Outsideři se představují v pohodové young adult

Outsideři se představují v pohodové young adult

Tisk

kluk napravo 200Pod značkou Red v Našem nakladatelství vyšel první díl ze série Outsideři od Kate Stewart, který nese název Kluk napravo.

 

 

 

 

Hlavním hrdinou knihy je Theodore pojmenovaný po oblíbeném čipmankovi jeho mámy. Doma mu však říkají Teddy a on se tak těší na univerzitu, kde může začít nový život a stát se tím, kým chce být. Bydlí se spolubydlícím Troyem, který je fotbalovou hvězdou a vypadá jako z reklamy. Theo je tak v jeho zákrytu, je „ten kluk napravo“, ale nevadí mu to.

Ke konci večírku po nevydařené noci (popsané větou: „rozmnožování s pásovcem se vzteklinou dneska večer nebylo v plánu“) potkává Theo Laney, která se zrovna po telefonu rozešla s přítelem. Společně se navzájem svěřují a počítají s tím, že už se nikdy neuvidí. Brzy na sebe však natrefí a stávají se přáteli. Laney má v plánu dát si od mužů pauzu a Theo je díky dětství se sestrami dobrým posluchačem. Jak spolu tito dva tráví více času, uvědomí si vzájemné city a velká část knihy je tak věnována jejich vztahu. Ten je navíc protkán instagramovým profilem o nejopravdovějším životě a kapitoly jsou tak doplněny hashtagy. Zpestřením při čtení jsou také babiččina moudra, která zaručeně pobaví a opravdu mají něco do sebe.

kluk napravo 1

Kluk napravo je z žánru young adult, hrdinové zde řeší vztahy, problémy s rodiči, školu a podobně. V tomto ohledu kniha nijak nevybočuje, jen je překvapivé, jak je vztah Thea a Laney idylický a dochází zde jen k jednomu zvratu. Mě to příliš nevadilo, protože tento žánr čtu jen výjimečně a brala jsem to jako takzvané feel good, jako odpočinkové a pohodové čtení. Ale myslím, že nějaké zkrácení a možná i oživení děje by si kniha zasloužila.

Přesto jsem příběh přečetla rychle, a i když nejsem úplně cílovka, budu se těšit, co se bude s těmito hrdiny dít v dalších dílech.

KATE STEWART doposud napsala 23 milostných románů, které jsou zasazené do současnosti a byly přeložené do pěti světových jazyků. Ve svých dílech se věnuje tématům dospívání, erotiky, obav, či sebepoznávání. Hlavními postavami v jejích knihách jsou většinou alfa samci. Publikace nepostrádají erotické napětí, nečekané zvraty a bravurní vykreslení pocitů. Mezi celosvětově nejčtenější patří její série Havraní bratrstvo. Kate Stewart je milovnicí 80. a 90. let, zejména filmů Johna Hughese a rapu. Ve volném čase se také ráda věnuje fotografování a pletení. Žije se svým manželem Nickem v Severní Karolíně.

kluk napravo

Kluk napravo
Autor: Kate Stewart
Překlad: Hrdličková
Žánr: young adult, romantika
Nakladatelství: Red, Knihy Dobrovský
Rok vydání: 2022
Počet stran: 392
Hodnocení: 84 %

https://www.nasenakladatelstvi.cz/produkt/kluk-napravo/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jan Révai – herec a hrdý otec

revai200Jan Révai momentálně vystupuje v inscenaci Osmý světadíl v divadle Kalich.

...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Z nočního stolku 2

z nocniho stolku 200Napětí, emoce, dobrý příběh – asi kvůli tomu saháme po románech, které slibují splnění těchto atributů. Nakladatelé na obálkách hlásají, že jde o bestseller, thriller a podobně znějící nálepky. Na nočním stolku mám několik podobný...


Literatura

Pavlína Brzáková: ZeMě. Cesta blázna a vnitřní svět Jaroslava Duška

Dusek perexJsem si jistá, že tuto knihu přečtete jedním dechem. Rychločtením, dychtivě… protože se v ní Jaroslav Dušek právem rozčiluje. A na druhou stranu budete čas od času oddechovat, protože čtivo to bude moc těžké, moc i...

Divadlo

Výhra v loterii změní život každému

altDalší představení v rámci festivalu Střetnutí Stretnutie se Szidi Tobias v čele se konalo ve čtvrtek 24. května. Šlo o komedii Györga Spiroa Prach v provedení slovenského Študia L + S Bratislava.<...

Film

„I já jsem vyrostl, ale na Malého Prince jsem nikdy nezapoměl“

maly princHovorí starček z minuloročnej animovanej rozprávky Malý princ, ktorá je veľmi podarenou adaptáciou knihy s rozšíreným príbehom. O tejto knihe sa na strednej škole učilo stále jedno a to isté. Je to kniha, ktorá sa dá interpretovať detskými očami ako...