Mozková posilovna - maximalizujte své možnosti!

Mozková posilovna - maximalizujte své možnosti!

Tisk

mozkova posilovna200Potřebujete se lépe soustředit, využít svůj potenciál, být kreativnější nebo byste si prostě jen rádi odpočinuli hlavu? Pokud na tyto otázky odpovídáte ano, máme pro vás návrh na řešení v podobě příručky Phila Dobsona Mozková posilovna.

 

 

Paul Dobson je úspěšný kouč, zakladatel společnosti BrainWorkshops, špičkové konzultační firmy zaměřené na mozkový trénink. Pracuje s firmami po celém světě a jejich šéfům pomáhá uplatnit nejnovější vědecké poznatky o mozku při zlepšování jejich výkonnosti a manažerských schopností.

Mozková posilovna je útlá příručka, která nabízí zajímavé informace o našem řídícím orgánu a taky i praktická cvičení pro nás mozek. Rozdělena je na Úvod, Část první: Zlepšení kondice mozku, Část druhá: Zlepšení produktivity, Část třetí: Zlepšení kreativity, Část čtvrtá: Zlepšení paměti, Část pátá: meditace, Část šestá: Naprogramování mozku. Nechybí samozřejmě Závěr, Odpovědi, Mozková posilovna: přehled, Budoucnost mozkových technologií a pak také informace jako Zdroje, Poděkování, O autorovi a Poznámky.

Nemůžu říct, že bych od této knížky čekala zázraky, ale překvapila mě svou přehlednou formou a také tím, že autor nešel do vědeckých podrobností, kterým jen tak někdo nerozumí, ale zprostředkoval informace jasně a hlavně prakticky. Každému člověku se někdy hodí trik, jak si něco zapamatovat nebo tip na to, jak můžeme zvýšit kreativitu. Velmi mě například zaujalo doporučení na vytvoření paměťového paláce nebo to, že si máme nechat čas na „uzrání“ řešení problému.

Překvapením pro mě byl fakt, jak se dokáže autor lidsky a přitom věcně zamyslet nad moderní společností a jejími výdobytky. Např. na straně 58: Technologie nám toho mnoho nabízí, ale náš vztah s ní přináší určitý paradox. Můžeme si pomocí mobilního telefonu monitorovat spánek, ale zároveň právě telefon nám často nedá spát. Jsme propojenější než kdy dřív, ale přesto se skoro polovina lidí cítí osamělejší než dřív. Přístup k obrovskému množství sdílených informací by měl podporovat kolaborativní řešení problémů, ale naše kultura, ve které je normální „být neustále k dispozici“, zamezuje nutnému „odpojení“, při kterém by nás vhodná řešení mohla napadnout.

Náš mozek pracuje neustále, pouze ve spánku odpočívá a ukládá informace. Jak s nimi pracovat a lépe využívat své možnosti, k tomu nás ponouká Mozková posilovna. Doporučila bych ji všem, kteří chtějí prozkoumat a prohloubit svou paměť a udržovat mozek v kondici a taky lidem, kteří si potřebují udělat pořádek v hlavě.

mozkova posilovna

Název: Mozková posilovna – kondiční cvičení pro váš mozek
Autor: Phil Dobson
Žánr: osobnostní rozvoj
Nakladatelství: Management Press
Rok vydání: 2017, pevná
Počet stran: 160
Hodnocení: 85 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Turistický seriál K21: Karlštejn

karlstejn 200Milí čtenáři, s blížícími se prázdninami jsme se u nás rozhodli podívat se pod pokličku různých turistických cílů. Seznámíme vás s životy kastelánů několika hradů a zámků, podíváme se na zoubek strašidlům a představíme pár mu...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Nejslavnější detektiv severu se vrací

Zizen perexHarry Hole is back. Tato zpráva pro Vás jistě není žádnou novinkou. Právě dnes totiž vychází nejnovější díl ze série o slavném detektivovi, kterou má na svědomí norský spisovatel Jo Nesbø. Její název je Žízeň.


Literatura

Coolinářka: Kuchařka testovaná na rodině


coolinarka 200Foodblogerů, tedy blogerů zaměřených na jídlo a vše kolem něho, neustále přibývá a není tak divu, že se na našem trhu stále více objevují také jejich knihy. Pro autory blogů je to největší pocta, což v úvodu přiznává i Svatava Vaško...

Divadlo

A zase ten Havel!

200divV poslední době mívám někdy dojem, že snad každý chce hrát Havla. Možná je to jen taková móda, možná se pletu a vidím přízraky. Snad proto se mne, když jsem dostala pozvánku na premiéru Havlovy Audience, zmocnily nemalé pochyby. Pražský soubor vinohradskéh...

Film

ANIFILM začíná již za týden a představuje své porotce, hosty a program

anifilm perexMezinárodní festival animovaných filmů ANIFILM začne v Liberci promítat své filmy už za týden a na svém webu www.anifilm.cz již zveřejnil svůj denní program. Vedle programu mezinárodních i národních soutěží nejnovějších animo...