Rebelky z Oxfordu díl první

Rebelky z Oxfordu díl první

Tisk

rebelky z oxfordu200V únoru na nás nakladatelství Cosmopolis zaútočilo historickou romantickou sérií Rebelky z Oxfordu a musím říct, že se jedná o příjemnou a pohodovou záležitost, která na trhu chyběla. Spolek výjimečných žen od Evie Dunmore hlásí první díl, Jak shrnout vévodu. Co vás čeká: dýchne na vás historie, kopa romantiky a nezakleneme se ani emancipace!

 


Evie Dunmore se představuje

Evie Dunmore je v USA nejprodávanější autorkou historických románů pro ženy. Spojila při psaní série Rebelky z Oxfordu kouzelné scenerie města Oxford se svou velkou vášní pro historické romance, ženské průkopnice a vše viktoriánské. Vystudovala diplomacii právě na Oxfordu. Živí se jako konzultantka a je členkou Asociace romantických spisovatelů RNA.

Anglie, 1879. Svět tradic, svět mužů

Annabelle Archerová dostane jedinečnou příležitost stát se jednou z prvních studentek Oxfordské univerzity. Tuto možnost jí zaštítí dámský spolek, který se snaží prosadit volební právo pro ženy. Na oplátku ovšem musí Annabelle najít vlivného muže, který se spolku zastane a pomůže jim s jejich agendou. Povede se jí tento nadlidský úkol?

Milé, veselé čtení plné romantiky

Příjemný milostný příběh a lásce, která musí překonat dobu a nejednu těžkost. To vše na pozadí romantických kulis Oxfordu na pozadí boje za rovnoprávnost žen, no jedním slovem úchvatné! Jak svrhnout vévodu patří mezi oddechovou literaturu pro ženy a jednou za čas je prostě nutné si nějakou takovou pohádku pro dospělé přečíst. Tento příběh je hezky řemeslnicky zvládnut, přináší zase jiný pohled do minulosti a jednoduše ho doporučuji všem romantickým duším!

rebelky z oxfordu

Název: Jak svrhnout vévodu
Autor: Evie Dunmore
Původní název: Bringing Down The Duke (2019)
Série: Rebelky z Oxfordu
Žánr: historický román
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2022, paperback
Počet stran: 376
Hodnocení: 90 %

https://www.grada.cz/rebelky-z-oxfordu-jak-svrhnout-vevodu-12666/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Seriál k měsíci čtenářů: Knihovny pro K21, Česká Lípa

brezen-mesic-ctenaru 200Regály plné knih, u počítače dáma či pán, který obřadně přebírá vracené knížky a zapisuje nově vypůjčené. Místnost specificky vonící – tak voní jenom tištěné publikace, stojící jako vojáci v řadách. V sále tichý šum, jak...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Fantazii se meze nekladou – a v Zaklínačovi to platí dvojnásob

lisk200Rok 2015 by se klidně dal nazvat rokem Zaklínače – nejenomže hra na PC byla vyhlášena nejlepší hrou roku, ale nakladatelství Crew vydalo první grafický román o Geraltovi, Skleněný dům. Nesmím zapomenout ani na nabušené a skvostně vypracované kompendium Z...


Literatura

Udělejte si doma nějakou vietnamskou specialitu

vic nez jen vietnamska kucharka200Vydavatelství CPress vydalo nedávno knihu s názvem Víc než jen vietnamská kuchařka. Jak vypadá a co vše v ní najdete? To vám prozradí tato recenze.

 

Divadlo

Milostný příběh prokletých básníků v podání Matěje Stropnického a Daniela Krejčíka

foto La fabrika perexPoutavou výukou dějepisu je divadelní hra Úplné zatmění, kterou má na programu pražská La fabrika. Divoký život dvou přátel a milenců je totiž příběhem prokletých básníků Paula Marie Verlaine (30. března 1844 Mety – 8. ledn...

Film

Jak si vytváříme mýty: Ztraceni v Mnichově

Ztraceni perexZpola mystifikační, zpola demystifikující komedie Petra Zelenky ZTRACENI V MNICHOVĚ, na jejíž výrobě se podílela též Česká televize, vzbudila největší poprask nikoli svým tvarem či příběhem, nýbrž téměř předná...