Víte, na čem opravdu záleží?

Víte, na čem opravdu záleží?

Tisk

zale 200Na český knižní trh opět vstoupila Emily Giffin. Americká právnička žijící v Londýně se namísto výkladu paragrafů už několik let věnuje psaní. A evidentně dělá dobře. Na svém kontě má totiž už šest knih, z nichž se okamžitě staly bestsellery. Od roku 2013 je ve své edici Inteligentní romány pro inteligentní ženy vydává nakladatelství Domino. Letos svým čtenářům předložilo knihu s názvem Na čem záleží, která v New Yorku vyšla v roce 2010.

 

Na jejích stránkách se seznámíme se dvěma zcela odlišnými ženami – Tessou a Valerií. Valerie je úspěšná právnička, Tessa je bývalá učitelka, toho času v domácnosti. Obě dámy jsou už matkami. Svobodná Valerie má s bohémským malířem (jehož místo pobytu není známo) syna Charlieho. Tessa, coby manželka úspěšného chirurga, je hrdou matkou Ruby a Franka. Poklidné a stereotypní životy těchto dvou žen naruší a nečekaně spojí nehoda Valeriina syna, který si na oslavě kamarádových narozenin popálí obličej. Malý chlapeček se dostane do péče Tessina manžela Nicka Russoa a nevědomky tak roztočí kolotoč nečekaných událostí.
Valerie se totiž se synovým chirurgem překvapivě sblíží. Zpočátku nevinné přátelství, okořeněné směsí vděčnosti, záhy přeroste v lásku.  Jindy racionální Valerie má najednou v hlavě zmatek a i přesto, jak pohotová a realistická dokáže být v práci, náhle neví kudy kam. Tessa cítí, že se s jejím manželem něco děje, a tuší zradu. Vše nakonec rozsekne sám Nick, který se jí k nevěře přizná. Lavina událostí tak rychle nabírá na obrátkách…

zale 1


Jak odhalený mimomanželský vztah zamíchá kartami? Bude proradný chirurg po boku své milenky nakonec spokojený? A jak se s nevěrou vyrovná Nickova žena Tessa? Vrátí se do práce a pokusí se začít nový život?
Citlivý a neobyčejně upřímný román ze současnosti si určitě musíte přečíst. Není to jenom kniha – je to reálná sonda do života a myšlení dvou zcela odlišných žen. Hezký večer nad ní mohou strávit jak dámy, tak i pánové. Ženám možná toto na první pohled objemné dílo pomůže pochopit, co se honí v hlavě některým milenkám, zatímco muži přijdou na to, že žádná bytost něžného pohlaví není dokonalá. Nic zkrátka není černobílé a vše, co se nám v životě děje, má nějaký smysl.
Ode mě kniha získává plných 100 %. Jsem si jistá, že po jejím přečtení dojdete ke stejnému hodnocení. Emily Giffin – to je prostě sázka na jistotu.

Název: Na čem záleží
Autor: Emily Giffin
Vydavatelství: Domino
Rok vydání: 2014
Počet stran: 400
Hodnocení: 100 %

http://www.dominoknihy.cz/inteligentni-romany-pro-inteligentni-zeny/na-cem-zalezi


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Honza Paulík: Absenci na pódiu jsem začal kompenzovat živým vysíláním

Honza perexHonzu Paulíka znám od října 1979, kdy jsme se přestěhovali do Buštěhradu a já jsem nastoupila do třetí třídy Základní školy Julia Fučíka. Při prohlížení školních fotek mi teprve nedávno došlo, že jsme stáli vždycky za sebou. A určitě to nebylo s...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Lastočka: Poutavý životní příběh z 20. století

lastocka200Lastočka je název poslední knihy Jitky Závodné, kterou si vydala vlastním nákladem. Pokud máte rádi spisovatelky jako je Alena Mornštejnová, tak byste si ji neměli nechat ujít!

 

...

Literatura

Co se dělo pod zámkem? Za zavřenými dveřmi?

Pod zamkem, perex

V momentě, kdy mi došlo, že název nové knihy od Joty Pod zámkem, neznamená v podzámčí, ale za zavřenými dveřmi, začala mnou cloumat typická ženská vlastnost, zvědavost. Tu ještě umocnila obálka, ze které na m...

Divadlo

Divadlo na Vinohradech uvede slavnou detektivku Past na myši

past200Nejslavnější divadelní detektivka Agathy Christie všech dob, to je Past na myši, jejíž premiéru uvede v sobotu 15. října Divadlo na Vinohradech. V překladu Pavla Dominika a režii Jana Buriana se na jevišti objeví Aneta Krejčíková, Ondřej Kraus, Regina Rázlo...

Film

Byl Koniáš jen synem své doby?

temno obalka 200Postava jezuity Antonína Koniáše, nejen v 18. století proslulého ničitele kacířské literatury, odedávna vzbuzuje vášně spojené s výrazně negativním hodnocením. Když se některý veřejný činitel chová "nekulturně" (třeba o...