Rubik´s hlavolamy – 101 hlavolamů pro Vaše mozkové závity

Rubik´s hlavolamy – 101 hlavolamů pro Vaše mozkové závity

Tisk

rubiks-hlavolamy 200Rubikova kostka je nejprodávanější hračkou všech dob. Kniha hlavolamů, o jejíž koupi přemýšlíte, spojuje pestré zkušenosti s jejím skládáním a hádanky různé úrovně složitosti. Nabízí tím velmi originální, trošku intelektuální úroveň zábavy.

Rubikovu kostku zná téměř každý. To není žádné překvapení – o této kostce ví devadesát procent světa. Je to neskutečný výsledek a proto není žádným překvapením, že je Rubikova kostka jednou z nejprodávanějších hraček všech dob.

Knížka obsahuje celkem 101 hlavolamů s různými úrovněmi obtížnosti. Každý hlavolam je označen číslem náročnosti (1-10), které najdeme na Rubikově stupnici náročnosti. Úroveň 1-3 řadíme do lehké úrovně doporučené pro začátečníky. Úroveň 4-6 je tzv. střední úroveň – obtížnost vhodná pro hádankové nadšence a fanoušky. Co se týče úrovně 7-10, ta je určena primárně pro zkušené fanoušky rébusů a her.

Každý z těchto rébusů má na konci popsané své řešení, takže pokud ani po 2 dnech neustálého přemýšlení nedokážete dojít ke správnému výsledku, stačí pootočit na správnou stránku a řešení je na světě!
Veškeré hlavolamy a hry založené na principu Rubikové kostky mají za cíl stimulovat a prověřit čtenářovu inteligenci. Od luštitelů – začátečníků až po nejzkušenější luštitelské nadšence.
Tak už žádné dlouhé přemýšlení a hurá do luštitelských patálií!

rubiks-hlavolamy

Knihu plnou hlavolamů vydalo nakladatelství EGMONT ČR (www.egmont.cz) v Praze ve společnosti Albatros Media (www.albatrosmedia.cz).

Název: Rubik´s hlavolamy
Autor: kolektiv autorů
Odpovědný redaktor: Stanislav Kadlec
Nakladatelství: Egmont ČR, s.r.o. ve společnosti Albatros Media, a.s.
Žánr: Naučná literatura
Rok vydání: 2018
Počet stran: 143
Hodnocení: 85 %


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Herečka Veronika Kubařová: „Všechny role jsou jako moje děti“

200rozMladičkou Veroniku Kubařovou můžete znát z především z nejen teenagerovských filmů Rafťáci, Ženy v pokušení, Můj vysvlečenej deník či Lidice. Momentálně však tvrdě zkouší v Městských divadlech pražských Markétu. Kterou? Lazarovou! Její premiéra proběhne...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

David Mitchie: Kouzelník z Lhasy

Kouzelnik 200Jestli očekáváte jenom příběh tibetských mnichů, protkaný moudrostí buddhismu, vzletný a vznešený, tak budete možná zklamáni. Autor přidal do svého příběhu ještě jakýsi „nádech limonády z hollywoodu“. Kvalitní text se snoubí s tím, u kterého si...


Literatura

Posádka lodi Volavka dokončila lov: Bratrstvo – Kniha třetí – Lovci

200 bratrstvoAustralský spisovatel John Flanagan píše fantasy pro kluky. A nejen nějaké jednotlivé příběhy – on píše rovnou celé série. Už s první (a nekončící) Hraničářův učeň dosáhl přímo světového věhlasu. Jeho dr...

Divadlo

Premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl s úspěchem Divadelní spolek Kroměříž

nekorekt pravidla200První letošní premiéru hry (Ne)korektní pravidla uvedl v pondělí 27. února ve vyprodaném sále Klubu Starý pivovar Divadelní spolek Kroměříž. Komorní inscenace, kterou režíroval Ladislav „Láry“ Kolář na motivy hry Mika Bartletta,...

Film

Čtyřlístek ve službách krále aneb Fifinka, Myšpulín, Piňďa a Bobík poprvé filmovými hvězdami!

ctyrlistek ve sluzbach kralePopulární komiksový seriál Čtyřlístek letos oslavil už 40 let od svého prvního vydání kresleného příběhu autora a výtvarníka Jaroslava Němečka. Pos...