Sandra Brownová představuje Zuřivost

Sandra Brownová představuje Zuřivost

Tisk

zurivost 200V listopadu vyšla pod hlavičkou nakladatelství Ikar nová kniha Zuřivost známé americké autorky Sandry Brown. Jak je u této autorky zvykem, i zde se dočkáme příjemného mixu napětí, akce a samozřejmě romantiky.



Sandra Brown (* 1948) je úspěšná americká spisovatelka, jejíž dílo zahrnuje desítky bestsellerů. Českým čtenářům rozhodně není neznámá; vyšly u nás například tyto knihy: Alibi, Exkluzivně, Odražená střela, Ostrý střih, Nízký tlak a mnoho dalších.

Mladá a poměrně známá televizní reportérka Kerra Bailyeová se v den 25. výročí bombového útoku rozhodne udělat rozhovor s jedním hrdinou této katastrofy, majorem Trapperem. Tím rozpoutá nenadálou lavinu událostí a snaží se v tom nalézt smysl spolu s majorovým neurvalým synem Johnem. Společně rozplétají složité pozadí bombového útoku a nestačí se divit. Zároveň v sobě - i přes počáteční nelibost a nechuť na obou stranách – nacházejí zalíbení.

Třebaže je povaha a pozadí protagonistů lehce kýčovitá, neberu to jako rušivý element nebo jako špatnou věc. Oba si prošli těžkým dětstvím a doba dospívání si na nich vybrala svou daň. Kerra i John mají rádi svou práci, a berou ji smrtelně vážně. Natolik, že nemají čas na vztahy, což se ale i přes počáteční antipatie rychle změní.

Knihy této autorky se čtou jako jedna báseň – není to samovolná romance, i když dané ingredience obsahuje, ale hlavně nás láká na detektivní zápletku s nejasným koncem a tím udržuje čtenáře v napětí a popohání ho ve čtení. Pro mě osobně je to odpočinkové čtení s romantickým nádechem, které jednoduše nezklame a i proto ho všem čtenářům vřele doporučuji!

zurivost

Název: Zuřivost
Autor: Sandra Brown
Originální název: Seeing Red (2017)
Žánr: detektivní příběh
Nakladatelství: Ikar
Rok vydání: 2019, pevná
Počet stran: 384
Hodnocení: 90 %

https://www.knizniklub.cz/knihy/348602-zurivost.html


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Milan Hrabal: Autory bych si nejradši rovnou adoptoval

hrabal martin 200Dana Podracká je známá slovenská autorka poezie, které nedávno vyšla sbírka i u nás v Čechách s názvem Persona. Sbírka je to nejen pěkná, co se týče obsahu, ale zároveň ji doplňují velmi zdařilé ilust...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Na mušce: Druhá nebezpečná mise Šedého muže

na musce200Nakladatelství Kalibr vydalo v červnu druhý díl série Šedý muž od Marka Greaneyho s názvem Na mušce. Načasovali si to pěkně, jelikož od července se můžete na Netflixu podívat na film Šedý muž. Garantuju, že se dočkáte fakt pořádné dávky akce a napětí...


Literatura

Chlapec z Buchenwaldu, který se musel naučit znovu žít

Chlapec z Buchenwaldu 200

Chlapec z Buchenwaldu tak trochu mate svým názvem. Pamětník Robbie Waisman a jeho spoluautorka Susan Elizabeth McClelland v něm totiž vzpomínají na samotný koncentrační tá...

Divadlo

Cupito, dupito... aneb po čertech dobrá podívaná
ImageV neděli 15. ledna zavítalo do zlínské Zelenáčovy šopy divadlo Povidlo s loutkovou pohádkou Kašpárek v pekle. Hadroví herci provedli diváky lesem, hradními komnatami i peklem. Hlavní hrdina kašpárek, hlava pomazan...

Film

Německy mluvené filmy dorazí do Prahy a Brna

pr 200Mnohé filmů, které v české distribuci sotva spatříme, zprostředkovávají početné přehlídky - tak se pořádají přehlídky středoevropských kinematografií, snímků natočených ve francouzštině, španělštině, nyní též německy. Festival německy mluvených filmů zvaný...