Když se do vztahu motá někdo třetí, nedělá to nikdy dobrotu

Když se do vztahu motá někdo třetí, nedělá to nikdy dobrotu

Tisk

manzelka mezi nami 200V nakladatelství Motto letos vyšla kniha Manželka mezi námi od autorek Greer Hendricks a Sarah Pekkanen. Kniha byla označená zlatou pečetí Edice TOP dávající najevo, že jde o světový bestseller, který se dočkal vřelého přijetí kritiky i čtenářů.

 

  

Toto dílo doprovázela na můj vkus poměrně masivní kampaň a díky obálce s obličeji dvou žen se ocitla na nejednom snímku na Instagramu. Já jsem opatrná jak na TOP edice, tak podobné propagování, a proto jsem se do knihy pustila až nějakou dobu po jejím boomu, abych si udělala svůj obrázek.

Jedná se o psychologický thriller o manželství, zradě a nebezpečných pravdách. Přiznávám se, že už od začátku čtení mě rozčilovala anotace, která už předem říkala, že nastane nějaký zvrat, konkrétně: „…Jenže ať už si myslíte cokoli, mýlíte se. Dokážete číst mezi řádky a odhalit pravdu dřív, než obrátíte na poslední stránku?“ To mě poněkud demotivovalo a pořád jsem si říkala, kdy to přijde, co to bude a podobně a že bych byla radši, kdybych to takto dopředu nevěděla. Ale asi to takto bylo pro čtenáře a budoucí vlastníky knihy lákavější.

Kniha je rozdělená na tři části, ta první seznamuje čtenáře s Vannessou Thompsonovou, zdánlivě žárlivou ženou, která je posedlá snoubenkou svého bývalého muže. Právě touto částí jsem se poměrně dlouho prokousávala a přišla mi taková normální a docela tuctová, žádný velký zázrak. S další částí už se to zlomí, spousta věcí se vysvětluje i zamotává, až se dostanete na tu poslední stránku, kde jsou věci zase trochu jinak…

Dílo má dvě autorky a těžko říct, co napsala, která a jaký měly původní záměr. Manželka mezi námi pro mě bylo takové odpočinkové čtení, kterého nelituji, ale nebyla jsem z něj úplně unešená. Chvílemi se mi i zdálo, jako bych něco takového už četla a míhalo se mi v hlavě srovnání s knihou Ví o tobě, které bylo z hlediska zvratů mnohem lepší. Tady mi někdy vše přišlo přitažené za vlasy, jindy jsem četla s větším zájmem a mnohdy jsem nechápala hlavní hrdinky, a hlavně jsem si k nim nevytvořila vztah.

Manželka mezi námi si podle mě našla své příznivce i odpůrce, já se řadím k takovému neutrálnímu proudu a autorky už bych dále nevyhledávala.

Sarah Pekkanen po studiích a cestě do Evropy začala pracovat jako novinářka. Pak se stala matkou tří synů a novinářskou kariéru ukončila. Napsala svůj první román The Opposite of Me a poznala svou redaktorku Greer Hendricks.

Greer Hendricks strávila více než dvě desetiletí jako redaktorka nakladatelství Simon & Schuster. Psala pro The New York Times a Publishers Weekly. Žije na Manhattanu s manželem a dvěma dětmi. Jako spisovatelka románem Manželka mezi námi debutovala.

manzelka mezi nami

Manželka mezi námi
Autoři: Sarah Pekkanen, Greer Hendricks
Žánr: thriller, světová beletrie
Nakladatelství: Motto ve společnosti Albatros Media
Rok vydání: 2018
Počet stran: 368
Hodnocení: 73 %

Knihu k recenzi poskytlo Knihcentrum.cz a vy si ji můžete koupit zde: https://www.knihcentrum.cz/manzelka-mezi-nami

logo knihcentrum bilypodklad


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Anselm Grün – Zastavení mého života

Anselgrun 200m Grün je jedným z najuznávanejších spiritualistov sveta, ktorí prepája duchovný život s psychológiou. Jeho knihy sčítajú milióny výtlačkov nielen v jeho rodnej zemi – Nemecku, ale aj v Čechách, na Slovensku a tiež v Južnej Ame...


Literatura

Kruh se vždycky uzavře

may200Peter May, Skot žijící a pracující ve Francii, je českým čtenářům už velmi dobře znám. Velkého (a zaslouženého) úspěchu se dočkala jeho trilogie z Vnějších Hebrid s názvem Skála – Muž z ostrova Lewis – Šachové figurky. Jako nadšenou čtenářku Mayových románů ...

Divadlo

Na hradě je ženská!

noc na karlstejne 200Poslední dobou jsme nebyli dlouho v divadle – po tom, co jsme se z jednoho představení vytratili během přestávky, jsme neměli vůbec chuť ani náladu. Po pauze jsme tedy vyrazili na Noc na Karlštejně a odcházeli jsme opravdu nadše...

Film

“Co jsem já?” ptá se robot

altFilm Já robot znázorňuje velmi povedenou vizualizaci ne příliš vzdálené budoucnosti. Pokud máte rádi technologie a fascinuje vás umělá inteligence, pravděpodobně si pokládáte celou řadu otázek, na které se odpovídá neradostným způso...