžete?“ ptá se Hynek Tomm

Koncert200Hynka Tomma zná veřejnost jako romantického tenora s láskou k hudbě a zpěvu. Teď ale nosí v srdci bolest z odchodu milované maminky. Slávu utlumila ztráta, ale život musí jít dál. Hynek se rozhodl pomáhat lidem, kteří trpí nemocí, která mu sebrala ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Pozemšťan. Premiéra ONE MAN SHOW v Divadle Bolka Polívky v Brně

Pozemstan perexDruhou premiérou letošní sezony byla pod patronací principála Bolka Polívky 5. dubna autorská inscenace Pozemšťan v podání herce Pavola Seriše a v režii Hany Mikoláškové. Komediální pantomimou a vlastními komentovanými vstupy herec vypráv...


Literatura

Einstein přeplouvá Labe u Hamburku

Siegfried LenzPokud máte rádi klasiku, sáhněte po knize povídek od německého autora Siegfrieda Lenze (1926–2014), které úplně poprvé v češtině v překladu Jany Zoubkové vydává nakladatelství Odeon. Povídky jsou sice pro náročnější čtenáře, ale určitě stojí za to. Pojďte se přenést do...

Divadlo

Hodně smutná „road-movie“

rumuni perexKdyž si v televizním programu nebo u anotací filmů přečtete „road-movie“, obvykle to je bláznivá (ne moc kvalitní) komedie plná alkoholu a těžko uvěřitelných situací. Co se ale stane, když si tento žánr vezme d...

Film

Projekt Moje kino live je zpátky

Moje kino live

Již tuto sobotu 3. října se vrací projekce ve virtuálním kinosále Moje kino LIVE. Diváci tak budou moci z pohodl...