Úspěch měřím štěstím/ Co stojí podnikání v Čechách

Úspěch měřím štěstím/ Co stojí podnikání v Čechách

Tisk

uspech merim stestim perexPřemýšlela jsem co o této knize můžu říct. Jak jednoduše popsat její obsah, když všechno je bravurně napsáno a shrnuto v úvodu knihy samotnou autorkou Evou Vaškovou Čejkovou. Lépe bych to říci nedovedla a proto cituji. Věřte mi, že to není z nedostatku vlastních slov. Ale proč hledat něco jiného, když vše již bylo řečeno.

 

 

A proto : „ Motto: Okolí vám bude říkat, že je to nemožné, ale vy buďte připraveni a hledejte možnosti.“

„ Každý dělá chyby. Ovšem ne každý si je připustí a málokdo o nich mluví. Ti chytří se z nich poučí a ti ještě chytřejší se snaží rozpoznat zavčas nezdary druhých, aby se jich pak sami vyvarovali. Reálný příběh, do nějž prostřednictvím této knihy nahlížíte, je určen především začínajícím podnikatelům a podnikatelkám, kteří touží po svém vlastním podnikání a chtějí se inspirovat zkušenostmi i chybami jiných. Pokud tedy stojíte na začátku a přemýšlíte, jakou cestou se v životě vydat, tato knížka je pro vás.

Toužíte-li po vlastním podnikáním, dozvíte se v ní rozhodně mnoho užitečného, protože vás kniha provede úskalím podnikání v Čechách krok po kroku. A hlavně – je skutečně ze života a přiblíží vám každodenní radosti i starosti spojené s podnikáním. Není toho málo, co je třeba se naučit – řízení lidí, finance, marketing, management… Nemůžete vědět všechno, ale vždy můžete vědět víc. Uděláte jistě řadu chyb, zmýlíte se, občas budete měnit názory. To vše je správné a lidské. Vyvíjíte se, rostete, vzděláváte se a inspirace zkušenostmi a příběhy jiných vám pomohou na vaší úspěšné cestě ve světě podnikání. Tato kniha samozřejmě není a ani nemůže být zaručeným návodem „jak na to“. Ani v sebelepší literatuře nenajdete přesné návody s garancí úspěchu v podnikání. Co však nalézt můžete, jsou znalosti a zkušenosti druhých. A já věřím, že i díky této knize začnete svůj byznys dělat od počátku jinak a lépe,chytře a zkušeně. …“

Důležité poučení z této knihy pro mne je, že úspěch není zadarmo. Začít podnikat nikdy nebylo snadné a rozhodně to neznamená hromadu peněz. Většinou jsou ztráty a minusy z počátku běžné. Jde o to nevzdat se a jít dál. Je to vše o učení a tvrdé práci. Dnes již o tom vím své. A nejenom díky této knize. Pravdou je, že právě proto jsem si ji vybrala. Abych se dozvěděla něco o podnikání a získala nějaké dobré rady do začátku. Druhým rokem provozuji prodejnu s ochutnávkou, no spíše multikulturní koloniálek a i přesto, že nemám zaměstnance a nejsem podnik s kdovíjakým obratem, stala se mi tato kniha oporou a dobrou rádkyní. Vše se totiž dá uplatnit jak ve velkém tak i v malém provozu.

Kniha je formátu A5 o 186 stranách, doplněna fotografiemi. Nečekejte strohou příručku univerzitního typu, kdy rozumíte každému desátému slovu. Tady je psán otevřený román jednoho podnikání i s jeho lidským aspektem. Kromě toho se dozvíte, jak důležité je mít i svůj osobní život a jak najít rovnováhu mezi rodinou a podnikáním. Kniha je členěna do 24 kapitol, kde v poslední jsou v medailoncích představeny autorky. Každá kapitola je uzavřena radami pro začínající podnikatele „ Desatero poučení pomůže vám při učení “, kde jsou shrnuty základní informace a rady jak správně tvořit své podnikání. Většinou je doplněna poutavou osobní zkušeností inspirativních, úspěšných osobností s nimiž se autorky v průběhu podnikání setkávaly či s nimi spolupracovaly.

Vřele knihu doporučuji přečíst každému, aby vůbec bylo jasné jak (ne)lehké podnikání vlastně je. Je to tvrdá práce, ale plná úžasných zkušeností k nezaplacení.

Úspěch měřím štěstím
Co stojí podnikání v Čechách

uspech merim stestim

Autor: Jitka Skalická a Eva Vašková Čejková
Žánr: literatura populárně naučná
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2012
Počet stran: 186 stran
Hodnocení: 100%

www.kniha.cz
www.kniha.cz/uspech-merim-stestim/d-278576/

( 0 hlasů )


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Beseda u Bigbítu: Kdysi tu začínala Vypsaná fixa

beseda u bigbitu sevcikTomáš Ševčík, muž který stojí za současnou organizací hudebního festivalu Beseda u Bigbítu. Festival, který organizuje parta dobrovolníků ve svém volném čase bez nároku na mzdu, sl...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Holubí mambo zasahuje

Holubimambo 200U příležitosti 66. narozenin amerického spisovatele C. D. Payna vydalo Nakladatelství Jota reedici jeho zběsilého díla Holubí mambo. Tak k letu a čtení připravit, teď!

 

...

Literatura

Poznejte nakladatelství: Metafora se představuje

metafora 200Na českém knižním trhu se čtenáři setkávají s celou řadou nakladatelských značek. Některé z nich vám nyní přiblížíme v seriálu o českých nakladatelstvích - takto se nám představují, takto vidí své profily, takový je jejich zá...

Divadlo

Libor Vaculík režíruje českou verzi slavného francouzského muzikálu Romeo a Julie

romeo julie 200Česká verze francouzského muzikálu Romeo a Julie z pera Gérarda Presgurvice bude v prvním muzikálem, který bude koncem září uveden v multifunkčním sále Forum Karlín v Praze.  Muzikál režíruje Libor Vaculík, který je v tomto případě součas...

Film

A JE TO TADY!!!! - Rychle a zběsile 8

RZ perexUž je to skoro šestnáct let, co vyšel první díl nejznámější a nejsledovanější filmové série Rychle a zběsile. A dnes je tady osmička - jeden z filmů, které nejrychleji vydělaly miliardu dolarů a šestý nejúspěšnější a nejpopulárnější film na pokračování ...