Klid pro duši v Japonsku

Klid pro duši v Japonsku

Tisk

cajovna v tokiu 200Čajovna v Tokiu je název šestého dílu knižní řady Romantické útěky od britské autorky Julie Caplinové. Romantický příběh vyšel pod hlavičkou nakladatelství Cosmopolis letos v březnu a rozhodně stojí za přečtení!



K autorce

Julie Caplinová ve svých deseti letech oznámila, že bude spisovatelkou. Od toho se trochu odklonila - pracuje v PR, mnoho let cestovala po Evropě spolu s nejlepšími novináři píšícími o jídle a pití a objevovala gastronomické skvosty v Itálii, Francii, Belgii, Španělsku, Kodani a Švýcarsku. Tyto cesty ji inspirovaly k psaní. Pod pseudonymem Jules Wake publikuje romance.

„Cesta za omamnou vůní sakur a tradičním čajovým obřadem“

Spolu s hlavní hrdinkou, poněkud nesmělou holčinou Fionou, která je vášnivou fotografkou a která provozuje cestovatelský blog, se vydáváme do podmanivého Japonska. Fiona vyhrála plně hrazený čtrnáctidenní pobyt v Tokiu a zapsala se do večerního fotografického kurzu. Jaké je její překvapení, když se až na místě dozvídá, že jejím fotografickým guru bude člověk, který ji před deseti lety zlomil srdce? Šarmantní Gabe jí od prvního okamžiku dává jasně najevo, že starat se o ni je pro něj za trest a že to rozhodně nedělá dobrovolně. Gabe řeší vlastní vztahové problémy a navíc si uvědomuje, že fotografování pro něj ztratilo kouzlo a teď se pouze prostředkem, jak si vydělat peníze. Změní Fiona toto nastavení a vzpomene si na jejich setkání v minulosti?

Kouzlo Japonska

Už obálka knihy, za kterou vděčíme Evě Hradilákové, na nás dýchne pohodou a klidem a jakýmsi nepopsatelným sentimentem. Kultura Japonska prostupuje celou knihou, ať jde o prostředí rodiny, čajovny, posvátný čajový obřad nebo střet ultramoderní architektury a starodávných chrámů nebo prostě jen úchvatná příroda. Důvěrnější seznámení se s touto kulturou považuji za největší klad knihy. Romanci mezi Fionou a Gabem pro mě kalí jeho nedořešený minulý vztah plus fakt, že ji nepoznal a taky nejistota Fiony a šílený vztah s její matkou. Pokud ale máte rádi příběhy Julie Caplinové, ani tato kniha vás nezklame a přinese další pohádkový příběh z exotické destinace.

cajovna v tokiu

Název: Čajovna v Tokiu
Autor: Julie Caplinová
Série: Romantické útěky 6.
Žánr: román
Originální název: The Little Teashop in Tokyo (2020)
Nakladatelství: Cosmopolis
Rok vydání: 2021, paperback
Počet stran: 328
Hodnocení: 85 %

Odkaz: https://www.grada.cz/cajovna-v-tokiu-11974/


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Jiří Zmožek: Každá písnička má svůj životopis

Zmozek ZagorovaSupraphon k pětasedmdesátinám velkého melodika české populární hudby Jiřího Zmožka vydal Zlatou kolekci, která obsahuje 60 písní na 3CD. Hity Jiřího Zmožka patří k nejznámějším a nejúspěšnějším původním českým šlágrům, které u nás v osmdesátých letech vz...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Budou Čáry života nejlepší Young Adult knihou tohoto roku?

cary-zivota200Když se má objevit novinka od autorky populární knihy či série, vždy ji provází velké očekávání a zároveň i obavy. Dokáže se vyrovnat své předchůdkyni? Čarám života od autorky Veroniky Roth se to rozhodně povedlo.


Literatura

Americký spisovatel C. D. Payne vyráží na Turné v hajzlu po České republice

payne turne v hajzluSpisovatel C. D. Payne se proslavil především sérií Mládí v hajzlu, která nás deníkovou formou seznamuje se životem puberťáka Nicka Twispa. C. D. Payne přijede v září do České republiky, kde s proj...

Divadlo

Radošínské Naivní divadlo na scéně Bolka Polívky v Brně

Jaaanosiiik-perex)Na Slovensku mají již od roku 1970 jedinečný divadelní fenomén. Je to Naivní divadlo, původně z vesnice Radošiná, odkud pochází jeho principál Stano Štepka. Nejdřív se jezdilo na Naivní divadlo z Bratislavy do Radošiné, protože to,...

Film

Severský filmový čtvrtek zval na bláznivou jízdu v Autobusu sebevrahů


autobus200Skandinávský dům pokračuje ve svém cyklu Severské filmové čtvrtky v Komorním kině Evald. Minulý čtvrtek – 14. dubna 2016 – byla na programu komedie (i když se to podle názvu nemusí tak jevit) Autobus sebevrahů podle knihy oblíbeného finského autora Arta Paasalinny...