Podivní na misi v Americe

Podivní na misi v Americe

Tisk

mapa dni200Ještě si jasně pamatuji, jak mě naprosto zhypnotizovala obálka první knihy Ransoma Riggse. K tomu tajemný název Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Letos na knižní pulty doputoval již čtvrtý díl série. Tentokrát se s našimi podivnými přáteli podíváme do Ameriky a poodhalíme zvláštnosti tamního podivného světa.

 

 

Po velmi napínavém boji v Knihovně duší odchází Jacob zpět ke své „normální” rodině, za sebou nechává se podivné kamarády. Má to těžké, sám v sobě objevil podivnost teprve nedávno a zatím si nedokáže představit přesídlení z běžného světa do světa podivných.

Jeho rodiče k jeho pocitům, náladám a příběhům nemají pochopení a chtějí Jacoba umístit do psychiatrické léčebny. Na scéně se naštěstí včas objevují jeho podivní přátelé v čele s ymbrynou slečnou Peregrinovou.

Rodiče si nechtějí nechat vysvětlit, co se děje a kdo jsou tihle zvláštní lidé. Je potřeba na ně použít pár čar a kouzel a nechat je odjet na dovolenou, aby měli ostatní prostor k práci.

Jacob zjišťuje spoustu nových informací o svém dědečkovi Abeovi, který měl stejný dar, jako objevil Jacob - vidět netvory a ovládat je. Přátelé objeví jeho tajnou skrýš i operační deník. Dokonce Jacoba kontaktuje Abeův starý spolupracovník. Má pro něj úkol. A tak Jacob a někteří přátelé vyjíždějí na tour po Americe s dost nejasnými instrukcemi.

Zjišťují, že americký svět podivných má úplně jiná pravidla, než ten, který znají z Británie. Je zde spousta nástrah a s pomocí ymbryn se moc počítat nedá…

Ransom Riggs nás znovu pozval do světa podivných, aby odhalil nové informace z amerického kontinentu. Kromě toho se také dozvídáme novinky z podivné historie a čekáme, co přinese budoucnost v Ďáblově akru. Jednoduché zhodnocení říká - dostanete to, co byste od Riggsova rozjetého příběhu očekávali.

Jako vždy vás v knize čekají fotografie doplňující příběh. Kromě napínavé a vyčerpávající cesty musí Jacob řešit svůj vztah s Emmou, který nabývá jistých trhlin. Jak to vše dopadne? To zjistíte na stránkách Mapy dní. A pokud vám neříkají nic pojmy jako ymbryna nebo podivní, máte co dohánět.

mapa dni

Mapa dní/A Map of Days
Autor: Ransom Riggs
Překlad: Bronislava Grygová
Žánr: překladová beletrie, fantasy
Nakladatelství: Jota
Rok vydání: 2019
Počet stran: 504
Hodnocení: 70 %      

 Zdroj foto: www.jota.cz


https://www.jota.cz/sirotcinec-slecny-peregrinove-mapa-dni


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Miroslavem Vaňurou o knize a televizním pořadu Legendy kriminalistiky

2817Miroslav Vaňura má za sebou práci na mnoha televizních pořadech. Jmenujme alespoň Na vlastní oči, 112 v ohrožení života nebo Legendy kriminalistiky. A právě poslední jmenovaný seriál věnují se známým vrahům a jejich obětem se dočkal v...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Mrtvých od Tichého jezera bude přibývat

Mrtvé od Tichého jezera 200Mrtvé od tichého jezera jsou prvním dílem série Případy Kay Sharpové z pera americké spisovatelky Leslie Wolfe. Připravte se na pořádně mrazivý thriller plný mrtvol, ale i napínavého vyšetřování.

...

Literatura

Putování českou přírodou

putovani ceskou prirodou 200V září vyšla u Knižního klubu nádherně zpracovaná kniha Heleny Kholové s fotografiemi Jana Rysa Putování českou přírodou. Fotografického průvodce naší malebnou přírodou jistě ocení malí i velcí!

Divadlo

Kdo věří pohádkám, ten patří k vítězům...na zámku tě vítá i princ s Popelkou! Fotoreportáž z českobudějovického představení Popelka na ledě.

popelka perexDivácky nejúspěšnější a nejprodávanější muzikál v České republice a Slovensku během Jarního turné 2014 navštívil exkluzivně Liberec, České Budějovice a Ostravu. V sobotu 5. dubna ještě zavítá do Hradce Králové a...

Film

Underwold se vrací ke svým kořenům

underwold200Při zmínce o akčních filmových sériích o upírech se mi ihned vybaví dva názvy. Tím prvním je samozřejmě Blade s nepřekonatelným Wesley Snipesem a druhým jednoznačně Underworld (fanoušci Stmívání prominou). Právě druhý jmenovaný se dočkal v po...