Asterix 38: Vercingetorixova dcera

Asterix 38: Vercingetorixova dcera

Tisk

asterix vercingetorixova dcera 200V říjnu vydalo nakladatelství Egmont již 38. díl ze série Asterixova dobrodružství, pojmenovaný Vercingetorixova dcera. Tradičně se můžete těšit na vtipné dialogy, situační humor i příjemně laděnou kresbu.



O čem je tento příběh?

Odvážní Galové Asterix a jeho věrný přítel Obelix dostanou od svého náčelníka zvláštní úkol, který není zrovna lehký – mají chránit mladou dceru Adrenalínu galského náčelníka Vercingetorixe před Římany, kteří ji pronásledují. Což o to, ale Adrenalína má svoji hlavu, nesnáší autority a hlavně neustále utíká! Jak se s tím tyto ikonické postavičky poperou, to se dozvíte sami.

Kde se Asterix a Obelix vzali?

Na svědomí je má úderné duo René Goscinny (1926 – 1977) a Albert Uderzo (1927 – 2020), kterým tyto nezapomenutelné postavy přinesly slávu a dodnes patří k nejčtenějším dílům francouzské literatury. Poslední čtyři díly v češtině ale kreslil Didier Conrad a scénář stvořil Jean-Yves Ferri, ale můžu vám říct, že všechny přísady, které máme na těchto příbězích rádi, zůstaly zachovány a jsou věrny památce původním autorům.

asterix a

Proč je máme rádi?

Kdo by neznal nezdolné Galy, kteří odolávají nátlakům Říma, nebojí se válčení a holdují pečeným divočákům, stejně jako kouzelnému nápoji, který jim na chvíli dodává nadlidskou sílu. Svoje si najdou malí i velcí – a jde právě o tu tradiční krásu malby, jemné kombinace barev s nezapomenutelnými hláškami a nepředvídatelnými až chaotickými situacemi, co nás na tomhle nepřestává bavit. Vřele to doporučuji!

asterix vercingetorixova dcera

Název: Asterix 38: Vercingetorixova dcera
Autor: Jean-Yves Ferri, Didier Conrad
Originální název: La Fille de Vercingétorix (2019)
Žánr: komiks
Série: Asterixova dobrodružství
Nakladatelství: Egmont
Rok vydání: 2020, brožovaná
Počet stran: 48
Hodnocení: 90 %

Odkaz: https://www.albatrosmedia.cz/tituly/61254940/asterix-38-vercingetorixova-dcera/


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Píše Zdeněk Hanka do ticha?

hanka z 200Sympatický usměvavý muž, lékař, spisovatel, specialista pohotovostní a záchranné služby a instruktor v tomto oboru, člověk, který miluje hudbu a výtvarné umění - to vše v jedné osobě je Zdeněk Hanka, česky píšící autor žijící od roku 1999 v Kanadě...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Čtěte také...

Tudorovci pod drobnohledem
TudorovciChtěli byste vědět, jak se žilo u Tudorovského dvora? Zajímají vás dějiny Anglie nebo máte v oblibě dramatické příběhy šesti žen nemilosrdného Jindřicha VIII., který dvě z nich nechal popravit? Sáhněte po knize Tracy Bormanové s názvem Tudorovci,...

Literatura

Robert Bryndza – Chladnokrevně

chladnokrevne 200Nakladatelství Grada vydalo v listopadu další detektivní případ britského autora Roberta Bryndzy, který je u nás oblíbený i proto, že žije s manželem na Slovensku. Chladnokrevně pro mě znamenalo první setkání s tímto autorem a musí...

Divadlo

Slovácké divadlo uvede premiéru komedie Třináctkrát za svědka napsanou přímo pro ně

trinactkrat za svedka 200

Už tuto sobotu 4. února bude mít premiéru romantická komedie Třináctkrát za svědka, kterou přímo na míru uherskohradišťskému souboru napsal Jan Šotkovský. Režie se ujal Lukáš Kopecký.

...

Film

Navštivte Přehlídku netradičního filmu 2013

pnf logo 200Mladá Boleslav bude již po čtvrté hostit Přehlídku netradičního filmu (PNF), zaměřenou na nahotu a sexualitu v médiích. Přehlídka se uskuteční v termínu od 26. do 28. září 2013 v Divadelním sále Domu Kultury v Mladé Boleslavi.