Rodinná sága odehrávající se v kulisách hotelu Adlon

Rodinná sága odehrávající se v kulisách hotelu Adlon

Tisk

Hotel Adlon perexBerlín, 1994. Sonja Schadtová zasvětila celý svůj život legendárnímu hotelu Adlon. Byla svědkem jeho založení, rozkvětu i úpadku. Ve věku devadesáti let se setkává se svou vnučkou Katharinou Zimmermannovou, která patří do týmu architektů připravujících rekonstrukci Adlonu.

 


I když o tom zatím nevědí, pro obě ženy je to osudové setkání. Sonja mladé ženě vypráví o historii hotelu a odhaluje také tajemství svého původu. Zjistí Sonja a Katharina, co brání ženám v jejich rodině být šťastnými? A může vůbec příběh, který začal lží, skončit láskou?

Knižní zpracování úspěšného seriálu
Rodica Doehnertová, která vystudovala režii, je autorkou úspěšného scénáře, podle kterého vznikl oblíbený třídílný televizní seriál o známém hotelu Adlon. Protože si seriál získal velký zájem diváků, vytvořila Doehnertová i jeho knižní zpracování, které pod názvem Hotel Adlon v českém překladu vydalo Nakladatelství Ikar. Euromedia Group vydala také autorčinu knihu Hotel Sacher.

Silné ženy, které hledají své místo na světě
Kniha je napsána lehkým a čtivým stylem. I když se jedná o historický román, dějiny hotelu tvoří pouze pozadí příběhu. V centru pozornosti jsou zejména hlavní hrdinky knihy, silné a odhodlané ženy, které se snaží najít své místo na světě. Touží po lásce a štěstí, ale osud a rodinná tajemství jsou častokrát silnější než ony, takže se jejich životní cesty stáčejí zcela neočekávanými směry, které překvapí je samotné i čtenáře.

Vztahy mezi postavami jsou promyšlené a uvěřitelné a dialogy znějí přirozeně. Atmosféra daných historických období, v nichž se příběh odehrává, je zpracovaná působivě a autenticky. Proto by milovníci rodinných ság tuto knihu rozhodně neměli vynechat. Kromě nich ale nadchne i čtenáře, kteří mají v oblibě emotivní příběhy, legendární hotely či vyprávění o životech obyčejných lidí na pozadí významných historických událostí.

Hotel Adlon

HOTEL ADLON
Autorka: Rodica Doehnertová
Originální název: Das Adlon
Překlad: Blanka Pscheidtová
Žánr: historický román
Vydáno: Ikar, 2021
Počet stran: 400

Hodnocení: 85 %

www.knizniklub.cz/knihy/508836-hotel-adlon


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Kultura pro mě znamená čtení v posteli a fascinaci lidskou tvořivostí

Radka perexŠéfredaktorka Kultury 21 Radka Mothejzíková toho stíhá opravdu hodně. Kromě civilního zaměstnání, má spoustu koníčků a svůj vlastní krámek v České Lípě. Obětavě se věnuje i vedení magazínu K21, což všichni maximálně oceňujeme. Možná vás bude zajímat,...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Ledový dech: Cizinka vám povypráví všechno pěkně dopodrobna

ledovy dech perexAtraktivní téma cestování v čase s vervou uchopila americká autorka Diana Gabaldon, která má na svém kontě už devět objemných svazků série Cizinka. Historická tématika okořeněná prvky fantasy zavádí čtenáře do 18. století prostředni...


Literatura

Když maminka ztrácí svou laskavou tvář

Bez tvare perexKniha, která je založena na skutečném příběhu, popisuje nejtemnější zákoutí jedné z psychických poruch, která, ačkoliv na první pohled není vidět, uvnitř ničí mladou maminku zaživa. A co víc, ohroženy jsou i děti, které by měly být...

Divadlo

Poprask na laguně jako pouliční muzikál

Poprask 200Vášně, atmosféra přímořského italského předměstí, živá kapela na jevišti a silná herecká komediální sestava, to jsou hlavní lákadla inscenace Poprask na laguně, která bude mít v sobotu 5. září odloženou premiéru ve Velkém sále Městského divadla Zl...

Film

Příšerky jen pro děti

priserky 200Letošní léto nabízí mnoho zajímavých filmů a tak si do kina můžeme zajít i na Univerzitu pro příšerky. Je to poslední snímek z rodinky Pixarů. Setkáme se tam po dlouhé době nejen s Jimem Sullivanem a Mikem Wa...