Dagmar Sedlická napsala knihu erotických esejů

Dagmar Sedlická napsala knihu erotických esejů

Tisk
ImageCopak to mají v kalhotách? Takový název nese kniha esejů o erotice autorky Dagmar Sedlické. Kniha je dílem zralé ženy, která má k tématu co říci.

 






“Láska a erotika jsou pro mě totožné pojmy,” uvedla Dagmar Sedlická svoji knihu. “Jsem ráda, že mám Dášu blízko sebe, život si tak více užívám. Je odvážná,  nikdy neměla žádné předsudky. Občas jsem od ní něco odkoukala. Nebýt jí, nikdy v životě bych nic nezažila, ona tu tématiku opravdu žila,” řekla kmotra knihy, publicistka a spisovatelka Marie Formáčková.

Křest uspořádal výtvarník, architekt a designér Bořek Šípek ve svém výstavním a prodejním prostoru, diskusním klubu a “místu pro setkávání” na pražské Malé Straně.

Úryvky z knihy přečetl dirigent Libor Pešek a písněmi potěšil mimo jiné zpěvák Pavel Bobek. Mezi hosty bylo mnoho známých osobností kulturního života, mimo jiné Chantal Poullain, Petr Hapka nebo Jaroslav Dušek. “Knížku už jsem držel v ruce a je velice zajímavá. Zjistil jsem, že mi rodiče mnohé zatajili. Třeba to, že masturbace není zločin,” vtipně knihu glosoval režisér Jiří Menzel.

Image

Kniha může zaujmout i starší generaci - svou otevřeností, zralostí i radami. Malá ukázka z ní: “Pro mnoho mužů, ale i žen, je důvěrnost spojená s pastí. Jestliže se milenci příliš uvelebí v hnízdečku lásky, často přestanou rozdmýchávat plamínek touhy. Touha potřebuje tajemství a neustálou nepolapitelnost. Naopak důvěrnost roste, jestliže do vztahu zavedeme rituály, které ráno i večer opakujeme a bohatě krmíme. I páry, které se spolu hádají a smiřují,, vytvářejí sexuální napětí . Zatímco páry, které setrvávají v bezpečí vyrovnaného a útulného poklidu, mohou za čas narazit na bariéru sexuálního chladu. Více důvěrnosti může časem znamenat opravdu méně sexu.”

Dagmar Sedlická  je známa jako publicistka, básnířka a psycholožka. Je autorkou sbírek Dneska se stanu mužem, Jak chtějí být milovány ženy a Já hříšná (vyšla v Německu), knihy Fenomén Šípek a spoluautorkou francouzské publikace Bořek Šípek. Po knize Copak to mají v kalhotách? nyní chystá druhý díl esejů o erotice s názvem Copak to máme pod sukní?


Foto: Alan Pajer,
Knihu si můžete objednat zde:
 
 

 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vlastimil Vondruška: „Kopec Klíč je pro mne určitý symbol, který jsem rozhodně nemohl vynechat, když jsem se do psaní sklářské ságy pouštěl.“

Vondruska 200Čtyřdílná historická sága Křišťálový klíč Vlastimila Vondrušky je velkou rodinnou kronikou z období baroka. Příběhy sklářské rodiny se odehrávají v klíčovém období vývoje Čech, tzv. manufakturním období, tedy od konce 17. století do reforem ...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Hra s ohněm

hra s ohnem perexOsm nebo klidně devět bodů z deseti. Opravdu výborná severská krimi, které nelze vytknout snad nic, lehký propad bodů dávám jen proto, že ne každému musí sednout atmosféra společenství, o které se zde jedná. A které bude čtenář...


Literatura

Sedm statečných putuje za záchranou do Říma

bohove perexBýt polobohem není vůbec lehké poslání. Je to dar, který se rychle mění v nesnesitelné břímě. Zvlášť když každým dnem usilují o život polobohů ty nejhorší nestvůry vyvržené ze samotného lůna Tartaru. Děti narozené smrtelníkovi a Bohovi sídlícím...

Divadlo

Zábavný kabaret o božské Marilyn

200divZnámé iniciály MM byly zárukou kasovního trháku i přesto, že jejich samotná majitelka a platinová kráska Marilyn Monroe byla velice nespolehlivá a svou image vystavěla na svém největším nešvaru - nedochvilnosti. Snad se i právem domnívala, že na hvězdu její...

Film

Sedmý syn

sed perexČas se krátí a do českých kin se neúprosně blíží nový fantastický film Sedmý syn. Dílo dle knižní předlohy si na starosti vzal ruský režisér Sergej Bodrov, který je známý především díky filmům Kavkazský zajatec, či Nomád. Jak zvládl ukočírovat směsici...