Nymfomanka aneb když je touha po sexu nemoc

Nymfomanka aneb když je touha po sexu nemoc

Tisk

nymfomanka 200V Knihy Dobrovský v edici Red vyšla kniha Nymfomanka. Její autorkou je uznávaná polská spisovatelka Sonia Rosa. Zapomeňte na 50 odstínů šedi a začtěte se do tohoto silného příběhu.

 

 

 

Protagonistka Anita je závislá na sexu, a to tak, jak si to běžný člověk nedokáže představit. Každé místo je pro ni dobré na to, aby tam svedla muže a když se jí to náhodou nepodaří někde venku, uchyluje se na internet nebo k pornu a alkoholu. Často se pohybuje na hraně a její chování má na ni velký dopad. Touží po blízkosti, ale ve vážnějším vztahu nevydrží a přichází o dům, syna i práci. Navíc se musí neustále stěhovat, snaží se začínat znovu, ale sex je pořád na prvním místě.

Kniha je psána ze dvou pohledů – střídá se v ní Anitino vyprávění ze současnosti s jejími vzpomínkami. Ty začínají v roce 1989, kdy měla čerstvých čtrnáct let a docházelo k přeměně mezi dětstvím a dospělostí. Také díky tomu čtení dobře odsýpá a čtenář se o ní dozvídá více a více a může přemýšlet nad tím, kde přesně se stala „chyba“.

Na první dojem se Anita může jevit jako mrcha a nesympatická bytost, ale čím více ji čtenář poznává, tím mu je bližší a sympatičtější. A navíc si uvědomuje, že se jedná opravdu o nemoc, se kterou není jednoduché žít.

„Jsme pro sebe zkrátka stvoření – nymfomanky a kurevníci. Právě to přece je, když mě obtáhl ve skladu svého obchodu, přestože má na prstu prstýnek. Kurevník a kurva – dvě ideálně do sebe pasující poloviny jednoho celku. Hřešit je hřích, ale svádět ke zlému také. Hřeším tedy dvakrát, anebo za svoje viny zaplatí každá polovina zvlášť? Jenže ja nevěřím v peklo a žádné představy ohně pekelného. Peklo, to je moje každodennost a jedna každá špatná volba. Peklem je můj život a pocit vězení ve vlastním těle.“ (str. 307)

Nymfomanka pro mě byla velmi milým překvapením. Od knihy jsem příliš neočekávala, říkala jsem si, že si přečtu něco jiného mimo můj „záběr“. Viděla jsem víceméně jen kladné ohlasy s tím, že nejde o typickou erotickou literaturu. To mě těšilo a kniha mě velmi rychle vtáhla a pustila až na konci, kde jsem měla málem slzy v očích.

Pokud jsou ostatní knihy od této autorky podobné, tak v tom případě doufám, že jich u nás bude přeloženo více a nenechám si je ujít.

Sonia Rosa je v Polsku velice známé jméno – jedná se o pseudonym úspěšné spisovatelky erotických románů, která však svou skutečnou identitu tají.

nymfomanka

Nymfomanka
Autor: Sonia Rosa
Překlad: Lenka Kuhar Daňhelová
Žánr: erotický román, pro ženy
Nakladatelství: Red, Knihy Dobrovský
Rok vydání: 2022
Počet stran: 352
Hodnocení: 88 %

https://www.knihydobrovsky.cz/kniha/nymfomanka-397312265


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

„...i do sítí pavoučích se dá štěstí chytat..."

aneta200Aneta Langerová je v pilných přípravách na turné k novému albu „Jsem", které se stalo v den jeho křestu zlatým. Turné začíná na koncertě v brněnském Semilassu 16. 2. 2010. Na koncertech zazní jak nové skladby, tak i oblíbené kusy z alb předchozích. ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Když „lajky“ nestačí…

a jak se vam libim ted perexJe vám okolo třicítky, obrážíte jednu svatbu za druhou, ale žádná zatím (!!!) nebyla tou vaší? Při frustrujícím sjíždění Facebooku si podrážděně odfrknete, protože v...


Literatura

Ne tak upřímný vhled do duše megalomana

speer 200Nakladatelství Grada ve své edici Za oponou Třetí říše přináší portréty klíčových postav nacistického režimu. V jejím rámci se nám podávají přímá svědectví uvedených osobností nebo se jedná o texty odborníků svého oboru.

Divadlo

Špína otevře sezónu zlínského divadla

MDZ Spina 200Městské divadlo Zlín zahájí svou 78. sezónu českou premiérou. Naváže tak na dramaturgickou linii, které se v posledních letech zcela programově věnuje a v rámci níž se snaží hledat a objevovat současná témata a zajímavé nové texty a autory. Tento...

Film

Filmaři odhalují první ukázku z filmu Tancuj, Matyldo inspirovaného skutečnou událostí

Regina Rázlová jako Matylda LRKdyž se scenáristka Nataša Slavíková a režisér Petra Slavík rozhodli natočit film o příběhu rodiny, do jejíhož osudu vstoupila vážná nemoc, dotýkalo se jich to přímo osobně....