Od teď už jedině kávu s malbou!

Od teď už jedině kávu s malbou!

Tisk

miluji kávu perexV současné době nemůžeme navštívit specializovanou kavárnu – ať už se jedná o stylový podnik v zahraničí, či módní bistro ve vašem okolí, aby Vám barista s pomocí mléka nepředvedl nějakou tu alchymii. Vzhledem k tomu, že prodej osobních kávovarů raketově vzrůstá, můžete si nyní i vy vlastnoručně připravenou kávu na závěr umělecky doladit!

 

Postačí pouze, když máte doma vybavení, s nímž se dá uvařit káva, která nejenže dobře chutná, ale také skvěle vypadá! Pro výrobu klasické květiny nebo snítky budete potřebovat konvičku napěněného mléka, hustý základ espressa a hlavně – jistou a pevnou ruku!

Tato kniha vám kromě návodů představuje rovněž tvorbu nejlepších světových umělců v oboru latte art včetně pěnových soch Koheie Matsuna.

Na těchto 96 stránkách je naprosto skvěle popsané a ilustrované, jak vlastně doladit ten výsledný efekt k tomu pravému vychutnání kávy. V úvodu knihy autoři popisují, co pro ně káva znamená a proč je pro ně důležité, aby i káva v šálku krásně vypadala. V první kapitole se dozvídáme základní informace, techniky a principy potřebné pro baristy, pokračujeme používáním šablon – jaké vlastně použít, nebo jak si vyrobit vlastní šablonu na ozdobu naší kávy. Velká část knihy je věnována tzv. Free pouringu – způsob jak si upravit svůj šálek kávy pouze tím způsobem, že přiléváte do kávy mléko různými způsoby.

 

miluji kávu

 

Autoři se zde také zmiňují o Etchingu – kresbě špičatým nástrojem na povrchu tvořeném mléčnou pěnou. A vzhledem k tomu, že jeden z autorů je špičkou ve svém oboru – v oboru tvorby pěnových soch – právě této technice je také věnována jedna z kapitol.

Celá kniha je doprovázena opravdu skvěle malovanými obrázky, které nám – kávovým začátečníkům – výborně poradí v úpravě domácí kávy.

Název: Miluji kávu

Autor: Ryan Soeder, Kohei Matsuno

Nakladatelství: Mladá fronta, a.s.

Žánr: Kuchařky

Rok vydání: 2017

Počet stran: 96

Hodnocení: 100 %


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Zpěvák UDG: Pondělí až čtvrtek – to je v létě detoxikační týden

udg 200Nedávno se na našem webu objevil festivalový rozhovor s textařem Jugim z ústecké skupiny UDG. Nyní máte možnost nahlédnout pod pokličku myšlenek dalšího člena, a to zpěváka Petra Vrzáka. Bavili jsme se o festivalové sezóně...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.

Z archivu...

Čtěte také...

Zázračný svět včel

vcely 1perexAno, mohl bych k článku o této knize vymyslet jiný název, ale nedokáži si představit výstižnější pojmenování než to, které zdobí obálku tohoto díla. Knihu jsem bral do rukou jako člověk, který před krátkým časem se včelařením začal a tudíž b...


Literatura

Dějiny sexuality hravě a s nadsázkou

perexovy obrazekProjdete-li v knihkupectví kolem této knihy, není možné, abyste ji přehlédli. Upozorňuje na sebe, čím se dá – je obrovská, červená a netají se lehce lascivním názvem „SEXKOMIKS“. A co na vás čeká uvnitř…?

Divadlo

Ďáblice – po čertech povedená inscenace

dablice perexPoslední premiéra letošní divadelní sezóny přivedla na prkna Městského divadla ve Zlíně Ďáblici. One woman a two men show, kterou na jevišti rozehráli Hana Tomáš Briešťanská, Zdeněk Julina a Zdeněk Lambor.

Film

Navždy spolu pro romantické duše?
ImageNavždy spolu je až neuvěřitelně klasický romantický film. Člověk by řekl, že už musí být americké publikum takovýmito filmy nasyceno, ale kdyby tomu tak bylo, tvůrci by se nejspíš tvorby dalších a dalších romanti...