Květinový rok

Květinový rok

Tisk

kvetinovy rok 200

V březnu vydalo nakladatelství Fragment Květinový rok – knihu, která přináší potěchu pro oko i pro duši. Nechte se hýčkat vybranými dvanácti květinami, jež nás provedou jednotlivými měsíci a nabídnou směsici informací, tipů a zajímavostí.


Pavel Taussig (*1949) je český filmový historik, scenárista, novinář a publicista. Jedná se o významného českého filmového historika, který své práce pravidelně publikuje v různých společenských, televizních, rozhlasových a filmových časopisech. Kromě toho také účinkuje v bonusových materiálech na mnoha DVD s českými filmy, kde podává svůj odborný komentář k příslušnému snímku. Autor námětu k oscarovému filmu Kolja.

Na první pohled upoutá sympatická obálka s názvem knihy a podtitulem, který vystihuje obsah knihy – Kouzelná rostlina pro každý měsíc. S ilustracemi si vyhrála a obálku i pestrobarevnou grafickou úpravu měl na starosti Jan Kafka a zhostil se jí na jedničku s hvězdičkou! V knize jsou použity texty Pavla Taussiga publikované v časopise Xantypa a texty z knihy Přírodou krok za krokem a svou troškou do mlýna přispěl i Jan Toman.

Na více než sto stranách nás čekají krásné fotografie, informace z historie i botaniky, ale třeba taky tipy a recepty na vaření s bylinkami. Výčet dvanácti zvolených květin pro tuto publikaci je zde: pampeliška, rakytník, kopřiva, máta, šalvěj, mateřídouška, levandule, měsíček, bez černý, růže šípková, lékořice a stévie.

Pokud hledáte sympatickou knihu jako dárek pro zahradníka či bylinkáře, můžete je obdarovat právě Květinovým rokem a já vám zaručuji, že tímto dárkem sklidíte úspěch. Kniha působí přívětivě a dýchne na člověka sílou a krásou přírody.

kvetinovy rok

Název: Květinový rok
Autor: Pavel Taussig
Ilustrace: Lenka Foltýnová
Žánr: encyklopedie živé přírody, zahrada
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2018, pevná vazba
Počet stran: 128
Hodnocení: 75 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Vladimír Socha: „Takzvaný Největší Evropan všech dob nebyl žádný král, filozof ani prezident, zato ale vážil přes padesát tun“

Socha 200Vladimír Socha je publicista, bývalý pedagog, autor populárně naučné literatury a popularizátor paleontologie a přírodních věd. Je autorem patnácti knižních titulů pro děti a dospělé a jeho poslední novinkou je kniha Pravěcí vládci Evropy, která vyšla...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Zamilovaná pohoda z Francie se vrací

Lituji recenze perexFrancouzská autorka Agnes Martin-Lugand se už u českých čtenářů zapsala srdcervoucím příběhem Diane, která přišla o svou rodinu a jela svou duši léčit do Irska, kde narazila na komplikovaného a charismatického Edwarda (Šťast...


Literatura

Odhalte děsivé genetické tajemství starší než samotné lidstvo
dnaDruhý díl s oblíbenou dvojicí Lucií Henebellovou a Franckem Sharkem vás opět zavede do Paříže, do doby odehrávající se rok po vyřešení prvního případu. Kniha je ale určena i pro ty, pro které je Smrtící DNA autorovou prvotinou.

Divadlo

Premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl s úspěchem Divadelní spolek Kroměříž

nekorekt pravidla200První letošní premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl v pondělí 27. února ve vyprodaném sále Klubu Starý pivovar Divadelní spolek Kroměříž. Komorní inscenace, kterou režíroval Ladislav „Láry“ Kolář na motivy hry Mika Bartletta,...

Film

V prosinci vstoupí do kin dokumentární film o kapele Už jsme doma

SvetloPRozsviť světlo, ať je vidět je název nového celovečerního dokumentárního filmu, který je dvojportrétem lídra alternativní a dnes již legendární kapely Už jsme doma Miroslava Waneka a jejího dvorního výtvarníka, malíře Martina Velíška. Jen těžko bychom v Čechách našli dvojic...