Nahlédněte do fungování vlčí smečky

Nahlédněte do fungování vlčí smečky

Tisk

okouzlena vlky 200Okouzlena vlky je název nové knihy Moniky Zelinové. Nese podtitul Jak jsem se stala členkou vlčí smečky a přináší mnoho informací jak o vlcích, tak o autorčině změně života.

 

 

 

Monika Zelinová se k vlkům dostala prostřednictvím své sestry, která se stala Vlčí ženou a v Německu má zaměstnání v soukromém zooparku. Pracuje tam s vlky netradičními metodami a má na kontě několik knih i zmínek v médiích. Autorka se tak v knize snaží přiblížit zákulisí Tanjiny práce, tak jak sama píše kuriózní okolnosti jejího osudového životního zvratu.

V úvodu knihy se dočtete, jak byly tyto sestry rozdílné, až do přelomové události, kdy měla Monika přijet do Německa na delší pobyt. Dříve se tomu bránila a dávala přednost dovoleným u moře. Vlkům však brzy podléhá a když je posléze potřeba postarat se o vlčí miminka, jde všechno stranou. Se sestrou i vlky zažívá spoustu nezapomenutých událostí a její život se tak opravdu mění.

Knihu můžete vyhrát v naší soutěži: Vyhrajte knihu Okouzlena vlky

Okouzlena vlky představuje beletrii, ale můžete ji brát jako populárně naučnou, nebo i humornou. Monika Zelinová je velmi sympatická, má nadhled a je také osobní a upřímná. Často se pousmějete nad jazykem její sestry jako například u výrazu „ten strach se ti rozpijaví“ nebo „dneska nebude sprchovat“. Mě hodně bavila i kapitola o natáčení filmového štábu. Také se dozvíte nějaké informace o fungování smečky, krmení vlků a podobně. Navíc se na stránkách knihy se můžete kochat desítkami fotografií, kdy z některých vyzařuje opravdu respekt, jindy máte zase chuť si to s protagonistkami vyměnit.

Přečtěte si rozhovor s autorkou: Monika Zelinová: „Vlk je přímočará, neúplatná bytost vyžadující svobodu a respektování zákonů smečky.“

Okouzlena vlky je rozhodně kniha, která by neměla uniknout žádnému milovníku těchto zvířat. Já ji původně chtěla jen proletět a dávkovat si ji, ale nakonec jsem se začetla a za večer ji zvládla celou. Fotografie i příběh sester mě hodně zaujal a věřím, že nebudu jediná.

Monika Zelinová (rozená Kovalská) pochází z Ostravy, kde žije dodnes. Vystudovala střední pedagogickou školu, zajímá ji psychologie, průběžně si doplňuje vědomosti z oblasti mezilidských vztahů, komunikace, organizace práce a managementu. Získané znalosti a zkušenosti uplatňuje v poradentství a obchodních i realizačních činnostech – mimo jiné při organizování přednáškových turné své sestry Tanji Askani. V bezprostřední blízkosti vlků prožila mnoho neopakovatelných zážitků.

okouzlena vlky

Okouzlena vlky
Jak jsem se stala členkou vlčí smečky
Autor: Monika Zelinová
Žánr: beletrie, chovatelství
Nakladatelství: Universum (Euromedia Group)
Rok vydání: 2022
Počet stran: 296
Hodnocení: 87 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/563121-okouzlena-vlky.html


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Markéta Meduna Kočková: Prostřednictvím obrazů chci lidem pomoci přijmout změnu a inspirovat je

meduna 200Markéta Meduna Kočková si v životě prošla spletitou cestou. A právě ta dala podobu její současné tvorbě. I když původně pracovala jako servírka, rozhodla se následovat dětský sen a stát se umělkyní. Za pomocí včelího vosku přenáší na plátna niterní ...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Yrsa opět přišla s výbornou krimi

katarze 200V nakladatelství Grada pod značkou Metafora vyšel další díl série Freyja a Huldar, tentokrát s názvem Katarze.

 

...

Literatura

Tety Radana a Milena vědí o sexu všechno!

OsexuBezostychu perexPři čtení téhle útlé knížky musíte být opravdu ostražití, protože členění textu je malinko nepřehledné. Na stránce je vždycky kus textu a potom pasáže psané kurzívou, jsou tu poznámky v bublinách nebo barevně označené odstav...

Divadlo

Ľadové zrkadlo

ladove zrkadlo zpV rámci Bratislavského majálesu sa 1. mája predstavili deti z ochotníckeho divadla z Devínskej Novej Vsi pod vedením Marty Potančkovej v detskom muzikálovom predstavení Ľadové zrkadlo. ...

Film

Kino Světozor chystá nový cyklus, ve kterém představí nedistribuční snímky z celého světa

svetozor 200Na rok 2022 si kino Světozor připravilo pro své diváky novinku. Ve středu 16. února zahájí nepravidelný cyklus zaměřující se na kvalitní filmy z festivalů, pro které žádná distribuční společnost nemá v plánu českou premiéru. Cyklus ponese jméno „Sv...