Pacifik Rim 2 ve znamení akce

Pacifik Rim 2 ve znamení akce

Tisk

Pacific1Vezměte Godzillu, Jurský park a Transformers. Zamíchejte v čínském kotlíku a prodáváte Pacifik Rim 2.

 

Poprvé jsme je dokázali zastavit. Jenže to, co mimozemští tvorové Kaiju napáchali na Zemi v prvním díle akčního sci-fi Pacific Rim, byla jen předehra k tomu, co si pro lidstvo připravili teď. Hlavním hrdinou je Jake Pentecost (John Boyega) syn mrtvého Stackera Pentecosty. Jake se živí krádežemi a nelegálními obchody. Poté co potká patnáctiletou Amaru, se ale z donucení začlení do programu výcviku nových Jaegerů.

Druhý díl filmu Pacific Rim má na svědomí zcela nový tým včetně režie ( S.S. Deknight), scénáře (Emily Carimichael, Kira Snyder) i kamery (Daniel Mindel) a rozdíl je znát. Tvůrcům se podařilo na retro jedničku navázat akčnější dvojkou, která je nabitá efekty. Opět je zde jednoduchý příběh, který nedává moc logiku, doplněný nyní o pár podobných scén jako v prvním díle. Přidali mnohem více zápletek, které jsou nesmyslné a je jich možná až příliš, obsadili mladé hezké herce a celé vylepšili o akčnější a dynamičtější hudbu, kterou má na svědomí Lorne Balfe.

Pacific2

Z původní herecké sestavy zůstala jen hrstka postav a o Raleigh Becketu se zde zmíní jen jednou větou, což je trochu škoda, když v prvním díle hrál hlavní roli. Z počátku se zdá, že ústředními postavami budou mladí/dětští piloti ve výcviku, ale ti naštěstí (bohužel?) v příběhu sehrají jen "křoví".

Souboje zde tentokrát nejsou s minimem světla, ale jsou naopak jasné a přehledné a můžete si je lépe užít. Kromě toho, že je ve dvojce příliš mnoho herců, strojů, zápletek.. Pokud se Vám v prvním díle líbili Kaiju jako ještěři, tak ve druhém si jich moc neužijete. Alespoň ne v původní podobě. Tak jak je známe, se v celém filmu objeví dohromady cca 30 minut. Přesto v nadupané závěrečné bitvě o záchranu světa nechybí.

Pacific4

Nádech Armagedonu tentokrát schází stejně jako snaha o navození pocitu, že jde o vše. Nicméně, závěr filmu se nese v duchu "Pojďme zemřít za lidstvo", takže je vše, jak má u blockbusteru být. Pokud nehledáte u filmu promyšlený příběh, nevadí vám nudný začátek, přehršel všeho a chcete vidět pořádnou robotickou bitvu, která je rozhodně akčnější proti prvnímu dílu, za návštěvu kina to stojí.


 


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Aleš Prager: „Když jsem vstoupil do knižního světa, všichni z oboru říkali, že je to běh na dlouho trať – tak běžím. “

ales pragerLetos na jaře jste si na webu K21 mohli přečíst rozhovor "Kniha, kterou má cenu číst" se začínajícím táborským spisovatelem Alešem Pragerem. A protože je Aleš ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Na dovolenou kolektivně, se zpěvem a hrami

Dovolena perexUž jsme asi pozapomněli, že ještě před čtvrtstoletím byly běžné kolektivně organizované závodní dovolené, přidělované odbory (jednotné, komunistické nadvládě podřízené Revoluční odborové hnutí - neboli ROH) pr...


Literatura

Star Wars: Atlas bytostí a tvorů potěší každého geeka

star wars atlas bytosti a druhu 200V nakladatelství Egmont ve společnosti Albatros Media vyšla v říjnu kniha pro všechny milovníky Hvězdných válek s názvem Star Wars Atlas bytostí a tvorů. Pojďte do něj s námi nahlédnout.

Divadlo

Národní divadlo uvádí: Čarodějův učeň

carodejuv-ucen200Dne 28. února Národní divadlo uvedlo světovou premiéru celovečerního baletního představení s názvem Čarodějův učeň. Ambice tohoto baletu jsou veliké. Oslovit co nejvíce generací, včetně té náctileté. ...

Film

Valerie a tisíc hereckých tváří jedné herečky ve filmu Přišla v noci

prisla v noci200Tak až v únoru jsem konečně viděl český film Přišla v noci! Neskutečný a přitom uvěřitelný horor! Nebo jde o černou komedii? Každopádně se hned v úvodu článku přimlouvám o jeho pokračování! Dvojka by „bodla“! Protože Simona Peková, pře...