Hypnosis je pohled do mysli masového vraha

Hypnosis je pohled do mysli masového vraha

Tisk

big hypnosis-treti-velka-destrukce-3JS-326805 200Hudební a filmový vydavatel Petr Junek přichází s dalším pokračováním své apokalyptické série, které dostalo název Hypnosis – Třetí velká destrukce. Tentokrát ovšem kniha putuje trochu jiným směrem.


Anotace: Švédští policisté zatknou na pláži muže, který tvrdí, že si nic nepamatuje. Jaké je jejich překvapení, když při bližším vyšetřování zjistí, že zatčený se velice podobá vrahovi, který před pěti lety vtrhl do jedné německé základní školy a zabil třináct dětí a dva učitele. Sám pak za záhadných okolností zmizel a případ tak zůstal nevyjasněný.
Když se jejich domněnky potvrdily, přemístili pacienta do Berlína, kde se ho ujal forezní psycholog Hausner, který nejprve potvrdil, že pacient skutečně trpí totální amnézií a pak se rozhodl, že se pomocí hypnózy podívá, co bylo příčinou selhání paměti. Čím více pacient vypovídá, tím více je zděšen. Záhy zjišťuje, že byl unesen již jako dítě šíleným psychopatem, který ho od útlého věku týral a nutil dělat odporné věci.
Psycholog postupně navádí svého pacienta až ke dni, kdy zaútočil na školu, to už je v naprostém šoku, protože zjistil, že tento případ daleko přesahuje hranice chápání moderní psychologie, dotýká se paranormálních jevů a vše směřuje k velké destrukci.

„Přijde krutá válka, doktore.“

Knihy Petra Junka nejsou někdy úplně lehké na čtení. Autor píše takovým způsobem, který může být pro některé čtenáře lehce nestravitelný. Prostě se nikdy nebude jednat o komerční literaturu zaujímající tisíce lidí. Je to vlastně stejné jako u metalové scény, jejíž je Petr už několik let součástí.

big hypnosis-treti-velka-destrukce-3JS-326805

Tentokrát by ovšem oproti předchozím knihám mohl zaujmout daleko více lidí, protože toto dílo přináší zajímavá témata i zápletku. V hlavní roli je psychologie člověka, konkrétně masového vraha. Ten zabil třináct dětí i dva učitele, ale následně ztratil paměť. Psycholog se musí chytrými otázkami dopídit k jeho motivu a celkově i přiznání.

Podobnou zápletku jsme sice již viděli v mnoha knihách, ale i přesto má čtenářům stále co nabídnout. Ve většině případů se jedná o poměrně drsné okamžiky, ovšem u Petra Junka je to opravdu temná kapitola. Navíc psycholog velice brzy zjistí, že samotný pachatel byl předtím vlastně objetí jiného psychopata. Ale omlouvá ho to? Samozřejmě, že neomlouvá. Ale na druhou stranu to přináší do celého případu jiný rozměr. A ještě více to rozšiřuje onu psychologickou stránku celého příběhu.

Třetí velká destrukci se od předchozích dvou knih určitě odlišuje. Nabízí masově zajímavější téma, i když v ní samozřejmě nechybí ani nějaké to nadpřirozeno. Knihy tohoto autora budou vždycky trochu jiné, ale přesto si své čtenáře určitě najdou. Jestli máte rádi temné apokalyptické tragédie, určitě se pohlédněte po některé z jeho děl. Třeba budete příjemně překvapeni.

Hypnosis – Třetí velká destrukce
Autor: Petr Junek
Žánr: Horor, Fantasy
Vydáno: 2017, Leviathan
Vazba: Brožovaná
ISBN: 9788090598218


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Banner
CBDB.cz - Databáze knih a spisovatelů, knihy online, ebooky zdarma, eknihy ke stažení

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Rozhovor s Adamem Chroustem

chroust 200Nedávno vyšla dlouho očekávaná biografie Dr. Miloslava Stingla (* 19. prosince 1930, Bílina), českého cestovatele, etnografa a spisovatele. Jde o naprosto výjimečného muže s pozoruhodnými zážitky a zkušenostmi. Například zažil blokádu Kuby, mlu...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Z archivu...

Čtěte také...

Evropa, náš domov

evropa nas domov 200V říjnu vyšel pod hlavičkou nakladatelství Albatros zajímavý knižní projekt s názvem Evropa, náš domov, který má čtenářům přiblížit nejrůznější aspekty starého kontinentu z mnoha úhlů. Hlavně o historii, přírodě i kultuře se ...


Literatura

Potápění, tajemství a Černý korál

cerny koral 200Pro fanoušky napínavých příběhů vydalo nakladatelství Kalibr v červnu knihu Černý korál od úspěšného amerického autora Andrewa Maynea. Netradiční prostředí i akční vyšetřování obohatí příznivce krimi příběhů o úderný zážitek!

Divadlo

Rok 2084? Vše pod kontrolou, i sex

DRPWinstona Smitha byste na ulici snadno přehlédli. Jak by taky ne, když je to jenom obyčejný pracovník na ministerstvu, co si svědomitě plní své povinnosti. Prostě normální nezajímavý muž, řekli byste si, ale neměli byste pravdu. Winston totiž žije v roce 2084 a je...

Film

Sammyho dobrodružství 2: vězeň v podmořském akváriu

sammyho dobrodruzstvi 2Přežijeme-li v našem rodinném kruhu letošní vánoční svátky ve zdraví, můžeme se jít s dětmi podívat na nový animák, tentokrát, jak je patrno z názvu, na pokračování Sammyho dobrodružství s názvem „Sammyho dobro...